fbpx
Κρυπτονόμισμα Solana: Τι είναι και γιατί το αγοράζουν όλοι;

Το κρυπτονόμισμα Solana (SOL) έχει ήδη αναρριχηθεί στα κορυφαία κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Αυτό συμβαίνει γιατί όλο και περισσότεροι επενδυτές, μεγάλοι και μικροί, αγοράζουν το κρυπτονόμισμα Solana (SOL).

Γιατί το αγοράζουν όμως, εκτοξεύοντας την τιμή του;

Τι είναι το Κρυπτονόμισμα Solana και ποιες οι εφαρμογές του;

Αυτά τα ερωτήματα και πολλά ακόμη θα απαντήσουμε στο συγκεκριμένο άρθρο.

Επομένως, αν στο μυαλό σου υπάρχει η σκέψη «Αξίζει να αγοράσω Solana;”, διάβασέ το μέχρι το τέλος.

Τι είναι το κρυπτονόμισμα Solana (SOL)

Το Solana είναι ένα κρυπτονόμισμα βασισμένο σε blockchain, παρόμοιο με το Ethereum. Το κρυπτονόμισμα Solana μπορεί να εκτελέσει πολλαπλές αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές λειτουργίες.

Το κτυπτονόμισμα Solana είναι ένα εξαιρετικά λειτουργικό project ανοιχτού κώδικα. Συγκεκριμένα αξιοποιεί την φύση της τεχνολογίας blockchain για να παρέχει αποκεντρωμένες λύσεις χρηματοδότησης (DeFi).

Σε αντίθεση με το Bitcoin, το οποίο είναι ένα μη προγραμματιζόμενο blockchain, το κρυπτονόμισμα Solana και το Ethereum προσφέρουν δυνατότητες αποθήκευσης έξυπνων συμβολαίων.

Ως προγραμματιζόμενο σύστημα, η αποκεντρωμένη πλατφόρμα blockchain επιτρέπει στους χρήστες όχι μόνο να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα Solana (SOL), αλλά και άλλα ψηφιακά στοιχεία.

Πως ξεκίνησε το κρυπτονόμισμα Solana και το υπόβαθρό του

Το Solana εξακολουθεί να είναι ένα σχετικά νέο project, αφού κυκλοφόρησε το mainnet beta του μόλις τον Μάρτιο του 2020.

Ενώ η ιδέα και οι αρχικές εργασίες ξεκίνησαν το 2017, το κρυπτονόμισμα Solana ξεκίνησε επίσημα τον Μάρτιο του 2020.

Πίσω από το κρυπτονόμισμα Solana είναι το Foundation Solana με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας.

Το πρωτόκολλο Solana έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη δημιουργία αποκεντρωμένης εφαρμογής (DApp).

Τι κάνει το κρυπτονόμισμα Solana να ξεχωρίζει;

Το Solana οι ειδικοί των κρυπτονομισμάτων το αποκαλούν συχνά το πιο επεκτάσιμο και το πρώτο πραγματικά web-scale blockchain στον κόσμο.

Επιπλέον, το Solana υποστηρίζει πάνω από 50.000 TPS (συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο), με περισσότερους από 200 κόμβους στο τρέχον δίκτυο, καθιστώντας το μακράν το πιο αποδοτικό δίκτυο blockchain.

Συγκριτικά, το Bitcoin, υποστηρίζει περίπου 5 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Το Ethereum έχει κατά μέσο όρο περίπου 13 TPS. Αυτό κάνει το Solana περίπου 10.000 φορές πιο γρήγορο από το Bitcoin και 3.800 φορές πιο γρήγορο από το Ethereum.

Ακόμη, το κρυπτονόμισμα Solana συμμετέχει στην ακμαία αγορά των NFTs. Η ανάπτυξη των NFTs, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης της Visa και το έντονο ενδιαφέρον για τα NFTs από διασημότητες έχουν συμβάλει στην ταχεία ανάπτυξη του Solana.


Επίσης, το Solana διοργάνωσε ένα παγκόσμιο «hackathon Solana. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό καινοτόμοι προγραμματιστές δημιούργησαν πολλά projects βασισμένα στο blockchain Solana. Μεταξύ άλλων αυτοί οι προγραμματιστές έχουν καταφέρει να αναπτύξουν παιχνίδια, έργα τέχνης και συλλεκτικά αντικείμενα στο blockchain Solana.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το Solana;

Ο απώτερος στόχος του Solana είναι να λύσει το τρίλημμα του blockchain. Αυτό υποθέτει ότι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο μπορεί να ικανοποιήσει μόνο δύο από τις τρεις κύριες ιδιότητες: αποκέντρωση, ασφάλεια και επεκτασιμότητα.

Στο Solana Foundation πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να λύσουν το τρίλημμα και αυτό είναι πιθανό να συμβεί. Αν αυτό είναι αρκετό για να εμπνεύσει τη μαζική υιοθέτηση του blockchain μένει να φανεί.

Με περισσότερα από 250 projects στο οικοσύστημα, όλο και περισσότεροι προγραμματιστές επιλέγουν να αξιοποιήσουν το Solana.

Αυτό συμβαίνει καθώς το blockchain του προσφέρει μερικές από τις χαμηλότερες καθυστερήσεις και χαμηλότερο κόστος στην αγορά. Αυτά είναι δύο από τα πιο σημαντικά ζητήματα για αποκεντρωμένες εφαρμογές βασισμένες στο Blockchain.

Με την ταχύτητα του δικτύου, τις συναλλαγές χαμηλού κόστους και την κορυφαία απόδοση στον κλάδο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το κρυπτονόμισμα Solana προσελκύει όλο και περισσότερα project στο μέλλον, προωθώντας την παγκόσμια υιοθέτηση του blockchain.

Η τρέχουσα αγορά σίγουρα το πιστεύει. Για αυτό και οι επενδυτές το αγοράζουν αυξάνοντας την τιμή του.

Μάθε πώς να βγάλεις κέρδη απ’ τα κρυπτονομίσματα με την MMW Capital

Σε αυτό το άρθρο, έμαθες πολλές πληροφορίες για το κρυπτονόμισμα Solana. Πολλές από αυτές μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις μια καλύτερη έρευνα και να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Εμείς στη Master Minds World σε καθοδηγούμε με τις πιο ολοκληρωμένες μεθόδους εκπαίδευσης στην Ελλάδα!

To Crypto Academy, είναι το πιο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στο trading κρυπτονομισμάτων αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

Οι τεχνικές που θα μάθεις θα σε μετατρέψουν σε έναν επαγγελματία trader. Μέσα από αυτά σε οδηγούμε στο να έχεις καλύτερη κατανόηση στην αγορά κρυπτονομισμάτων και έτσι, να βγάζεις χρήματα από κρυπτονομίσματα.

Το εκπαιδευτικό υλικό είναι με τέτοιο τρόπο δομημένο ώστε να μπορεί να το κατανοήσει ο καθένας. Ακόμα και αν είναι εντελώς αρχάριος και δεν έχει την παραμικρή γνώση/εμπειρία πάνω στα κρυπτονομίσματα.

Αν σου ακούγεται ενδιαφέρον, μπορείς να κάνεις δικό σου τον #1 ελληνικό οδηγό γύρω απ’τα κρυπτονομίσματα και να μάθεις πώς να βγάλεις χρήματα από αυτά, υπεύθυνα και με ασφάλεια!

Επικοινώνησε άμεσα μαζί μας και με ένα ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού, μπορούμε να δούμε μαζί όλες σου τις ανάγκες και τις επιθυμίες, καθώς και το πώς θα μπορέσεις να τις πραγματοποιήσεις!

Και μην ξεχνάς, μπορείς να παραγγείλεις και το καλύτερο βιβλίο forex στα ελληνικά με τίτλο “7 βήματα για να γίνεις ένας επιτυχημένος trader”!

Πηγη mmwcapital.gr

Leave a Reply