Events

Το Syros International Film Festival ξεκινάει στις 28 Ιουλίου

Published

on

Το Syros International Film Festival κλείνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου επιστρέφει στις 28–31 Ιουλίου 2022 στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με κεντρική θεματική τον ‘’Τόπο’’ και ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει σπάνιες προβολές ταινιών, οπτικοακουστικές live performances, εργαστήρια, ομιλίες και παράλληλες εκδηλώσεις.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το SIFF αξιοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, πραγματοποιώντας προβολές και δράσεις σε επιλεγμένα σημεία της Σύρου που έρχονται σε διάλογο με την ιστορία του τόπου, όπως το Ναυπηγείο Ταρσανάς, τον θερινό κινηματογράφο «Παλλάς», το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και το δημοφιλές αυτοσχέδιο drive-in στην Ντελαγκράτσια (Ποσειδωνία). Παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε παραλίες του νησιού και χώρους κοινωνικής συνεύρεσης στην Ερμούπολη.

Με κύριο θέμα τον Τόπο, το SIFF επικεντρώνεται φέτος στην ανάδειξη της τοπικότητας της Σύρου ως αναπόσπαστο κομμάτι της εξελικτικής και δημιουργικής πορείας του νησιού. Ταυτόχρονα, προωθεί την αντίληψη ότι η περιφέρεια μπορεί να έχει δυναμική, αντίστοιχη με αυτή των μεγάλων αστικών κέντρων και να λειτουργεί ως τόπος σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και προβολής. 

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου στα Ναυπηγεία της Ερμούπολης θα προβληθεί το Architects’ Congress [Συνέδριο αρχιτεκτόνων], του Laszlo Moholy-Nagy. Ένας πρωτοπόρος του Bauhaus καταγράφει τη διοργάνωση του CIAM (του Διεθνούς Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής) τον Αύγουστο του 1933. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε σε γιοτ, κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, με ενδιάμεσες στάσεις στη Μασσαλία, στα νησιά του Αιγαίου και στην Αθήνα. Στο συνέδριο συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής.

Συνοδεία πρωτότυπης ζωντανής μουσικής: Saber Rider.

Πηγή:  https://syrosfilmfestival.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Exit mobile version