fbpx
Ευαγγελία Ντεμίρη ή όπως όλοι τη γνωρίζουν SoulDiet.

H Eυαγγελία Ντεμίρη ευρέως γνωστή με το όνομα Souldiet, είναι Προπονήτρια Υγείας και συγγραφέας. Όπως η ίδια αναφέρει, στόχος της είναι να απλοποιήσει την εφαρμογή της επιστήμης στη διατροφή και να εξασκήσει την τέχνη της άνετης διαβίωσης για να επιτύχει την καλύτερη υγεία για όσους την ακολουθούν.

Στο We Are Media, η Ευαγγελία μας μίλησε για τη καριέρα της, για το περιεχόμενο του βιβλίου της και μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τη διατροφή μας!

WRM: Τι σημαίνει SoulDiet για εσένα και γιατί επέλεξες αυτό το όνομα;

Eυαγγελία: Η Souldiet για μένα σημαίνει εξέλιξη, δύναμη, αυτοεκτίμηση, σεβασμός, φροντίδα, αποδοχή και καλή διάθεση. Κι επειδή όλα αυτά που αναφέρονται τρέφουν την ψυχή μας και η τροφή τρέφει το σώμα, εξου η λέξη soul μπροστά από τη λέξη diet .

WRM: Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη συγγραφή βιβλίων εναλλακτικών συνταγών;

Eυαγγελία: Αν κάτι θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια πολύ έντονα ήταν το παιχνίδι στη φύση, το μαγείρεμα και η παρέα με το ημερολόγιό μου…! Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αγάπη μου προς τη φύση και τα φυσικά προϊόντα,  με οδήγησαν να ακολουθήσω τις σπουδές μου πάνω στη διατροφή και την συγγραφή αυτών των βιβλίων.

WRM: Πιστεύεις οτι η ισχυρή επιρροή των social media μας έχει βοηθήσει να στραφούμε προς ένα πιο υγειϊνό τρόπο ζωής, αφού έχουμε πολλά ανάλογα ερεθίσματα;

Eυαγγελία: Είναι μια τάση που έχει επηρεάσει μόνο θετικά το healthy lifestyle και κατ’ επέκταση την υγεία μας. Ας είχαν όλες οι μόδες αυτή την τάση και θα ήμασταν όλοι άνετοι με το σώμα μας.

WRM: Αποκαλυψέ μας την αγαπημένη σου αλμυρή και γλυκιά συνταγή.

Eυαγγελία: Η φιλοσοφία του πρώτου βιβλίου είναι ένα διατροφικό πλάνο με vegetarian συνταγές. Όλες πολύ πρακτικές και θρεπτικές. Αυτή που ξεχωρίζω είναι το πρασοκινόα ( παραλλαγή από το κλασικό πρασόρυζο). Μετά από αυτή την συνταγή όλοι λάτρεψαν το πράσο. Το δεύτερο βιβλίο είναι ένα εγχειρίδιο για απεξάρτηση από τη ζάχαρη με 21 συνταγές γλυκών χωρίς ζάχαρη. Ξεχωρίζω την συνταγή  με την τάρτα raspberries για συναισθηματικούς λόγους. WRM: Αποκαλυψέ μας την αγαπημένη σου αλμυρή και γλυκιά συνταγή.

WRM: Τελικά ισχύει ο μύθος για όσους ξεκινούν δίαιτα απο Δευτέρα οτι δεν τη συνεχίζουν;

Ευαγγελία: Η δίαιτα από Δευτέρα έχει πολλή σημασία WRM: Τελικά ισχύει ο μύθος για όσους ξεκινούν δίαιτα απο Δευτέρα οτι δεν τη συνεχίζουν;

  1. Ο φόβος της αποτυχίας
  2. Το ζύγισμα
  3. Στέρηση
  4. Απαγορευμένες τροφές και πολλά άλλα

Άρα ποιος θα άντεχε κάτι τέτοιο για πολύ καιρό; Μόνο η διατροφή που θα σε κάνει να νιώσεις άνετος και λειτουργικός θα σε ωθήσει να την ακολουθήσεις και να μην θέλεις να την σταματήσεις.

WRM: Λόγω lockdown μένουμε σπίτι τις περισσότερες ώρες της ημέρας και μας είναι ακόμα δυσκολότερο να τηρήσουμε μια διατροφή. Δώσε μας τρία tips.

Eυαγγελία: Λόγω lockdown καταλάβαμε ότι έχουμε πόδια, άρα περπατάμε περισσότερο. Λόγω lockdown καταλάβαμε ότι έχουμε κουζίνα, άρα μαγειρεύουμε περισσότερο. Λόγω lockdown kαταλάβαμε πόσο σημαντική είναι υγεία, άρα θέλουμε να τρώμε πιο υγιεινά. Οχι πρέπει, αλλά θέλουμε. Αυτά είναι τα 3 tips.

WRM: Τι συμβουλές θα έδινες στους εφήβους που έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα για το σώμα τους και οδηγούνται σε ακραίες διατροφικές συνήθειες;

Ευαγγελία: Νιώθω αισιόδοξη για την γενιά αυτή διότι γνωρίζω ότι έχουν πολλές πληροφορίες άρα  κι επιλογές. Είναι καταπληκτικό να τα έχεις όλα αυτά. Πως θα τις χρησιμοποιήσει ο καθένας αυτές τις πληροφορίες είναι θέμα προσωπικότητας. Αν μπορώ να προσθέσω κάτι όπως προσθέτω και στα πιάτα μου είναι η αγάπη για τα φυσικά προιόντα που θα τους φέρει πιο κοντά στη φύση και στην αποδοχή της μοναδικότητάς τους.

WRM: ‘Oταν κάποιος πελάτης σου θέλει να τα παρατήσει ή θέλει να καταφύγει στο φαγητό λόγω προσωπικών προβλημάτων, πως τον εμψυχώνεις συνήθως;

Eυαγγελία: Μπαίνω στα παπούτσια του άλλου διότι είμαι κι εγώ άνθρωπος. Είναι στιγμές που δε θα προσέξω την υγεία μου και δεν θα προλάβω να μαγειρέψω καταλήγοντας να φάω κάτι απ’ έξω. Θέτοντας αυτό ως παράδειγμα κατανοώ πότε υπάρχει λόγος να παραλείψουμε κάτι τέτοιο ή να το αναλύσουμε. Όταν αναλύουμε κάτι το οποίο έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην ζυγαριά μας δεν σημαίνει ότι έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα και στην ψυχολογία μας.

WRM: Ποιά είναι τα επόμενα σχεδιά σου;

Ευαγγελία: Στόχος της Souldiet είναι η βελτίωση της σχέσης σας με τη διατροφή. Αυτή είναι και η κινητήριος δύναμη μου, να συστήσω στον κόσμο έναν υγιεινό τρόπο ζωής που να έχει διάρκεια. Έτσι, ένα από τα σχέδιά μου που αναφέρεται σε αυτό το στόχο, φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στο site μας και είναι ένα  διαδικτυακό project, mini course που φέρει τον τίτλο ‘Θεμέλια Διατροφής’. Ένα προϊόν- υπηρεσία το οποίο έχει αλλάξει μέσα σε έναν μήνα τον τρόπο ζωής εκατοντάδων ανθρώπων.  Ένα mini course που σου δίνει οδηγίες χρήσεως διατροφής, μαγειρικής, τρόπου σκέψης,  φύλλα εργασίας- ασκήσεις λίστα σούπερ μάρκετ και 2 πλάνα διατροφής. Όλα αυτά παρουσιάζονται μέσα από 4 κύκλους όπου ο κάθε κύκλος αποτελείται από ένα βίντεο και τις ασκήσεις του.

Όποιος ενδιαφέρεται να αλλάξει τη λίστα του super market του, μπορεί να αποκτήσει τα ‘Θεμέλια Διατροφής’ μέσω του site μας.

www.souldiet.gr

INSTAGRAM: Soul.diet