Social Media

Κοινό μέτωπο TikTok – Meta κατά της νομοθεσίας της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές

Published

on

Κοινή έφεση θα ασκήσουν Meta και TikTok κατά του καθεστώτος «gatekeeper» το οποίο περιλαμβάνεται στην πράξη για τις ψηφιακές αγορές (DMA), η ευρωπαϊκή νομοθεσία που αποσκοπεί στη διασφάλιση ενός ανταγωνιστικού και δίκαιου ψηφιακού τομέα, θέτοντας πιο αυστηρούς κανόνες για τις εταιρείες τεχνολογίας και διευκολύνοντας τους χρήστες να μετακινούνται μεταξύ ανταγωνιστικών υπηρεσιών.

Tην Τετάρτη η Meta αμφισβήτησε τον χαρακτηρισμό «gatekeeper» για τις πλατφόρμες Messenger και Marketplace, αλλά δεν αντέδρασε για το Facebook, το Instagram και το WhatsApp.Τον Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση επέλεξε 22 υπηρεσίες «gatekeeper», τις οποίες διαχειρίζονται οι έξι εταιρείες τεχνολογίας Microsoft, Apple, Google, Amazon, Meta και το TikTok της ByteDance.

Ενώ η Microsoft, η Google και η Amazon δεν αμφισβήτησαν τον χαρακτηρισμό, η Apple δεν έχει σχολιάσει ακόμη.

«Η ένστασή μας βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο χαρακτηρισμός μας κινδυνεύει να υπονομεύσει τον στόχο της ίδιας της DMA προστατεύοντας τους πραγματικούς ψηφιακούς πυλωρούς από νεότερους ανταγωνιστές όπως η TikTok», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το TikTok.

«Πέρα από το να είναι gatekeeper, η πλατφόρμα μας, η οποία λειτουργεί στην Ευρώπη για κάτι περισσότερο από πέντε χρόνια, είναι αναμφισβήτητα ο πιο ικανός ανταγωνιστής απέναντι σε πιο καθιερωμένες πλατφόρμες», πρόσθεσε η εταιρεία.

Το TikTok ανέφερε ακόμη είπε ότι δεν πληροί το όριο του νόμου για έσοδα που παράγονται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο των 7,5 δισ. ευρώ (8,13 δισ. δολάρια) ετησίως.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία DMA, εταιρείες με περισσότερους από 45 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και κεφαλαιοποίηση αγοράς 75 δισ. ευρώ, θεωρούνται «gatekeepers» που παρέχουν μια βασική υπηρεσία πλατφόρμας.

Πηγή: www.insider.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Exit mobile version