fbpx
Η μετοχή της Apple αυξήθηκε κατά 8% μετά την ανακοίνωση για συμμετοχή στο Metaverse
  • Η Apple είδε τις μετοχές της να αυξάνονται κατά 8 τοις εκατό στις συναλλαγές μετά το πέρας των ωρών λειτουργίας, αφού ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook είπε ότι η εταιρεία επενδύει στο Metaverse.
  • Άλλες εταιρείες διαθέτουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον κατασκευαστή iPhone, επειδή ήταν πρώτοι παίκτες στο χώρο.

Η Apple είδε το ράλι των μετοχών της κατά τη διάρκεια των συναλλαγών μετά το πέρας των ωρών λειτουργίας της Πέμπτης, αφού ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook εξέφρασε ενδιαφέρον για το Metaverse. Η εταιρεία έδωσε χθες κλήση για τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο του 2022, μετά την οποία το στέλεχος είπε για το Metaverse, «βλέπουμε πολλές δυνατότητες σε αυτόν τον χώρο και επενδύουμε ανάλογα».

Πάντα εξερευνούμε νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες και έχω μιλήσει εκτενώς για το πώς είναι πολύ ενδιαφέρον για εμάς αυτή τη στιγμή.

Οι μετοχές της Apple (APPL) υποχώρησαν περίπου 3 τοις εκατό στα 159,22 δολάρια κατά τις κανονικές ώρες διαπραγμάτευσης, μόνο για να ανακτήσουν το 8 τοις εκατό για να διαπραγματευτούν στα 167,23 δολάρια τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το Appleinsider, στην κλήση, ο Cook σημειώνει ότι το App Store της Apple φιλοξενεί ένα σύμπλεγμα 14.000 εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί με χρήση της πλατφόρμας προγραμματιστών AR (επαυξημένης πραγματικότητας) ARKit. Λόγω της τεχνολογίας που τις υποστηρίζει, αυτές οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση στο Metaverse. Συγκριτικά, η Meta σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα ακουστικά Oculus για να βυθίσει τους χρήστες στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας.

Αρχικά, ο κατασκευαστής iPhone είχε προγραμματίσει την κυκλοφορία ενός ακουστικού της Apple φέτος. Το κομμάτι θα επέτρεπε το παιχνίδι, την επικοινωνία και την κατανάλωση περιεχομένου χρησιμοποιώντας συσκευές Apple. Ωστόσο, μια αναφορά της 14ης Ιανουαρίου από Bloomberg λέει ότι το έργο μπορεί να ανασταλεί λόγω δυσκολιών υλικού και λογισμικού.

Η Apple και η βιομηχανία Metaverse

Παρόλο που είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση 2,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η Apple υστερεί σε σχέση με τους συναδέλφους της τεχνολογικούς κολοσσούς στον χώρο του Metaverse. Η Meta, (πρώην Facebook) έκανε το rebrand τον περασμένο Οκτώβριο, σηματοδοτώντας την εστίασή της στη νέα τεχνολογία. Επί του παρόντος, ο γίγαντας των social media αναπτύσσει τον ταχύτερο υπερυπολογιστή στον κόσμο για να συνδέσει τους χρήστες στο Metaverse. Η Meta έχει ήδη ολοκληρώσει τη πρώτη φάση του νέου έργου AI και σχεδιάζει να ολοκληρώσει το υπόλοιπο της εντός του έτους. Και παρόλο που η εταιρεία γνώρισε τεράστια αποτυχία με το έργο Diem stablecoin μέχρι το σημείο να το ξεπουλήσει, αυτές οι εξελίξεις την καθιστούν μία από τις πιο προηγμένες εταιρείες που καταδύονται στο Metaverse.

Η Microsoft ανταγωνίζεται σε μεγάλο βαθμό τη Meta σε αυτόν τον χώρο. Λίγες μέρες μετά το rebrand του Facebook, η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να φέρει το Metaverse στο Microsoft Teams χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Mesh. Η εταιρεία θα συνδυάσει τη μικτή πραγματικότητα και τη δουλειά του HoloLens με βιντεοκλήσεις και συσκέψεις με πραγματικούς ανθρώπους και κινούμενα avatar. Πιο πρόσφατα, η Microsoft εξαγόρασε την Activision Blizzard για 69 δισεκατομμύρια δολάρια για να προχωρήσει περαιτέρω στο Metaverse gaming.

Πηγη Cryptoforums.gr

Leave a Reply