fbpx
Από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στην κορυφή των ηλεκτρονικών petshops, με οδηγό την αγάπη για τα ζώα.

Ποιος αλήθεια θα το φανταζόταν ότι από ένα μικρό κατάστημα 50 τ.μ (και με σχεδόν μηδενικό budget) μια ιδέα με βάση και κίνητρο την αγάπη για τα ζώα, θα έφτανε στο σημείο να εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία ηλεκτρονικά καταστήματα, με πάνω από 8000 προϊόντα κατοικίδιών. 

Η ιδέα για τη δημιουργία του petshop88 προϋπήρχε στο μυαλό του κ. Παρασκευόπουλου αρκετό καιρό πριν την υλοποίηση της. Τελικά, τον Μάρτιο του 2013, δειλά – δειλά και με σχεδόν μηδενικό κεφάλαιο (που δεν ξεπερνούσε τα 800 ευρώ μαζί με την κατασκευή της ιστοσελίδας), το petshop88.gr ήταν γεγονός.

Η απόφαση προήλθε από την ανάγκη για διάδοση των προϊόντων του καταστήματος στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κάτι που, τόσο λόγω του μεγέθους του φυσικού καταστήματος όσο και λόγω της τοποθεσίας, δεν μπορούσε να γίνει χωρίς ένα e-shop.

Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της προσπάθειας διαδραμάτισε η συστέγαση του petshop88 με την κτηνιατρική κλινική του Κυριάκου Αγαθαγγελίδη (εξάδελφου του κ. Παρασκευόπουλου), που είχε ήδη εμπλουτίσει το μικρό, τότε, προσωπικό της επιχείρησης με γνώσεις και εμπειρίες που αποδείχτηκαν εξαιρετικά σημαντικές.

Πώς κατάφερε, όμως, να πετύχει το συγκεκριμένο project χωρίς να έχει στη διάθεση του μεγάλα κεφάλαια; Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, «πρώτο μέλημα μας ήταν, αφού ελέγξουμε και παρακολουθήσουμε τον ανταγωνισμό, να προσπαθήσουμε να βρούμε διάφορους τρόπους ώστε να διαφοροποιηθούμε και να προσφέρουμε κάτι πλέον πειστικό απέναντι στον καταναλωτή».

Τεράστιο πλεονέκτημα ήταν και είναι η εξειδίκευση των ανθρώπων της εταιρείας, που απαντούν στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση. «Ο πελάτης ένιωθε σιγουριά και δεν υπήρχε περίπτωση να μην του λυθεί οποιαδήποτε απορία, είτε εμπορικής είτε κτηνιατρικής φύσεως». Ακόμη και σήμερα, που το προσωπικό έχει αυξηθεί, πραγματοποιούνται πολύ συχνά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Και δεν είναι τυχαίο ότι η επιχείρηση αποκτά άμεσα οποιαδήποτε πιστοποίηση αφορά στον κλάδο της. Κάπως έτσι, είναι πιστοποιημένο μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GR.EC.A. ενώ είναι και από τα λίγα καταστήματα που έχουν αποκτήσει πιστοποίηση στην εξειδίκευση σχετικά με τη διατροφή του σκύλου και της γάτας.

Στη συνέχεια, υιοθετήθηκαν καινοτομίες στη συσκευασία. «Όταν σχεδόν το σύνολο των προϊόντων είναι εύθραυστα, τότε η συσκευασία τους αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία». Την ίδια στιγμή, «έγιναν και γίνονται απίστευτες διαπραγματεύσεις με courier και μεταφορικές. Καταφέραμε ο μέσος χρόνος παράδοσης να είναι 24 ώρες από Θράκη μέχρι Αθήνα και 48 ώρες στις υπόλοιπες περιοχές (για δέματα μέχρι 15 κιλά). Στη Θεσσαλονίκη, οι παραδόσεις γίνονται αυθημερόν. Εφαρμόσαμε εξαρχής τα δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 25 ευρώ, καθώς και δωρεάν αντικαταβολή για άνω των 50 ευρώ».

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως, από την έναρξη της λειτουργίας τόσο του φυσικού όσο και του ηλεκτρονικού καταστήματος, δεν εμπορεύτηκαν ποτέ κατοικίδια, καθώς ήταν κάθετα αντίθετοι σε αυτό, ενώ, σε συνεργασία και με την κλινική τους, προχωρούν σε φιλοζωικές δράσεις. «Η αγάπη μας για τα ζώα μας οδήγησε εδώ και, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να προσφέρουμε για αυτά» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Παρασκευόπουλος.

Πηγή: epixeiro.gr