Connect with us

Events

Το Syros International Film Festival ξεκινάει στις 28 Ιουλίου

Published

on

Το Syros International Film Festival κλείνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου επιστρέφει στις 28–31 Ιουλίου 2022 στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με κεντρική θεματική τον ‘’Τόπο’’ και ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει σπάνιες προβολές ταινιών, οπτικοακουστικές live performances, εργαστήρια, ομιλίες και παράλληλες εκδηλώσεις.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το SIFF αξιοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, πραγματοποιώντας προβολές και δράσεις σε επιλεγμένα σημεία της Σύρου που έρχονται σε διάλογο με την ιστορία του τόπου, όπως το Ναυπηγείο Ταρσανάς, τον θερινό κινηματογράφο «Παλλάς», το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και το δημοφιλές αυτοσχέδιο drive-in στην Ντελαγκράτσια (Ποσειδωνία). Παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε παραλίες του νησιού και χώρους κοινωνικής συνεύρεσης στην Ερμούπολη.

Με κύριο θέμα τον Τόπο, το SIFF επικεντρώνεται φέτος στην ανάδειξη της τοπικότητας της Σύρου ως αναπόσπαστο κομμάτι της εξελικτικής και δημιουργικής πορείας του νησιού. Ταυτόχρονα, προωθεί την αντίληψη ότι η περιφέρεια μπορεί να έχει δυναμική, αντίστοιχη με αυτή των μεγάλων αστικών κέντρων και να λειτουργεί ως τόπος σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και προβολής. 

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου στα Ναυπηγεία της Ερμούπολης θα προβληθεί το Architects’ Congress [Συνέδριο αρχιτεκτόνων], του Laszlo Moholy-Nagy. Ένας πρωτοπόρος του Bauhaus καταγράφει τη διοργάνωση του CIAM (του Διεθνούς Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής) τον Αύγουστο του 1933. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε σε γιοτ, κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, με ενδιάμεσες στάσεις στη Μασσαλία, στα νησιά του Αιγαίου και στην Αθήνα. Στο συνέδριο συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής.

Συνοδεία πρωτότυπης ζωντανής μουσικής: Saber Rider.

Πηγή:  https://syrosfilmfestival.org

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Events

CES2024: Τι θα δούμε στην έκθεση τεχνολογίας που ξεκινά σήμερα

Published

on

By

CES 2024

Η CES 2024 Αποκαλύπτει Τεχνολογία Πρωτοπορίας και Μελλοντικές Τάσεις

Η CES 2024, που διανύει πλέον την 58η χρονιά της, αρχίζει σήμερα στο Λας Βέγκας με το συνηθισμένο μείγμα τεχνολογιών αιχμής και ιδιόρρυθμων gadgets. Αλλά και με συμφωνίες μεταξύ στελεχών, κατασκευαστών και λιανοπωλητών σε διάφορους κλάδους, που θα καθορίσουν μερικές από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές τάσεις της χρονιάς.

Ο Dipanjan Chatterjee, κύριος αναλυτής της Forrester, εκτιμά ότι πρέπει να αναμένουμε την AI στα πάντα, από τσιπ και κάρτες εταιρειών όπως η Intel και η Nvidia, μέχρι καταναλωτικές συσκευές όπως τα ψυγεία της Samsung με το «AI Family Hub». Ενώ οι συζητήσεις στα πάνελ θα καταπιαστούν με τον πιθανό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στις θέσεις εργασίας και τις ηθικές προεκτάσεις της.

«Το ChatGPT έχει τροφοδοτήσει μια τέτοια φρενίτιδα τον τελευταίο χρόνο, που οι εταιρείες αισθάνονται πρέπει οπωσδήποτε να ανέβουν στο τρένο της τεχνητής νοημοσύνης, ακόμη και αν δεν έχουν ιδέα πού πηγαίνει», δήλωσε ο Chatterjee στο CNNi.

Η Ένωση Καταναλωτών Τεχνολογίας, η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο τη CES, δήλωσε ότι αναμένει περίπου 130.000 επισκέπτες φέτος, από περίπου 115.000 πέρυσι και 45.000 το 2022, εν μέσω ανησυχιών για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.

LOONA in CES 2024

Η έκθεση θα περιλαμβάνει περισσότερους από 4.000 εκθέτες και 1.200 startups από όλο τον κόσμο. Για μία ακόμη φορά θα απουσιάσει η Apple, όπως το συνηθίζει. Αλλά θα δώσει το παρόν η… L’Oreal, και μάλιστα με ομιλία του CEO της, Nicolas Hieronimus, καθιερώνοντας την Ομορφιά ως επίσημη κατηγορία προϊόντων στη CES.

Τα αυτοκίνητα και τα μέσα μεταφοράς, γενικότερα, δεν θα λείψουν ούτε φέτος. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι οι άνθρωποι θα μπορούν να βλέπουν και να κάνουν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Η εταιρεία σκαφών Brunswick θα εκθέσει ηλεκτρικές βάρκες και κινητήρες, καθώς και σκάφη αναψυχής που πλοηγούνται μόνα τους. Η βιετναμέζικη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων VinFast θα επιδείξει νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού SUV. Και η Hyundai θα είναι εκεί με ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος από τη θυγατρική της εταιρεία αεροταξί Supernal.

Η επόμενη γενιά wearables

Φέτος αναμένουμε να επικεντρωθούμε σε αναδιπλούμενες οθόνες, νέα wearables και αξεσουάρ μικτής πραγματικότητας.

Η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα (VR και AR) επεκτείνονται πέρα από τα βιντεοπαιχνίδια, στα πολυμέσα και την εκπαίδευση. Στα wearables, ένα gadget με την ονομασία Dusk Rx, είναι υποψήφιο για βραβείο καινοτομίας της CES 2024. Πρόκειται για τα πρώτα συνταγογραφούμενα γυαλιά στον κόσμο που δίνουν στους χρήστες τον έλεγχο της απόχρωσης των φακών τους μέσω του σκελετού τους ή μιας εφαρμογής. Επίσης υποψήφιο είναι ένα ζευγάρι κολάν υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί μικρορεύματα για την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης.

Τα τελευταία χρόνια, οι συσκευές με φωνητική ενεργοποίηση και τα έξυπνα ηχεία κυριάρχησαν στη CES. Oι εταιρείες έκαναν αγώνα δρόμου για να προσθέσουν τους ψηφιακούς βοηθούς τους στα πάντα, από φούρνους μικροκυμάτων μέχρι τουαλέτες.

Αν και παλαιότερα υπερεκτιμήθηκε η χρήση της τεχνολογίας από τους καταναλωτές, φέτος σημειώνεται σημαντική εξέλιξη για τους βοηθούς. Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT, θα καθοδηγήσει αυτή τη μετασχηματιστική ανάπτυξη στις τεχνολογίες αυτές.

Παρόλο που η CES συνολικά εξακολουθεί να είναι ένα χρήσιμο βαρόμετρο για τη μέτρηση των τάσεων της αγοράς. “H ποσότητα και η ποικιλομορφία των τεχνολογικών προϊόντων που παρουσιάζονται καθιστά δύσκολο για οτιδήποτε να ξεχωρίσει πραγματικά“. Σημείωσε ο Stuart Carlaw, επικεφαλής έρευνας στην ABI Research.

«Η μόνη εξαίρεση είναι η τεχνητή νοημοσύνη», τονίζει. «Αν δεν έχετε μια ιστορία για την τεχνητή νοημοσύνη, μήπως δεν είστε καν εταιρεία τεχνολογίας;».

Η CES θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από: What to expect at CES 2024: AI, AI and more AI by Samantha Murphy Kelly, CNN Greece

Continue Reading

Events

TikTok In The Mix: Το πρώτο live παγκόσμιο μουσικό event είναι γεγονός  

Published

on

Αναμφίβολα το TikTok είχε μία σημαντική επίδραση στη μουσική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια, με πολλά τραγούδια να γίνονται viral μέσα από την πλατφόρμα πριν γίνουν τεράστιες mainstream επιτυχίες. Γιορτάζοντας την επιρροή του λοιπόν, το TikTok ανακοίνωσε το πρώτο παγκόσμιο live μουσικό event του.

Το TikTok In The Mix θα λάβει χώρα στη Mesa της Arizona των ΗΠΑ στις 10 Δεκεμβρίου, με συμμετοχή μεγάλων ονομάτων όπως οι Cardi B, Niall Horan, Annita και Charlie Puth. Η επιλογή δεν είναι τυχαία καθώς όλοι τους γνώρισαν μεγάλη αναγνώριση μέσα από το TikTok. Το TikTok πρόσθεσε πως θα υπάρχουν και καλεσμένοι-έκπληξη, καθώς και παραστάσεις από ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Οι προπωλήσεις εισιτηρίων ξεκινούν στις 27 Οκτωβρίου, ενώ οι πωλήσεις στις 2 Νοεμβρίου. Αναμενόμενα, το όλο event θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την εφαρμογή του TikTok, ενώ δε θα λείπουν φυσικά και διάσημοι δημιουργοί περιεχομένου.

Πηγή: www.unboxholics.com

Continue Reading

Events

Η Apple ανακοίνωσε νέο “Scary fast” event για τις 30 Οκτωβρίου

Published

on

Η Apple μόλις ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση παρουσίασης την ερχόμενη Δευτέρα, στις 30 Οκτωβρίου. Καθώς μιλάμε για μια μέρα πριν από το Halloween, η εταιρεία έπαιξε λίγο με τις λέξεις και το tagline της εκδήλωσης είναι “Scary fast”.

Αυτό φέρεται να αναφέρεται σε Mac που τροφοδοτούνται με M3 και αντικαθιστούν την τρέχουσα σειρά εξοπλισμένων με M2, αλλά αυτά τα μηχανήματα δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι το επόμενο έτος.

Όπως φαίνεται στη σχετική πρόσκληση που δημοσίευσε η Apple, η εκδήλωση ξεκινά στις 5:00 μ.μ. PT, επομένως στις 3 τα ξημερώματα σε εμάς. Η πρόσκληση περιλαμβάνει ένα κινούμενο σχέδιο που μετατρέπει το εμβληματικό λογότυπο Apple Apple στο εικονίδιο “Face” της εφαρμογής macOS Finder.

Όσο για το τι να περιμένουμε συγκεκριμένα, οι φήμες μιλούν για ένα ανανεωμένο iMac 24″ και ένα νέο MacBook Pro, πιθανότατα για άλλη μια φορά σε δύο μεγέθη (14″ και 16″).

Αξίζει να πούμε πως ο γνωστός και αξιόπιστος αναλυτής της Apple της TF International, Ming-Chi Kuo, μόλις άλλαξε την πρόβλεψή του για το MacBook Pro. Σε ένα tweet, ο Kuo γράφει, “Πιστεύω ότι η σειρά M3 MacBook Pro θα είναι το επίκεντρο της εκδήλωσης πολυμέσων της 30ης Οκτωβρίου”.

Πηγή: www.techblog.gr

Continue Reading

Trending