fbpx
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΟΥΤΣΑ: Mία ανερχόμενη και ταλαντούχα ηθοποιός που ήρθε για να μείνει!

Η Δέσποινα Τσούτσα είναι απόφοιτη από τη δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου «Ίασμος» και μας συστήθηκε στις οθόνες μας ως Σάντρα της κωμικής σειράς ‘’Θα γίνει της πολυκατοικίας’’ και σήμερα την απολαμβάνουμε καθημερινά στις 20:00 στον ΑΝΤ1 στη σειρά ‘’Ήλιος’’ να υποδύεται την Εύα.

Το WRM είχε την χαρά να συναντήσει και να συζητήσουμε με την ταλαντούχα Δέσποινα για τα βήματα της στο χώρο της υποκριτικής, το πως επηρρέασει η πανδημία τον καλλιτεχνικό χώρο, πως βίωσε την όλη κατάσταση και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα!

WRM: Γίνατε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή σας ως Σάντρα στη στην κωμική σειρά «Θα γίνει της πολυκατοικίας» και ως Εύα τώρα στην καθημερινή σειρά «Ήλιος». Δύο τελείως διαφορετικοί ρόλοι και projects. Γενικά, προτιμάτε περισσότερο την κωμωδία ή το δράμα; Πιστεύετε πως ένας ηθοποιός οφείλει να υποδύεται κάθε ρόλο που του δίνεται;

Δέσποινα: Είμαι αρκετά τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμαστώ σε δυο τόσο διαφορετικά πράγματα, μου αρέσουν εξίσου πολύ και τα δυο δεν μπορώ να επιλέξω. Kάθε ρόλος είναι μια καινούρια πρόκληση και μια ευκαιρία να γνωρίσεις νέους χαρακτήρες!

WRM: Μεγαλώνοντας, ποιους ηθοποιούς θαυμάζατε; Ήταν το όνειρο σας από παιδί να γίνετε ηθοποιός;

Δέσποινα: Από μικρή παρακολουθούσα πολύ θέατρο με τους γονείς μου και ταυτιζόμουν με το έργο και τους ήρωες της κάθε παράστασης που έβλεπα και τους υποδυόμουν μετά μόνη μου στο σπίτι. Αργότερα μέσα από την τηλεόραση και τα σίριαλ άρχισα να αναγνωρίζω περισσότερους ηθοποιούς τους οποίους θαύμαζα και θαυμάζω ακόμα.

WRM: Το τελευταίο διάστημα ακούμε διάφορα στενάχωρα περιστατικά στο χώρο της υποκριτικής. Εσείς πως βλέπετε το #metoo στην Ελλάδα; Πιστεύτε πως πολλοί εθελοτυφλούσαν ενώ θα έπρεπε να είχαν πάρει θέση νωρίτερα;

Δέσποινα: Παρακολουθώ και εγώ με πολύ μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη ευαισθησία όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον χώρο της υποκριτικής. Ευχομαι μέσα από όλες αυτές τις διαδικασίες που έχουν κινητοποιηθεί πρώτα από όλα να δικαιωθούν τα θύματα από όλες αυτές τις υποθέσεις και να γίνει μια μεγάλη εκκαθάριση όχι μόνο στο καλλιτεχνικό χώρο αλλά και οπουδήποτε υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές.

WRM: Γνωρίζουμε ότι τα καθημερινά σίριαλ έχει πολλές απαιτήσεις, πόσες ώρες συνήθως μπορεί να κρατήσει ένα γύρισμα για παραδείγμα; Τι κάνετε για να ανανταπεξέλθετε στις δυσκολίες που υπάρχουν και στο απαιτητικό ωράριο γυρισμάτων;

Δέσποινα: Η αλήθεια είναι ότι ένα καθημερινό σίριαλ έχει ένα απαιτητικό πολύωρο πρόγραμμα γυρισμάτων αλλά ταυτόχρονα έχει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όσο για μένα, κάνω αυτό που αγαπάω και δεν νιώθω την τυχόν δυσκολία που μπορεί να υπάρχει.

WRM: Πως είναι η συνεργασία σας με το υπόλοιπο cast και με ποιους ηθοποιούς έχετε έρθει πιο κοντά;

Δέσποινα: Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με πολυ ταλαντούχους ηθοποιούς που πάντα θαύμαζα και πλέον μαθαίνω καθημερινά από αυτούς. Πιο κοντά έχω έρθει με όσους έχουμε κοινά γυρίσματα και το νιώθω σαν να είμαι μέλος μιας αγαπημένης οικογένειας!

WRM: Η πανδημία επηρέασε αρνητικά όλους τους επαγγελματικούς κλάδους αλλά κυρίως τον καλλιτεχνικό τομέα. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει ανοιχτά τη δυσαρέσκεια τους για την διαχείριση της κυβέρνησης απέναντι τους. Εσείς πως βλέπετε την απόφαση να γίνονται πολλές παραστάσεις online; Κατά τη γνώμη σας, χάνεται η μαγεία της άμεσης επαφής μεταξύ κοινού και ηθοποιών έτσι;

Δέσποινα: Μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει το πρώτο που σκέφτομαι και βάζω πάνω από όλα είναι η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων. Σίγουρα ο καλλιτεχνικός χώρος έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα αλλά έχω εμπιστοσύνη στην τέχνη μας και πιστεύω ότι σύντομα θα βρούμε δρόμους δημιουργίας για την έξοδο από αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση. Οι online παραστάσεις είναι ένας καινούργιος τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

WRM: Εσείς πως περάσατε την καραντίνα; Πως κρατήσατε τον εαυτό σας απασχολημένο;

Δέσποινα: Την πρώτη καραντίνα την πέρασα απομονωμένη στο σπίτι μου. Παρόλα αυτά, μια αρκετά καλή διέξοδος ήταν οι βόλτες με τον σκύλο μου! Την δεύτερη καραντίνα την πέρασα δουλεύοντας κάνοντας συνέχεια τεστ covid.

WRM: Θα παίρνατε την απόφαση να ταξιδέψετε στο εξωτερικό για να συμμετέχετε σε μεγαλύτερες παραγωγές;

Δέσποινα: Θέλω πολύ να δουλέψω αρχικά στην χώρα μου όπου με βοηθάνε τα εκφραστικά μέσα για να μπορώ να εξερευνήσω την υποκριτική μου διάσταση. Όσο για το εξωτερικό, σίγουρα σε μια επόμενη φάση θα ήθελα παρά πολύ να ταξιδέψω και να μου δοθεί η ευκαιρία να πάρω μέρος σε κάποια από αυτές τις μεγάλες παραγωγές.

Μην ξεχάσετε να κάνετε follow στο Instagram της Δέσποινας Τσoύτσα : https://www.instagram.com/detsoutsa/