fbpx
Άννα Γκίκα, το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την Anthé.

H Άννα Γκίκα είναι ο βασικός πυλώνας και το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από αυτό που εμείς βλέπουμε ως Anthé. Η σχεδιάστρια μας παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, μιλώντας για το ξεκίνημά της, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητά της στην δουλειά καθώς και για τα μελλοντικά της σχέδια!

WRM: Τι είναι η Anthé για εσένα; Πώς προέκυψε; Ήταν κάτι το οποίο ονειρευόσουν χρόνια;

Άννα :Αρχικά να πω ότι η Anthé για μένα είναι το παιδί μου, το πάθος μου και η μεγάλη μου αγάπη. Η Anthé δημιουργήθηκε το 2016, όμως, όποιος με γνωρίζει, ξέρει πολύ καλά ότι με το κομμάτι της μόδας ασχολούμαι από το 2012. Εκείνη τη περίοδο, με ανακάλυψε η Maggie και μου έδωσε δουλειά στο ατελιέ της στο Κολωνάκι. Τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά κι αυτό γιατί δεν υπήρχε τόσος μεγάλος ανταγωνισμός, τόσα πολλά brands και ,φυσικά, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι ήταν όλα σαφώς πολύ καλύτερα. Αργότερα, τα χρόνια που ακολούθησαν, λόγω της κρίσης, δυστυχώς δεν βοήθησαν στο να εξακολουθήσω να σχεδιάζω και έτσι σταμάτησα για κάποιο χρονικό διάστημα. Δούλευα λοιπόν σε μια εταιρεία ως διακοσμήτρια βιτρινών και άλλοτε σαν merchandiser ή πωλήτρια χονδρικής σε γνωστό κατάστημα με έπιπλα. Όμως το όνειρό μου ήταν ένα: Να καταφέρω να φτιάξω το δικό μου brand. Έτσι, με τον σύζυγό μου δημιουργήσαμε την Anthé ( Άννα-Θεόδωρος ). Ξεκινήσαμε σε μια περίοδο όπου όπως προανέφερα, υπήρχαν πολλά brands. Δειλά δειλά και με baby steps καταφέραμε να φτιάξουμε αυτό που βλέπετε σήμερα.Όμως το όνειρό μου ήταν ένα: Να καταφέρω να φτιάξω το δικό μου brand. Έτσι, με τον σύζυγό μου δημιουργήσαμε την Anthé ( Άννα-Θεόδωρος ). Ξεκινήσαμε σε μια περίοδο όπου όπως προανέφερα, υπήρχαν πολλά brands. Δειλά δειλά και με baby steps καταφέραμε να φτιάξουμε αυτό που βλέπετε σήμερα.

WRM: Απο πού αντλείς έμπνευση όταν σχεδιάζεις τη νέα σου συλλογή; Έχεις κάποιο πρότυπο γυναίκας;


Άννα: Παρακολουθούμε σθεναρά τις τάσεις και πάνω σ´ αυτές χτίζουμε το ύφος μας. Η έμπνευσή μου είναι φυσικά οι γυναίκες και τα ρούχα μας κολακεύουν κάθε σωματότυπο. Από τη μία αέρινα για να αισθάνονται άνετα, από την άλλη κολακευτικά εκεί που πρέπει. Ιδιαίτερα σε υφάνσεις και σχέδια αλλά τόσο όσο, ώστε να μην είναι υπερβολικά μιας και το μότο που με αντιπροσωπεύει είναι « Η απλότητα είναι τελειότητα ».

WRM: Τί ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε όταν ξεκίνησες σαν ένα νέο ελληνικό brand; Τί θα συμβούλευες όσους τολμούν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους από το μηδέν;

Άννα: Αυτό που με δυσκόλεψε στα πρώτα μου βήματα ήταν αρχικά το οικονομικό κομμάτι, μιας και ζούμε σε τόσο δύσκολους καιρούς και το επάγγελμά μας θεωρείται ακριβό σπορ, μετά το τρέξιμο, γιατί πραγματικά θέλει πολύ και φυσικά το να βρω τους σωστούς επαγγελματίες και να συνεργαστώ μαζί τους. Αυτό που θα συμβούλευα όσους ξεκινάνε τώρα είναι να έχουν πολλή υπομονή, πολλή επιμονή και πολλή αγάπη σε ό,τι κάνουν.


WRM: Ποια είναι τα 5 must-have κομμάτια που πρέπει να έχει μια γυναίκα στη καρνταρόμπα της;

Άννα: Τα 5 must have κομμάτια που μια γυναίκα πρέπει να έχει στην γκαρνταρόμπα της και είναι all time classic είναι τα εξής:

1. Jean Levi’s 501
2. LBD (little black dress)LBD (little black dress)3. Λευκό πουκάμισο
3. Λευκό πουκάμισο
4. Μαύρες γόβες
5. Beige Καπαρντίνα

WRM: Περιεγαψέ μας μια μέρα σου στη δουλειά.

Άννα: Η μέρα μου ξεκινάει κάπως έτσι :8:30 ξύπνημα (θέλω δεν θέλω αφού τώρα που έγινα μανούλα με ξυπνάει το μωρό)
Καφέ από Kool Bakery και ξεκινάμε.Καφέ από Kool Bakery και ξεκινάμε.

10:00 showroom όπου απαντάμε στα mail , ετοιμάζουμε τις παραγγελίες , μιλάμε με τους προμηθευτές μας , ετοιμάζουμε την συλλογή της επόμενης season, συζητάμε, και έπειτα ξεκινάνε τα ραντεβού.

Κάπως έτσι η μέρα μου τελειώνει κατά τις 3-4, πλέον με το μωρό.
Πριν θα τελείωνε 8 αφού είχα κ το τρέξιμο για τα υφάσματα, αξεσουάρ και φασόν .

WRM: Τί να περιμένουμε στην ανοιξιάτικη συλλογή σου;

Άννα: Από την SS ‘21 να περιμένετε πολλά ανάλαφρα φορέματα , σετάκια αφού έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ και σχέδια γεμάτα χρώμα μιας και αυτές τις μέρες που διανύουμε, το έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.

Θα έχουμε και μία έκπληξη σε κάτι καινούργιο αλλά ακόμα δεν μπορώ να πω τίποτα (χαχαχα).

WRM: Τί είναι αυτό που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ; (ρούχο/ αξεσουάρ)

Άννα: Αυτά που δεν αποχωρίζομαι ποτέ εκτός από το κινητό μου (κοινότυπο) είναι το μολύβι για τα χείλη μου, κρέμα ενυδατική και το liposan μου.

WRM: Ποια είναι τα μελλοντικά σχεδιά σου;

Άννα: Όσον αφορά τα μελλοντικά μας σχέδια, θα ήθελα να επεκταθούμε σαν brand. Να μας μάθουν στο εξωτερικό και ίσως και να ανοίξουμε καταστήματα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αρκεί να τελειώσει όλο αυτό που βιώνουμε λόγω της πανδημίας και να πάρουμε πίσω την ελευθερία και την ανεμελιά μας.
Αρκεί να τελειώσει όλο αυτό που βιώνουμε λόγω της πανδημίας και να πάρουμε πίσω την ελευθερία και την ανεμελιά μας.

Instagram:
annoug___
anthe_collection