fbpx
Γιατί και πότε το Bitcoin θα φτάσει τα 100.000
  • Το Bitcoin σημείωσε ανάκτηση τιμής το Σαββατοκύριακο, μετακινούμενος από κάτω από 40.000 $ σε περίπου $42.000 κατά τη διάρκεια του τύπου.
  • Οι αναλυτές του Bloomberg προβλέπουν τώρα ένα χτύπημα στην τιμή των 100.000 $, επικαλούμενοι την υιοθέτηση, τα θεμελιώδη στοιχεία και τους ρυθμιστικούς λόγους.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο σημειώθηκε αξιοσημείωτη ανάκαμψη στην τιμή του Bitcoin (BTC) και των altcoins. Την Παρασκευή, το Bitcoin (BTC) σημείωσε άνοδο στη συναλλακτική δραστηριότητα σε μεγάλα χρηματιστήρια, οδηγώντας την τιμή του πίσω από το όριο των 40.000 $. Το περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης σημείωσε τότε τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη (10 τοις εκατό) το Σάββατο από το ράλι του Οκτωβρίου. Κατά τη στιγμή της γραφής, το BTC διαπραγματεύεται στα 42.763 $, έχοντας κερδίσει 3,0 και 12,6 τοις εκατό την περασμένη ημέρα και εβδομάδα, αντίστοιχα.

Το σημάδι των 100.000 δολαρίων ήταν ένα βασικό όριο προσδοκίας πολλών λάτρεις του Bitcoin, από το ανταλλακτήριο Kraken, τον αναλυτή κρυπτογράφησης PlanB και τον Πρόεδρο του Σαλβαδόρ Nayib Bukele. Bloomberg Οι αναλυτές έχουν επίσης δώσει την ίδια πρόβλεψη στο παρελθόν, ακόμη και όταν το περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης διαπραγματευόταν μόλις περίπου 10.000 $. Οι αναλυτές εξέφρασαν για άλλη μια φορά την ίδια υπόθεση στο τρέχον επίπεδο των $40.000.

Bitcoin στα 100.000 $

Σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence, το Bitcoin είναι δεσμευμένο για υψηλότερα υψηλά με βάση τα θεμελιώδη στοιχεία, εκτός από την αυξημένη υιοθέτησή του. Με επικεφαλής τον ανώτερο αναλυτή στρατηγικής εμπορευμάτων Mike McGlone, ο αναλυτής της εταιρείας υποστηρίζει ότι η πρόσφατη απόδοση του κρυπτονομικού στοιχείου στην αγορά είναι ενδεικτική του κατώτατου σημείου της τιμής και όχι του ανώτατου ορίου.

Το Bitcoin είναι πιο πιθανό να σχηματίζει ένα πάτωμα παρά ένα ανώτατο όριο, πράγμα που σημαίνει ότι οι έμποροι που είναι συνηθισμένοι στα $30.000-$60.000 μπορεί να απογοητευτούν. Από τις αρχές του 2021, οι πιο τακτικά προσανατολισμένοι είχαν ευκαιρίες κοντά στο χαμηλότερο άκρο δύο φορές και να πουλήσουν για διπλάσιο γύρω από το ανώτερο άκρο, σημειώνουν οι αναλυτές.

Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε πρόσφατα στην περιοχή των 30.000-60.000 δολαρίων, φτάνοντας τόσο στην κορυφή όσο και στο κάτω δύο φορές το 2021. Αυτή η τάση είναι πιθανό να τερματιστεί σύντομα, δείχνουν τα στοιχεία των αναλυτών. Η πεποίθησή τους είναι ότι η τιμή του Bitcoin είναι δεσμευμένη για ανοδική τάση, με υποστήριξη περίπου 30 τοις εκατό κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 52 εβδομάδων. Ο βασιλιάς κρυπτογράφησης πέτυχε αυτή την υποστήριξη για τελευταία φορά τον περασμένο μήνα, αφού την έφτασε το 2020. Επιπλέον, το ανώτατο όριο τιμής των 60.000 $ δεν είναι τόσο ισχυρό όσο ήταν τον Νοέμβριο του 2021, πράγμα που σημαίνει ότι το ψηφιακό στοιχείο είναι πιθανό να το ξεπεράσει στο μέλλον.

Πότε οφείλεται η πρόβλεψη;

Αλλά πότε ακριβώς πρόκειται να γίνει αυτή η «μελλοντική» πρόβλεψη; Το Bloomberg δεν δεσμεύει ένα χρονοδιάγραμμα για την πρόβλεψή του, αλλά ονομάζει βασικούς παίκτες που θα οδηγήσουν το κύμα στον στόχο. Ένα από αυτά είναι η αυξανόμενη ζήτηση και προσφορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ένα άλλο είναι η προσδοκία για αυξημένη ρυθμιστική δραστηριότητα για λόγους ΗΠΑ αυτό το 2022. Στην τελευταία, σε αντίθεση με την Κίνα, οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα απαγορεύσουν την κρυπτογράφηση.

Όσον αφορά τους χρήστες όπως ο YouTuber κρυπτογράφησης Benjamin Cowen και ο Bukele, το Bitcoin θα φτάσει στα $100.000 πριν από το τέλος του έτους. Άλλοι, όπως ο Anthony Scaramucci της Skybridge και η Ark Invest της Cathie Wood, προτιμούν μακροπρόθεσμες προοπτικές – όπως το Bitcoin που θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο δολάρια έως το 2030.

Πηγη Cryptoforums.gr

Leave a Reply