fbpx
Ο Bill Gates λέει ότι το metaverse θα φιλοξενεί τις συναντήσεις του γραφείου σας σε 3 χρόνια

Ο Bill Gates λέει ότι σε τρία χρόνια, οι περισσότερες από τις συναντήσεις του γραφείου σας θα πραγματοποιούνται στο μετασύμπαντο, με το ψηφιακό σας avatar να έχει κεντρικό ρόλο στις αλληλεπιδράσεις σας.
Το Facebook κυκλοφόρησε το Horizon Worlds σε όλους τους ενήλικες στις ΗΠΑ και τον Καναδά μετά από μια φάση μόνο με πρόσκληση τα τελευταία χρόνια.
Το Metaverse, ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητας που γίνεται περισσότερο διαφημιστική εκστρατεία από το blockchain ή τα κρυπτονομίσματα, είναι εδώ για να μείνει, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Bill Gates. Ο ιδρυτής της Microsoft πιστεύει ότι σε δύο-τρία χρόνια, όλες οι συναντήσεις του γραφείου σας θα πραγματοποιούνται στο metaverse. Αλλού, ο Mark Zuckerberg έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την κυριαρχία αυτού του νέου εικονικού κόσμου, καθιστώντας το Horizon Worlds διαθέσιμο σε όλους τους ενήλικες Βορειοαμερικανούς μετά από μια φάση μόνο με πρόσκληση.

Ο Γκέιτς είχε πάντα ένα σαφές όραμα για το πώς θα μοιάζει το μέλλον, έχοντας διαδραματίσει βασικό ρόλο στο να γίνουν οι προσωπικοί υπολογιστές το βασικό στοιχείο που είναι σήμερα. Ο 66χρονος, ο οποίος παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft πέρυσι, πιστεύει ότι το metaverse θα είναι κομβικό για αυτό το μέλλον.

Στην ανάρτησή του στο τέλος της χρονιάς, ο άνθρωπος που είναι τόσο διάσημος για τα επιτεύγματά του όσο και για τη φιλανθρωπία του σημείωσε:

Μέσα στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, προβλέπω ότι οι περισσότερες εικονικές συναντήσεις θα μετακινηθούν από τα δίκτυα εικόνων 2D κάμερας…στο μετασύμπαν, έναν τρισδιάστατο χώρο με ψηφιακά είδωλα.

Τα πλέγματα εικόνων 2D κάμερας είναι οι συνήθεις συναντήσεις που προσφέρονται από το Zoom και το Skype (που κατέχει η Microsoft). Οι τρισδιάστατες συναντήσεις θα περιλαμβάνουν την αλληλεπίδραση με άλλα άτομα μέσω του ψηφιακού σας avatar, όλα μέσω ακουστικών VR και ακουστικών. Αυτό θα σας έδινε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο με τους συνεργάτες σας ενώ βρίσκεστε στην άνεση του σπιτιού σας.

Η ιδέα είναι ότι τελικά θα χρησιμοποιήσετε το avatar σας για να συναντήσετε άτομα σε έναν εικονικό χώρο που αναπαράγει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα πραγματικό δωμάτιο μαζί τους.

Διαβάστε περισσότερα: Η IOTA ανακοινώνει το νέο αποκεντρωμένο δίκτυο έξυπνων συμβολαίων Assembly για το Web 3 και το Metaverse

Το Facebook κάνει ένα άλμα προς τις μεταστροφικές φιλοδοξίες του
Η εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς, Microsoft, είναι ένας από τους ηγέτες στον κόσμο των μετασυμβόλων. Όπως αποκάλυψε στο ιστολόγιό του, η εταιρεία εργάζεται σε ψηφιακά avatars για να δώσει την εμπειρία του metaverse στους χρήστες της πλατφόρμας εργασιών Teams. Η Epic Games και η Roblox έχουν κάνει επίσης μεγάλα βήματα στον τομέα.

Ωστόσο, η εταιρεία που θα κερδίσει είναι το Facebook του Mark Zuckerberg. Ο ντροπαλός της κάμερας δισεκατομμυριούχος κολλάει τα πάντα στο μετασύμπαν, τόσο πολύ που μετονόμασε τον όμιλο κοινωνικών δικτύων Meta.

Και τώρα, η εταιρεία κυκλοφόρησε την εφαρμογή Horizon Worlds στο κοινό, ανοίγοντας το metaverse σε όλους τους ενήλικες στη Βόρεια Αμερική. Προηγουμένως, η πλατφόρμα ήταν διαθέσιμη μόνο με πρόσκληση στους χρήστες Oculus VR.

Στο Horizon, οι χρήστες των ακουστικών Oculus VR του Facebook μπορούν να δημιουργήσουν ένα avatar χωρίς πόδια και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν για να εξερευνήσουν τον εικονικό κόσμο. Στη συνέχεια, μπορούν να αλληλεπιδράσουν με άλλα άβαταρ και να παίξουν παιχνίδια με έναν διαδραστικό τρόπο ζωής.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη κίνηση του Facebook μέχρι σήμερα προς το όραμά του για το μετασύνθετο. Ενώ είναι ιδιοκτήτης της Oculus για περισσότερα από πέντε χρόνια τώρα (αφού την απέκτησε το 2014 για 2 δισεκατομμύρια δολάρια), δεν κατάφερε να την κάνει κυρίαρχο σύμβολο. Αυτό συμβαίνει παρά την απότομη αύξηση της δημοτικότητας της εικονικής πραγματικότητας, η οποία έχει πλέον μετονομαστεί ως το metaverse.

Ο κόσμος του blockchain και των κρυπτονομισμάτων ποντάρει επίσης στο metaverse. Φέτος, πολλά έργα metaverse όπως το Sandbox και το Deccentraland ήταν από τα μεγαλύτερα κέρδη. Το Sandbox ξεκίνησε τη χρονιά με 0,036 $ και τώρα διαπραγματεύεται στα 5,20 $, μια άνοδος 14.000+ τοις εκατό.

Πηγη Cryptoforums.gr