fbpx
Crypto Winter: Ο μεγάλος φόβος ενός επενδυτή…

Ήταν λίγο δύσκολοι μήνες για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων από τότε που το Bitcoin έπεσε από το υψηλότερο όλων των εποχών των 69 χιλιάδων. Επιπλέον, πολλά νομίσματα ακολούθησαν τα βήματα των τιμών του BTC.

Ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει χάσει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία έκτοτε, και πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα και ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο του κύματος. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να καταλάβουν τι πρόκειται να έρθει και αν θα πέσουμε σε έναν άλλο επίφοβο χειμώνα κρυπτονομισμάτων.

Cold World For Crypto…
Ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία από τον Νοέμβριο, περίπου την εποχή του ιστορικού υψηλού του bitcoin, και άλλα tokens όπως ο αιθέρας και το solana ακολούθησαν το νούμερο ένα ψηφιακό νόμισμα για να διαπραγματεύονται σημαντικά χαμηλότερα. Το Ethereum έχει μειωθεί περισσότερο από το μισό σε αξία από τότε που έφτασε στο απόγειό του τον Νοέμβριο, ενώ το Solana υπέστη ακόμη πιο απότομη πτώση, υποχωρώντας κατά 65%. Πίσω το 2018, το bitcoin πέρασε από αυτό που πολλοί τώρα αποκαλούν «κρύπτο χειμώνα», που είδε μια πτώση 80 τοις εκατό στο bitcoin. θα μπορούσε αυτό να είναι μια άλλη περίπτωση της τρέχουσας δράσης των τιμών

Ο David Marcus, ο πρώην επικεφαλής του τμήματος κρυπτονομισμάτων στο Facebook (τώρα Meta), φάνηκε να λέει ότι πιστεύει ότι ένας χειμώνας κρυπτονομισμάτων έχει ήδη φτάσει. Σε ένα tweet νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είπε: «Είναι κατά τη διάρκεια των χειμώνων κρυπτονομισμάτων που οι καλύτεροι επιχειρηματίες χτίζουν τις καλύτερες εταιρείες. Αυτή είναι η στιγμή για άλλη μια φορά να επικεντρωθούμε στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων έναντι της άντλησης token.”

Η Nadya Ivanova, διευθύνων σύμβουλος λειτουργίας της BNP Paribas είχε μια αντίθετη σκέψη σχετικά με έναν χειμώνα κρυπτονομισμάτων, δηλώνοντας ότι «τον τελευταίο χρόνο – ειδικά με όλη τη διαφημιστική εκστρατεία σε αυτήν την αγορά – πολλοί προγραμματιστές φαίνεται να έχουν αποσπαστεί από τα εύκολα κέρδη από κερδοσκοπία σε NFT (non fungible tokens) και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Μια περίοδος χαλάρωσης μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια ευκαιρία για να αρχίσουμε να χτίζουμε τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς», είπε η Ivanova στο «Squawk Box Europe» του CNBC.

Ελπίδες για μια καλύτερη μέρα…
Πολλά νομίσματα έχουν την ίδια μοίρα με τις μετοχές που υποφέρουν αρκετά, κυρίως το χρηματιστήριο. Πολλοί επενδυτές αντιμετωπίζουν φόβους για σκληρούς ομοσπονδιακούς κανονισμούς και προσαρμογές των επιτοκίων που θα μπορούσαν να βλάψουν περισσότερο, κάτι που θα βοηθήσει, εάν βγαίνατε πέρυσι. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει τέτοιες κινήσεις ως απάντηση στον αυξανόμενο πληθωρισμό και ορισμένοι αναλυτές λένε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος της εποχής του εξαιρετικά φθηνού χρήματος και των υψηλών αποτιμήσεων – ειδικά σε τομείς υψηλής ανάπτυξης όπως η τεχνολογία, που ωφελούνται από χαμηλότερα επιτόκια, καθώς οι εταιρείες συχνά δανείζονται κεφάλαια για να επενδύσουν στην επιχείρησή τους.

Ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης και διεθνής στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno, πιστεύει ότι η πρόσφατη πτώση των κρυπτονομισμάτων είναι περισσότερο μια «διόρθωση» παρά μια διαρκής ύφεση. Δήλωσε επίσης ότι κοιτάζοντας μπροστά, ένα βασικό επίπεδο για το bitcoin είναι 30.000 $. Εάν κλείσει κάτω από αυτό το σημείο σε μια εβδομάδα ή περισσότερο, «αυτό σίγουρα θα έδειχνε υψηλή πιθανότητα μιας bear market», είπε. Μια πτώση περίπου 80 τοις εκατό από την πρόσφατη κορύφωση του bitcoin θα έδειχνε τιμή μικρότερη από 15.000 $. Ο Ayyar δεν πιστεύει ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι στο τραπέζι.

Πηγη Cryptonea.gr

Leave a Reply