fbpx
Γιώργος Πανόπουλος: “Ενώ το Yucatan έχει να κάνει με διασκέδαση, μουσική, χαμόγελα και χορό, από πίσω κρύβεται μεγάλη πίεση, άγχος και κούραση”…

Αυτή τη φορά το WRM ήρθε σε επαφή με τον άνθρωπο που δημιούργησε το πολυσυζητημένο party Yucatán, ένα event που σίγουρα θα έχετε ακούσει!

Ο Γιώργος Πανόπουλος μας μίλησε για το πως εμπνεύστηκε τη δημιουργία των concept parties, τη σκληρή δουλειά και αφοσίωση που υπάρχει πίσω από κάθε event και το δικό του brand Mother Hats! Επίσης μας αποκάλυψε το νέο επιχειρηματικό βήμα που ετοιμάζεται να κάνει…!

WRM: Tι σημαίνει το Yucatán για εσάς; Με ποιο κομμάτι ασχολείστε όσον αφορά την οργάνωση των parties;

Γιώργος Πανόπουλος: Πάντα θαύμαζα τους ανθρώπους που είναι αυτοδημιούργητοι. Για εμένα, το Yucatán σημαίνει πολλά. Είναι κάτι που δημιουργήσαμε από το μηδέν μαζί με τους συνεργάτες μου. Είναι διαφορετικό να χτίζεις κάτι μόνος σου και να το βλέπεις να εξελίσσεται και διαφορετικό να σου δίνεται έτοιμο. Εμένα δε μου δόθηκε ποτέ κάτι έτοιμο όσον αφορά το κομμάτι της δουλειάς. Αναφορικά με τα parties, αναλαμβάνω όλη την οργάνωση, από το να στήσω το stage μέχρι την επικοινωνία όλου του event, εκτός από το να παίζω μουσική, προς το παρόν τουλάχιστον (χαχα).

WRM: Πως προέκυψε η ιδέα των concept parties; Τι θεωρείτε πως “σας ξεχωρίζει” από τα άλλα parties που γίνονται στην Ελλάδα;

Γιώργος Πανόπουλος: Η ιδέα για το Yucatán προέκυψε από ένα ταξίδι στο Μεξικό. Τα περίφημα parties στην Tulum με ενέπνευσαν ώστε να δημιουργήσω κι εγώ events με τέτοια ενέργεια. Ιδιαίτερες μουσικές, αρώματα και ξεχωριστά concept. Αυτό που μας ξεχωρίζει σαν party είναι, αναμφίβολα, το γεγονός πως βάζουμε την ψυχή μας και αυτό περνάει ενεργειακά στον κόσμο. Αυτή η ενέργεια σε συνδυασμό με τη συνεχή ανάγκη μας για πρωτοπορία, μας ενώνει με το κοινό και μας κινητοποιεί έτσι ώστε να οργανώνουμε όλο και μεγαλύτερα projects.

WRM: Όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της πανδημίας. Ποιοι ήταν οι μεγαλύτεροι σας φόβοι σχετικά με αυτό; Θεωρείτε πως θα αλλάξει ο τρόπος διασκέδασής μας από εδώ και πέρα;

Γιώργος Πανόπουλος: Ουσιαστικά ακυρώθηκαν όλα μας τα events και, όπως όλοι, επηρεαστήκαμε σε μεγάλο βαθμό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ιδιαίτερους φόβους, γιατί ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις μπορείς να βρεις τρόπους να είσαι δημιουργικός και να επιβιώνεις. Παρ’όλα αυτά, ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε ξανά! Σχετικά με τον τρόπο διασκέδασης, ίσως αλλάξει σε κάποιο βαθμό, αλλά σίγουρα κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει να παρτάρει, αντιθέτως, πιστεύω πως το κομμάτι της διασκέδασης θα γίνει ακόμα πιο έντονο μόλις επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς.

WRM: Ποιο είδος μουσικής κυριαρχεί στα parties σας;

Γιώργος Πανόπουλος: Στα parties μας κυριαρχεί η ηλεκτρονική μουσική. Βασιζόμαστε, κυρίως, στη melodic techno.

WRM: Κοιτώντας στο παρελθόν, ποιο ήταν το αγαπημένο σας party που δεν θα ξεχνούσατε εύκολα;

Γιώργος Πανόπουλος: Νομίζω το καλύτερο party, μέχρι στιγμής, ήταν αυτό που διοργανώσαμε στον Παρνασσό. Αρχικά, ήταν το πρώτο event που έγινε ποτέ στο σημείο αυτό.  Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, με μεγάλη επιτυχία, αλλά ταυτόχρονα πολύ εξουθενωτική. Μεγάλη κούραση, αλλά ακόμα μεγαλύτερη επιβράβευση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μου μείνει αξέχαστο αυτό το event! Ήταν η αρχή που μας ώθησε να ανεβάσουμε τον πήχη και να θέσουμε μεγαλύτερους στόχους.

WRM: Μοιραστείτε μαζί μας κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν για το Yucatán!

Γιώργος Πανόπουλος: Ενώ το Yucatan έχει να κάνει με διασκέδαση, μουσική, χαμόγελα και χορό, από πίσω κρύβεται μεγάλη πίεση, άγχος και κούραση. Για να φτάσουμε κάθε φορά στο τελικό αποτέλεσμα είναι μια διαδικασία που σίγουρα δε μοιάζει με party!

WRM: Το “Mother Ηats” πότε και πως μπήκε στη ζωή σας; Γιατί διαλέξατε να σχεδιάζετε καπέλα και τι συμβολίζει για εσάς κάθε δημιουργία σας;

Γιώργος Πανόπουλος: Το Mother Hats μπήκε στη ζωή μου το 2018, ουσιαστικά μαζί με το Yucatan. Η μητέρα μου πάντα αγαπούσε τη ζωγραφική, μια φορά λοιπόν μου ζωγράφισε ένα καπέλο, με σκοπό να το φορέσω σε ένα Yucatan party. Το καπέλο έγινε πραγματικά ανάρπαστο, καθώς όλοι με ρώταγαν πως μπορούν να το βρουν. Αποφασίσαμε κάπως έτσι τη δημιουργία του Mother Hats. Κάθε καπέλο είναι εντελώς μοναδικό, σχεδιασμένο από εμένα και τη μητέρα μου, στην οποία είναι αφιερωμένο και το όνομα του brand.

WRM: Αντλείτε έμπνευση και από άλλους σχεδιαστές; Ποια fashion brands θαυμάζετε; Υπάρχουν κάποιες τάσεις μόδας που ακολουθείτε;

Γιώργος Πανόπουλος: Υπάρχουν σχεδιαστές που θαυμάζω, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να ταυτιστώ μαζί τους γιατί έχουμε διαφορετικό στυλ. Το Mother Hats κινείται κυρίως σε bohemian τάσεις . Δεν αντλούμε έμπνευση από κάποιο συγκεκριμένο brand, φτιάχνουμε ό,τι μας βγει τη στιγμή της δημιουργίας ,γι’ αυτό άλλωστε κάθε καπέλο έχει τη δική του ταυτότητα.

WRM: Μετά το lockdown, κάνετε σχέδια για ένα δυναμικό comeback με το Yucatán; Τι να περιμένουμε από εσάς; Σε ποια τοποθεσία θα θέλατε να γίνει η επόμενη εκδήλωση ιδανικά;

Γιώργος Πανόπουλος: Η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζουμε κάτι πολύ δυνατό με την ομάδα του Yucatan, αλλά αυτό θα ανακοινωθεί σύντομα από το Official page μας. Εκτός αυτού, ξεκινάμε ένα νέο μεγάλο project στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για το Copal, ένα all day bar, το οποίο θα έχει σίγουρα μεγάλη δόση από στοιχεία του χαρακτήρα μου και των project που έχουμε κάνει στο Yucatan, αλλά και στο Mother Hats. Ακόμα είμαστε στις ετοιμασίες, αλλά σύντομα θα ολοκληρωθούν και μόλις μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, σας περιμένουμε!

A picture containing outdoor, ground, sky, person

Description automatically generated

Ακολουθείστε τον Γιώργο Πανόπουλο εδώ:

Instagram: https://www.instagram.com/panopoulosgeorgew/

Facebook: https://www.facebook.com/george.p.w.3