Connect with us

Ethical

Bezos και Musk θέλουν να μετατρέψουν το Twitter σε κέντρο φιλοξενίας αστέγων.

Published

on

Δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους προτείνουν στην Twitter να μετατρέψει τα κεντρικά της γραφεία σε καταφύγιο για αστέγους.

Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, υποστήριξε την Κυριακή την ιδέα του Elon Musk, ο οποίος έγινε πρόσφατα ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, να μετατρέψει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης στο Σαν Φρανσίσκο σε καταφύγιο για αστέγους, καθώς λίγοι άνθρωποι εργάζονται εκεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Bezos ανέβασε στο Twitter ένα άρθρο από το τεχνολογικό ιστολόγιο GeekWire από τον Μάιο του 2020 σχετικά με το οκταώροφο καταφύγιο αστέγων της Amazon που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της στο Σιάτλ, λέγοντας ότι η πρωτοβουλία λειτούργησε εξαιρετικά και ότι διευκολύνει τους υπαλλήλους που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Ο Bezos πρότεινε επίσης να μετατραπεί τουλάχιστον ένα τμήμα των κεντρικών γραφείων του Twitter, αν όχι όλο, σε καταφύγιο αστέγων. Ο Musk συμφώνησε, χαρακτηρίζοντάς το «υπέροχη ιδέα».

Ο Musk, ο οποίος έχει περισσότερους από 81 εκατομμύρια followers στο Twitter, ξεκίνησε μια δημοσκόπηση το Σάββατο, ζητώντας από τους χρήστες να ψηφίσουν εάν το κτίριο πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας αστέγων.

Η δημοσκόπηση είχε πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους σε λιγότερο από μία ημέρα, με περισσότερο από το 90% να λέει ναι.

Πηγή: epixeiro.gr

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Entertainment

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του Final Fantasy 16 στην Σαουδική Αραβία

Published

on

By

Χωρίς να είναι ξεκάθαρος ο λόγος

Το Final Fantasy 16, το άκρως αναμενόμενο JRPG της Square Enix, δε θα κυκλοφορήσει στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την επίσημη επιτροπή αξιολόγησης της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Γενική Επιτροπή Οπτικοακουστικών Μέσων (GCAM) ανακοίνωσε στο Twitter ότι το παιχνίδι δεν εγκρίθηκε για κυκλοφορία στη Σαουδική Αραβία, λόγω της άρνησης του publisher να κάνει τις “απαραίτητες τροποποιήσεις” στο περιεχόμενο του τίτλου.
Αν και η GCAM δεν διευκρίνισε ποιες είναι αυτές οι τροποποιήσεις που ζητήθηκαν, πολλοί fans και μέσα του εξωτερικού υπέθεσαν ότι η απαγόρευση σχετίζεται με τη φημολογούμενη συμπερίληψη ενός LGBTQ+ χαρακτήρα. Αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία απαγορεύει ένα προϊόν ψυχαγωγίας για τέτοιους λόγους. Πέρυσι, απαγορεύτηκαν οι ταινίες Lightyear της Pixar και το Doctor Strange in the Multiverse of Madness της Marvel.

Για την ιστορία, το Final Fantasy 16 είναι το πρώτο βασικό παιχνίδι της σειράς που έλαβε την αξιολόγηση ‘M for Mature’ από το Entertainment Software Ratings Board (ESRB), τον αντίστοιχο αμερικανικό φορέα. Το ESRB τόνισε πως το παιχνίδι έχει αίμα και gore, γυμνό, σεξουαλικά θέματα, έντονη γλώσσα και βία. Συνολικά, το Final Fantasy 16  φαίνεται πως θα πραγματεύεται περισσότερα ενήλικα θέματα σε σχέση με τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς.

Να σας υπενθυμίσουμε πως το Final Fantasy 16 πρόκειται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 5 στις 22 Ιουνίου. Από την άλλη, όσον αφορά την κυκλοφορία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή.

Πηγή: www.unboxholics.com

Continue Reading

Eco

Πως να κάνουμε την ντουλάπα μας πιο βιώσιμη

Published

on

By

Πρίν λίγα χρόνια οι όροι “βιωσιμότητα” και “κλιματική αλλαγή” να μην μας έλεγαν πολλά, όμως σήμερα έχουν κερδίσει τη θέση που τους αξίζει στη συνείδησή μας.

Ο κόσμος,όμως,αλλάζει,το ίδιο και εμείς. Πως λοιπόν θα ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα; Πως θα φύγουμε απο το “Εγώ” και θα πάμε στο “Εμείς”; Να δημιουργήσουμε κάτι καλό μέσα από τις συνήθειές μας, κάθε επιλογή μας να έχει ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, το περιβάλλον, τον άνθρωπο. Να προσφέρουμε, να δρούμε, να έχουμε κάτι να πούμε με το έργο που παράγουμε. Καθοριζόμαστε από τις φωνές και τις επιλογές μας και αυτή ακριβώς είναι η έννοια της βιωσιμότητας.

Και μπορούμε να ξεκινήσουμε απο την μόδα, η οποία καθρεφτίζει την εικόνα μας και επομένως, την ψυχή μας.  Σήμερα, οι καταναλωτές πιέζουν για μία πιο βιώσιμη και ηθική μόδα, για brands με οικολογική συνείδηση. Και όχι, αυτό δεν είναι μια παροδική τάση, είναι μια επιτακτική ανάγκη για ένα νέο τρόπο ζωής, για αλλαγή φιλοσοφίας. Και η μόδα ως βιομηχανία που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να είναι επίκαιρη,ακούει και ανταποκρίνεται κάνοντας σημαντικές προσπάθειες και αγώνες τα τελευταία χρόνια για μια βιώσιμη, πιο «πράσινη» και πιο ηθική μόδα. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, μιας και η μόδα είναι η 2η πιο ρυπογόνα βιομηχανία στον κόσμο μετά από αυτή του πετρελαίου.

Για μία πιο ολική μετάλλαξη του κλάδου,μπορούμε να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες

  • Να παρατηρούμε απο ποιο υλικό είναι κατασκευασμένο το ρούχο. Οικολογικά υλικά είναι: οικολογικό ή ανακυκλωμένο βαμβάκι, ανακυκλωμένο μαλλί ή πολυεστέρα κ.α.
  • Να γνωρίζουμε πόσο χρόνο ζωής έχει το ρούχο, ώστε να καθυστερήσει μέσω της ανακύκλωσης να φτάσει στη φύση ή όταν φτάσει να μην την επιβαρύνει. Αυτό θα πει eco-friendly μόδα.
  • Να υιοθετήσουμε μια zero-waste φιλοσοφία, να μην σπαταλάμε υφάσματα και να μην πετάμε ρούχα αλλά να τα πηγαίνουμε για ανακύκλωση.
  • Να περιορίσουμε τις αγορές μας από αλυσίδες fast fashion, γιατί δεν γνωρίζουμε ποιος έφτιαξε τα ρούχα και κάτω από ποιες συνθήκες.
  • Να ψωνίζουμε από μαγαζιά second hand, όπου μπορεί να πετύχουμε branded θησαυρούς σε πολύ οικονομικές τιμές, βοηθώντας ταυτόχρονα να παρατείνουμε τη ζωή του ρούχου.

Αλλάζουμε εμείς για ένα καλύτερο και η μόδα ακολουθεί τον ίδιο δρόμο. 

Continue Reading

Eco

Εγχειρίδιο ανακύκλωσης: Πώς μπορούμε να ανακυκλώσουμε σωστά και αποτελεσματικά;

Published

on

By

Πως μπορούμε να ανακυκλώσουμε σωστά και αποτελεσματικά; Τι πρέπει να γνωρίζουμε; Τι πετάμε και τι δεν πετάμε στους αντίστοιχους κάδους; Και τι είναι αυτό που χρειάζεται να προσέχουμε; Παρακάτω θα βρείτε κάποιες χρήσιμες διευκρινίσεις προκειμένου να ανακυκλώνουμε σωστά και πρακτικά!

Πως ανακυκλώνουμε; Κάθε υλικό τοποθετείται σε διαφορετικούς κάδους που, ανάλογα με το χρώμα τους, δέχονται διαφορετικά υλικά

Μπλε κάδος: Σε αυτόν τοποθετούμε χάρτινες συσκευασίες 

— Χαρτοκιβώτια ηλεκτρικών συσκευών, συσκευασίες από γάλα, δημητριακά, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, χαρτοσακούλες, κουτιά χυμών. Στην τελευταία κατηγορία υπάρχουν ορισμένα κουτιά που δεν ανακυκλώνονται, επειδή αποτελούν συνδυασμό πλαστικού και χαρτονιού. Πριν τα πετάξουμε στον μπλε κάδο, ελέγχουμε αν έχουν την ειδική σήμανση καταλληλότητας για ανακύκλωση.

— Αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά, μπίρες.

— Γυάλινες συσκευασίες από νερό, χυμούς, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, βαζάκια τροφίμων.

— Πλαστικές συσκευασίες από μπουκάλια νερού, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρο, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες, μεμβράνη περιτυλίγματος.

— Κουτάκια από λευκοσίδηρο, δηλαδή από γάλα εβαπορέ, καφέ, τόνο, ζωοτροφές, ντοματοπολτό, μπισκότα.

— Καπάκια από πλαστικά μπουκάλια. Ο διαχωρισμός οφείλεται στο ότι τα μπουκάλια ανακυκλώνονται με διαφορετικό τρόπο.

Ποια υλικά δεν ρίχνουμε στον μπλε κάδο ανακύκλωσης;

— Τα σπασμένα γυαλιά. Η διαλογή στα κέντρα γίνεται συνήθως με τα χέρια και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των εργαζομένων. Άρα σπασμένα μπουκάλια, ποτήρια, γυαλιά δεν τα πετάμε στους μπλε κάδους αλλά στους κοινούς.

— Χάρτινες συσκευασίες έτοιμου φαγητού (π.χ. πίτσα). Επειδή είναι γεμάτες λάδια και λίπη δεν ανακυκλώνονται, αντιθέτως δημιουργούν πρόβλημα στη διαδικασία διαχωρισμού.

— Κομματάκια χαρτιού. Το σύστημα των μπλε κάδων δεν μπορεί να διαχειριστεί κομμάτια χαρτιού που είναι μικρότερα από μια σελίδα μεγέθους Α4, δηλαδή σκισμένες σελίδες σε μικρότερα κομμάτια, εισιτήρια και άλλα παρόμοια.

— Βρεγμένο ή λερωμένο χαρτί. Λερωμένες χαρτοπετσέτες ή κομμάτια λαδωμένου χαρτιού δεν ανακυκλώνονται, μάλιστα αχρηστεύουν τα υπόλοιπα υλικά που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στον κάδο.

— Υλικά από πηλό. Αρκετά είδη καθημερινής χρήσης, όπως οι παλιές κούπες του καφέ ή τα πήλινα κεσεδάκια γιαουρτιού, είναι κεραμικά, δηλαδή προέρχονται από ψημένο πηλό και μπαίνουν στους κοινούς κάδους.

— Αφρολέξ και φελιζόλ. Και τα δύο είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά και μπορεί να πάρουν φωτιά σε οποιοδήποτε στάδιο της πορείας της ανακύκλωσης. Γι’ αυτό τα πετάμε στους κοινούς κάδους.

— Συσκευασίες τοξικών υλικών. Πλαστικές ή μεταλλικές συσκευασίες που περιείχαν ορυκτέλαια, αντιψυκτικά, εντομοκτόνα κ.ά. δεν μπαίνουν στους μπλε κάδους, γιατί τα κατάλοιπα των τοξικών δεν καθαρίζονται εύκολα.

 Δισκάκια CD, DVD και βιντεοκασέτες. Παρότι κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο από αλουμίνιο, τα ψηφιακά δισκάκια περιέχουν πολλές προσμείξεις που καθιστούν αδύνατη την άμεση ανακύκλωσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τις βιντεοκασέτες (όσες έχουν απομείνει), καθότι, εκτός από το πλαστικό περίβλημα, περιέχουν και την ταινία, η οποία δεν ανακυκλώνεται.

— Καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπίρουνα. Παρότι πλαστικά, τα συγκεκριμένα υλικά μίας χρήσης δεν ανακυκλώνονται εύκολα από τα συστήματα ανακύκλωσης.

— Πλαστικά έπιπλα. Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης δεν είναι κατάλληλοι για πλαστικά έπιπλα, μόνο για υλικά της συσκευασίας τους. Τα μεγάλα πλαστικά αντικείμενα, τα οποία συχνά περιέχουν και άλλα υλικά, πρέπει να πηγαίνουν στα κέντρα συγκέντρωσης ογκωδών αντικειμένων. Για να πετάξουμε ένα μεγάλο αντικείμενο επικοινωνούμε με την 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου Αθηναίων 1595 ώστε να κλείσουμε ραντεβού αποκομιδής.

— Τηλεκάρτες. Δεν θεωρούνται συσκευασίες, γι’ αυτό δεν μπαίνουν στους μπλε κάδους.

— Διάφορα άλλα αντικείμενα που δεν πετάμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης είναι: γάντια, γυαλόχαρτο, δερμάτινα αντικείμενα, λάμπες, λαμπτήρες, μελάνια και τόνερ (αυτά μπορούν να ανακυκλωθούν, αλλά συλλέγονται σε διαφορετικά σημεία), δοχεία από λάδια μηχανής, μπάλες (ποδοσφαίρου κ.λπ.), κούκλες και παιδικά παιχνίδια (ακόμα κι αν είναι πλαστικά), πάσης φύσεως ξύλινα αντικείμενα, οδοντόβουρτσες, παπούτσια, ρούχα, ενδύματα και υφάσματα γενικώς, πάνες μίας χρήσης, σελοτέιπ, στρώματα, στιλό και φωτογραφίες, ενέσεις και ιατρικά απόβλητα (απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση), μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές κάθε είδους (σίδερα, φούρνοι μικροκυμάτων κ.λπ.), κλαδιά και γενικά προϊόντα κλαδέματος, οικοδομικά υλικά και χώμα.

Πως πετάμε ανακυκλώσιμα στον μπλε κάδο: Αδειάζουμε και καθαρίζουμε τα κουτιά από υπολείμματα.Όσες συσκευασίες μπορούμε, τις τσακίζουμε ή τις διπλώνουμε, για να εξοικονομήσουμε χώρο στον κάδο.Αδειάζουμε τη σακούλα με τα προς ανακύκλωση υλικά μέσα στον κάδο. Στη συνέχεια ανακυκλώνουμε ξεχωριστά και τη σακούλα.

Κίτρινος κάδος: Χαρτιά και χαρτόνια διπλωμένα για να μειώνεται ο όγκος τους. 

Πορτοκαλί κάδος: Πλαστικά 

Πράσινος κάδος: Ό,τι δεν ανακυκλώνεται. 

Μπλε κώδωνας: Γυαλιά που είναι σπασμένα. 

Κόκκινος κάδος: Μέταλλα (αλουμίνιο, λευκοσίδηρος)

Στήλη μπαταριών: Μπαταρίες 

Ορθογώνιος κόκκινος κάδος: Ρούχα και παπούτσια  

Καφέ κάδος: Βιοαπόβλητα – οργανικά υλικά κουζίνας, κήπου κ.λπ.

Πηγή: www.lifo.gr

Continue Reading

Trending