fbpx
Ένα προς ένα βγαίνουν στη φόρα τα σκοτεινά μυστικά, πίσω από το λαμπερό κόσμο των αγγέλων της Victoria Secret!

Όλο και πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες, σχετικά με τις απάνθρωπες συμπεριφορές ατόμων υψηλόβαθμων θέσεων απέναντι στα μοντέλα του οίκου. Με αφορμή το νέο podcast “Fallen Angel” αποκαλύπτoνται όλα τα μυστικά , μεταξύ άλλων και οι εξαντλητικές δίαιτες που ανάγκαζαν τα μοντέλα να ακολουθούν προκειμένου να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και να εντάσσονται στα πρότυπα, που προωθεί το brand με βαρύτατες επιπτώσεις φυσικά, στην ψυχολογική και σωματική τους κατάσταση. 

Διατηρώντας την ανωνυμία της και χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Σίντι, μια εκ των υπαλλήλων του οίκου, σπάει τη σιωπή της και μιλάει για άσχημα γεγονότα, τα οποία μέχρι σήμερα παρέμεναν καλά κρυμμένα.  Συγκεκριμένα, τα μυστικά αυτά αφορούν τις σχέσεις του δισεκατομυριούχου επιχειρηματία και ιδρυτή της L Brands, Λες Γουέξνερ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, οι οποίοι όχι μόνο παρενοχλούσαν μοντέλα του οίκου, αλλά μετά από τις επιδείξεις μόδας, έστηναν τα δικά τους πριβέ πάρτι με καλεσμένα τα «αγγελάκια της Victoria Secret».  
 
«Όταν ερχόταν δίπλα σου ο Γουέξνερ, ένιωθες ξαφνικά σαν να σου έδινε δύναμη. Τόση αυτοπεποίθηση είχε. Αλλά άργησα να καταλάβω ότι κάτι πήγαινε λάθος. Πάντα στην παρέα τους, φαινόταν σαν κάτι να μην πήγαινε σωστά. Για παράδειγμα, βρισκόμουν σε μία επίδειξη με το αφεντικό μου, τον Γουέξνερ και ήταν εκεί κι ο Έπσταϊν. Ξαφνικά, γύρισε, με κοίταξε και με κάλεσε σε ένα after πάρτι στο σπίτι του αφεντικού μου. Συνειδητοποίησα ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλιώς γιατί να μην με καλούσε ο Γουέξνερ; Δεν ήξερα καν ποιος ήταν αυτός ο τύπος, ο Έπσταϊν. Οπότε αρνήθηκα», περιγράφει η Σίντι μεταξύ άλλων. 

Πέρα από τις δυσάρεστες αυτές εμπειρίες της στον οίκο, μίλησε για τις συνέπειες που είχε στα μοντέλα η αυστηρή πολιτική που τηρούσε το brand. Διατροφικές διαταραχές, άγχος, κατάθλιψη και κάκιστη υγεία, ήταν μερικά από τα προβλήματα που τα μοντέλα “παντρεύονταν” κατά την παραμονή τους στον οίκο. Κάθε άλλο παρά φανταχτερές ήταν οι ζωές τους από αυτό που έδειχναν κατά την διάρκεια της πασαρέλας. 

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει όταν κάποια από τα μοντέλα ξεκίνησαν να κάνουν σε καθημερινή βάση χρήση φαιντερμίνη, έπειτα από παρότρυνση των υπευθύνων, ανορεκτική ουσία, ώστε να μην έχουν όρεξη για φαγητό και να χάνουν κιλά. Αποτέλεσμα; Τα κορίτσια να εθίζονται στην κατανάλωση αυτών των χαπιών καθώς παρά τα υπερβολικά αδύνατα κορμιά τους, οι υπεύθυνοι τις πίεζαν να αδυνατίσουν κι άλλο, χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά για την υγεία τους, ακόμα κι αν τις έβλεπαν να λιποθυμούν μπροστά τους. 

Αυτή λοιπόν ήταν η πραγματική ζωή ενός “αγγέλου” της Victoria Secret, μια ζωή με ναρκωτικά, χάπια αδυνατίσματος, πάρτι με όργια και το μόνο που έβγαινε προς τα έξω ήταν η λαμπερή εικόνα που έχτιζαν ξανά το πρωί.  

“Δεν μιλάμε απλώς για πολύ αδύνατες κοπέλες, μιλάμε για άτομα άρρωστα και στο σώμα και στην ψυχή”, είπε κλείνοντας η Σίντι.