fbpx
Η πάντα με μία βαλίτσα στο χέρι Μαριεύη Ξεζωνάκη !

Μαριεύη Ξεζωνάκη: Μία μόνιμη ταξιδιώτισσα , μιλάει στο WeAreMedia για την μεγάλη της αγάπη, τα ταξίδια, τις συνεργασίες της με φημισμένα ξενοδοχεία, τις εμπειρίες της, πως ο κορονοϊός επηρέασε τη δουλειά της και πολλά άλλα!

WRM: Πες μας λίγα λόγια για εσένα.

ΜΑΡΙΕΥΗ: Λέγομαι Μαριεύη, είμαι 29 ετών και ζω στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες και εργάζομαι σε μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Το μεγαλύτερο χόμπι μου είναι τα ταξίδια, όπως μπορεί κανείς να καταλάβει από το προφίλ μου στο Instagram αλλά και το blog μου! Ασχολούμαι με το travel blogging παράγοντας φωτογραφικό και βιντεογραφικό υλικό από τα ταξίδια μου, προωθώντας ξενοδοχεία και προορισμούς είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.


WRM: Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το travel blogging; Ήταν εύκολο να σε προσεγγίσουν ξενοδοχεία για συνεργασίες;

ΜΑΡΙΕΥΗ: Το travel blogging προέκυψε ως κάτι φυσικό, καθώς ξεκίνησα να μοιράζομαι περισσότερες φωτογραφίες και videos από τα ταξίδια μου και το κοινό μου ανταποκρινόταν και παράλληλα αυξανόταν. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή εγώ ήμουν αυτή που προσέγγιζε περισσότερο τα ξενοδοχεία για πιθανές συνεργασίες, όμως καθώς αποκτούσα περισσότερο υλικό και προέβαλα τη δουλειά που έκανα χτίζοντας το portfolio μου, άρχισα σταδιακά να δέχομαι προτάσεις από τα ξενοδοχεία με σκοπό την προβολή τους.


WRM: Ποιος είναι ο προορισμός των ονείρων σου που θα ήθελες να επισκεφθείς;

ΜΑΡΙΕΥΗ: Έχω μία τεράστια λίστα με μέρη που θέλω να επισκεφθώ οπότε είναι δύσκολη ερώτηση, νομίζω όμως πως αν είχα τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να ταξιδέψω σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θα έκλεινα κατευθείαν εισιτήριο για Bora Bora!


WRM: Την περίοδο του lockdown που δεν υπήρχε η δυνατότητα των ταξιδιών, πως το βίωσες ως ένας άνθρωπος που τα ταξίδια αποτελούν καθημερινότητα σου;

ΜΑΡΙΕΥΗ: Η αλήθεια είναι πως το μόνο που μου έλειπε την περίοδο του lockdown ήταν τα ταξίδια! Κατά τα άλλα ήταν μία πολύ καλή περίοδος για μένα, όμως μου είχε λείψει πολύ να ταξιδεύω και να βλέπω νέα μέρη. Στο μεταξύ, μοιραζόμουν φωτογραφίες από παλιότερα ταξίδια στο Instagram, αναπολώντας τις όμορφες στιγμές! Μόλις χαλάρωσαν λίγο τα μέτρα, φυσικά, έκανα κάποια ταξίδια στο εσωτερικό.

WRM: Αποκάλυψέ μας το πιο αστείο περιστατικό που σου έχει συμβεί σε κάποιο μέρος που ταξίδεψες. ΜΑΡΙΕΥΗ: Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η τελευταία μέρα του ταξιδιού μου στην Κωνσταντινούπολη το 2020. Ο καιρός ήταν χωρίς υπερβολή τόσο κακός που δε μπορούσες να βγεις καν έξω, αφού έβρεχε καταρρακτωδώς σε σημείο να βλέπεις μόνο μία κουρτίνα βροχής, ο απίστευτα κρύος αέρας σε πάγωνε μέχρι το κόκαλο και φυσικά έκανε άχρηστη την οποιαδήποτε ομπρέλα. Από τις μεγαλύτερες κακοκαιρίες που έχω δει! Με τη φίλη μου είχαμε προγραμματίσει να βγούμε στην πόλη, και ενώ αυτό ήταν τόσο δύσκολο, εμείς δε θέλαμε να χαλάσουμε τα σχέδιά μας. Έτσι λοιπόν βαμμένες, χτενισμένες και ντυμένες με μακριές τουαλέτες έτοιμες για φωτογράφιση, επί δύο ώρες βγαίναμε από την πόρτα του ξενοδοχείου αποφασισμένες να τα καταφέρουμε, κάναμε με τεράστια προσπάθεια το γύρο του τετραγώνου και ξαναμπαίναμε στο ξενοδοχείο βρεγμένες και αναμαλλιασμένες. Οι υπάλληλοι γελούσαν ασταμάτητα με το συνεχόμενο πήγαινε-έλα! Στο τέλος αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερα να πάρουμε απλώς ένα ταξί για το αεροδρόμιο, όπως και έγινε. Τότε, φυσικά, μόνο αστείο δε μου φαινόταν το όλο σκηνικό, τώρα όμως το θυμάμαι και γελάω!

WRM: Πιστεύεις στην Ελλάδα θα μπορούσε το travel blogging να αποφέρει ικανοποιητικές αποδοχές ως κύριο επάγγελμα κάποιου;

ΜΑΡΙΕΥΗ: Δε μπορώ να απαντήσω με σιγουριά, καθώς θεωρώ ότι η αγορά αυτή στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Σίγουρα εξαρτάται από την ποιότητα της δουλειάς και του περιεχομένου που παράγει ένας blogger καθώς και από το πόσο μεγάλο κοινό έχει και πόσο ανταποκρίνονται οι ακόλουθοί του στις δημοσιεύσεις του. Πιστεύω όμως ότι για να γίνει το κύριο επάγγελμα κάποιου, προσφέροντάς του ικανοποιητικές αποδοχές, θα πρέπει σίγουρα να στραφεί και στην αγορά του εξωτερικού (ξενοδοχεία, προορισμούς, συνεργασίες).


WRM: Τι εύχεσαι να γνώριζες όταν πρωτοξεκίνησες το blogging που το έμαθες αργότερα στη πραγματικότητα;

ΜΑΡΙΕΥΗ: Το πόσο μεγάλη διαφορά κάνει ένας καλός φωτογραφικός εξοπλισμός! Στην αρχή χρησιμοποιούσα το κινητό μου για φωτογραφίες, στην πορεία όμως κατάλαβα πόσο καλύτερο υλικό μπορείς να δημιουργήσεις για παράδειγμα με μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή και τους κατάλληλους φακούς. Είναι σημαντικό στο χώρο του blogging να έχεις περιεχόμενο που ξεχωρίζει, οπότε αξίζει και με το παραπάνω να επενδύσεις σε καλύτερη ποιότητα.

WRM: Συνεργάζεσαι με κάποιον φωτογράφο για να αποθανατίσεις τις στιγμές από τα ταξίδια σου ή όλο το αποτέλεσμα που βλέπουμε είναι προσωπική σου δουλειά;

ΜΑΡΙΕΥΗ: Οι φωτογραφίες μου δεν προέρχονται από κάποιον φωτογράφο, βγαίνουν με τη βοήθεια είτε των δικών μου ανθρώπων που ταξιδεύουμε μαζί, είτε του τριπόδου μου που με βγάζει ασπροπρόσωπη όποτε δεν έχω κάποιον να με φωτογραφίσει! Γενικά μου αρέσει πολύ η φωτογραφία και προσπαθώ να βελτιώνω συνεχώς τις γνώσεις μου, οπότε αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ταξιδεύω συχνά με άλλους travel bloggers που και εκείνοι γνωρίζουν από φωτογραφία μου δίνει τη δυνατότητα να βγάζω τις φωτογραφίες που έχω στο μυαλό μου.

Την Μαριεύη μπορείτε να τη βρείτε στο:
Instagram: __marievi__
LinkedIn: Marievi Xezonaki
Facebook: Marievi Xezonaki