fbpx
Η Θεσσαλονίκη είναι σίγουρα το νέο Χόλιγουντ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθούν αστέρια του θεάματος όπως οι Jason Statham, Dolph Lundgren, Megan Fox, Curtis «50 Cent» Jackson,Tony Jaa και Andy Garcia για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας ταινίας ‘’Αναλώσιμοι 4’’ (Expendables 4). Οι διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ θα γυρίζουν τις σκηνές σε ειδικά διαμορφωμένα στούντιο στην περιοχή της Θέρμης και σε άλλους ελεγχόμενους χώρους, όπου κανένας από αυτούς δεν πρόκειται να είναι δημόσιος.  

Η διάρκεια των γυρισμάτων θα είναι 30 ημέρες, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ.Τζιτζικώστα, να αναφέρει πως οι υποδομές και τα κινηματογραφικά σετ που θα δημιουργηθούν θα είναι κάτι εντυπωσιακά και δεν έχουν ξαναγίνει στην Ελλάδα. Ο ίδιος έκανε γνωστή την έναρξη των γυρισμάτων στις 30 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. 

 Σύμφωνα με πηγές, οι μισές σκηνές θα γυριστούν στην Θεσσαλονίκη και οι άλλες μισές στην Μεγάλη Βρετανία, με τον προϋπολογισμό των γυρισμάτων στη Θεσσαλονίκη να ανέρχεται στο ύψος των 19 εκατομμυρίων ευρώ ανοίγοντας αυτόματα πολλές θέσεις εργασίας. 

Με δηλώσεις του ο κ.Τζιτζικώστας, υπογράμμισε πως για τις επόμενες 30 ημέρες η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει από σταρς του Χόλιγουντ, με μεγάλα ονόματα, με ανθρώπους που θα αναδείξουν για ακόμη μια φορά την περιοχή αλλά και τις δυνατότητες που έχει η Κεντρική Μακεδονία να πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο χάρη των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.  

Πράγματι, μέσω της καλής συνεργασίας που υπάρχει με το Film Office παρέχεται η δυνατότητα να αποδειχθεί στις εταιρίες του Χόλιγουντ πως η Κεντρική Μακεδονία είναι μια φιλόξενη περιοχή και πως η Ελλάδα είναι κατάλληλη χώρα για τα γυρίσματα τέτοιων παραγωγών.  

Ο κ. Τζιτζικώστας, συμπλήρωσε επίσης πως πρόκειται για μια τεράστια παραγωγή και  η υποστήριξη και η συμβολή όλων των δημοσίων υπηρεσιών για την πραγματοποίηση αυτής της ταινίας θα ήταν μεγάλη βοήθεια. 

“Έχουμε καταφέρει να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους να μας εμπιστευτούν. Να πιστέψουν στις προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας και να βάλουμε πια την περιοχή μας για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών” είπε χαρακτηριστικά. 

Ευχάριστη έκπληξη αποτελούν και οι δηλώσεις του παραγωγού της ταινίας, Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν, ο οποίος πλήρως ενθουσιασμένος υποστηρίζει πως ότι χρειάζεται για να γυριστεί μια μεγάλη ταινία δράσης βρίσκεται στην Ελλάδα.  Σχετικά με τη προηγούμενη χολιγουντιανή ταινία ‘’Barracunda’’ που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, ο παραγωγός δήλωσε ότι «μέχρι στιγμής μοιάζει υπέροχη. Ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας η οποία γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε ακόμα αρκετές εβδομάδες μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία. Έχω δει ήδη ένα μεγάλο μέρος της ταινίας και είναι υπέροχη. Η επιτυχία του Barracuda μας έκανε να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη για τους ‘’Αναλώσιμους’’. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα και τη συνεργασία που είχαμε με όλους όσους μας βοήθησαν. Ανυπομονούμε να την δείτε όλοι. Το αρχικό πλάνο για τους αναλώσιμους δεν περιλάμβανε την Ελλάδα αλλά μετά το Barracuda, το έκανε». 

 Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να παραληφθούν και οι ερωτήσεις σχετικά με το αν θα δούμε και τον Σιλβέστερ Σταλόνε στην Θεσσαλονίκη. Ο παραγωγός απάντησε πως -δυστυχώς για εμάς- ο ηθοποιός θα ολοληρώσει τα γυρίσματα του στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν καν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έρθουν στην Ελλάδα.  

Σχετικά με μελλοντικά σχέδια για επόμενες χολιγουντιανές παραγωγές στην συμπρωτεύουσα, ανέφερε πως υπάρχουν και πως ελπίζουν στην σύντομη ανακοίνωση νέων ταινιών τον επόμενο χρόνο. Το ίδιο ωστόσο, ελπίζουμε και εμείς ως κοινό.