fbpx
Μαρία Μαρινάρο : Από τη ρουτίνα του γραφείου, στα σετ σειράς του Netflix.

Ένα πολλά υποσχόμενο και ταλαντούχο κορίτσι, η Μαρία Μαρινάρο, μας μιλάει για την απόφαση της να κάνει στροφή στην καριέρα της και να ασχοληθεί με την υποκριτική, για την συνεργασία της με κορυφαία παραγωγή του Netflix, για τη μεγάλη ευκαιρία που της δόθηκε να βρεθεί στο ίδιο σετ με την Nicole Kidman και τον Hugh Grand αλλά και για πολλά άλλα που θα διαβάσετε στη συνέχεια. 
 
 
WRM: Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου. 

Μαρία: Θα με χαρακτήριζα ως δυναμική και παθιασμένη. Αυτοί οι δύο χαρακτηρισμοί είναι πολύ σημαντικοί και είναι οι μόνοι που μου έρχονται στο μυαλό όταν συλλογίζομαι ποια είμαι αλλά και ποια θέλω να γίνω. Ξεκινάω την κάθε μέρα μου και αισθάνομαι ευγνώμων που μπορώ και είμαι ανοιχτή και ειλικρινής με τον εαυτό μου και με τους στόχους που θέτω. Φτιάχνω μια λίστα με όλα τα πράγματα τα οποία θέλω να κάνω αλλά κυρίως με τους λόγους για τους οποίους θέλω να τα πραγματοποιήσω. Το αν θα τους πετύχω εξαρτάται από το πόσο το θέλω, καθώς αν δεν έχεις πάθος για αυτό που πραγματεύεσαι, δύσκολα επιτυγχάνεται. Όλα αυτά φυσικά προϋποθέτουν να ξέρεις τις δυνατότητες και τις ικανότητες σου και πως να τις χρησιμοποιήσεις. Επικεντρώνομαι στο να βλέπω όχι μόνο το πως είμαι τώρα σαν άνθρωπος, αλλά στο πως θέλω να εξελιχθώ στο μέλλον.  

WRM: Τι σε τράβηξε στον χώρο της υποκριτικής? Ποιο ήταν το σημείο καμπής στη ζωή σου που προκάλεσε αυτή την αλλαγή στην επαγγελματική σου πορεία? 

Μαρία: Ανέκαθεν ήμουν το άτομο που ήθελε να παρακινεί στο έπακρο τους ανθρώπους γύρω του και να τους βοηθάει να εκφράζονται στο μέγιστο βαθμό καθώς ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν είναι και το πιο ασφαλές μέρος όπου κάποιος μπορεί να είναι 100% ο εαυτός του. Πάντα με ενδιέφερε το act και συμμετείχα σε διάφορα έργα και παραγωγές κατά καιρούς, κανονικά όμως μπορώ να πω ότι η καριέρα μου στον χώρο της υποκριτικής ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια. Βρισκόμουν στο γραφείο μου σε μία πολύ γνωστή εταιρεία αισθητικής και σκεφτόμουν «γιατί βρίσκομαι εκεί;», «πως νιώθω με αυτό;» καθώς μεγάλωσα πιστεύοντας ότι η αξία κάποιου και το πόσο μετράει σαν άνθρωπος εξαρτάται από την επιτυχία της καριέρας του. Έτσι ξεκίνησα να πηγαίνω σε ό,τι ακροάσεις έβρισκα για ρόλους στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο και έτσι μου δόθηκε ένας μικρός  ρόλος στη ταινία The Irishman του Netflix. Η δουλεία που είχα μέχρι τότε δεν θα μου έδινε την ευκαιρία να συμμετέχω παράλληλα στα γυρίσματα της ταινίας και εκείνη ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι δεν θα άφηνα κανέναν να έχει τον έλεγχο στη ζωή μου. 

WRM: Θα μπορούσες να ονοματίσεις την πιο σημαντική συνεργασία μέχρι στιγμής στη καριέρα σου? 

Μαρία: Όλες μου τις συνεργασίες τις θεωρώ εξίσου σημαντικές καθώς είναι μία προς μία,  ευκαιρίες που μου δίνονται για να κάνω αυτό ακριβώς που αγαπώ, οπότε κάθε ρόλος είναι μία νίκη. Ωστόσο μέχρι σήμερα, μια συνεργασία που αποτέλεσε πρόκληση και συγχρόνως μεγάλη ανταμοιβή για εμένα ήταν η συμμετοχή μου στα γυρίσματα του «The Undoing» της ΗΒΟ με την Nicole Kidman και τον Hugh Grand. Παρόλο που στο πρώτο επεισόδιο είχα έναν πολύ μικρό ρόλο, είχα την ευκαιρία να αξιοποιώ το κάθε λεπτό που ήμουν στο σετ και να αλληλοεπιδρώ με όλα τα άλλα μέλη του καστ, κάτι που αποτέλεσε μεγάλη εμπειρία. 

WRM: Πιστεύεις ότι πρέπει να ταιριάζει ο ρόλος με τον χαρακτήρα σου ώστε να τον ενσαρκώσεις καλύτερα;  

Μαρία: Αυτή η ερώτηση έρχεται ξανά και ξανά στην επιφάνεια και είναι συνήθης γιατί ακριβώς δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Όταν βρίσκεις έναν ρόλο και αυτός ταιριάζει απόλυτα με τον εσωτερικό εαυτό σου τότε αυτό είναι που αποκαλούμε ως ταύτιση ρόλου και χαρακτήρα. Μίας και είμαι  Ιταλίδα, περνάω από ακροάσεις όπου συμπεριλαμβάνουν project  με mafia και συνήθως τυχαίνει να κάνω τους ρόλους της συντρόφου ή της γυναίκας. Κατ’ εμέ κάθε ευκαιρία που δίνεται σε κάποιον, κάθε ρόλος, είναι μεγάλη τιμή και δεν χρειάζεται να ταιριάζει με τον χαρακτήρα που υποδύεται ώστε να αποδώσει καλύτερα στο έργο. Στην πραγματικότητα όταν έχεις αποδείξει την αξία σου μέσω της δουλειάς σου, οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες θα σε βάλουν να παίξεις σε κάποιο ρόλο που θα είναι τελείως διαφορετικός ή και αντίθετος από εσένα και εκεί είναι που αποδεικνύεις τις δυνατότητες σου, όταν πρέπει να κάνεις εσωτερική αναζήτηση και να δουλέψεις με τον εαυτό σου ώστε να πετύχεις και να βρεις το κομμάτι του χαρακτήρα που πρόκειται να υποδυθείς. 

WRM: Πως θα χαρακτήριζες την Μαρίνα με 3 λέξεις; 

Μαρία: Ισχυρή, Παθιασμένη, Παιχνιδιάρα 

WRM: Modeling ή Υποκριτική; Θέατρο ή Κινηματογράφος; YouTube ή Instagram; 

Μαρία: Δεν θεωρώ ότι πρέπει να διαλέξουμε, όλα πλέον είναι εξίσου σημαντικά. Προσωπικά, η υποκριτική και το modeling είναι ένας τρόπος να εκφράζομαι και να εξερευνώ τους πόθους μου. Το να βρίσκομαι μπροστά από μία κάμερα και να κάνω fitting ρούχων για τις ανάγκες του modeling ή να παίζω κάποιο ρόλο, με κάνει να νιώθω αληθινή. Λατρεύω το θέατρο και τον κινηματογράφο καθώς και οι δύο είναι χώροι διαφυγής από την πραγματικότητα. Είναι αξιοσημείωτη η ικανότητα τους να μας ταξιδεύουν σε κάθε περιπέτεια και να μας κάνουν να νιώθουμε τα συναισθήματα των ηθοποιών την ώρα που παίζουν. Τώρα στο κομμάτι των social media, το YouTube και το Instagram είναι κατά τη γνώμη μου δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το YouTube έχει γίνει πλέον πραγματικά ένα μέσο που μπορεί κανείς να ακούσει αλλά και να αντιληφθεί μια διαφορετική πραγματικότητα  από την οπτική γωνία κάποιου άλλου. Το Instagram, από την άλλη μεριά, είναι ένα μέσο με το οποίο κυρίως εκφράζεσαι, δημοσιεύοντας προσωπικές σου στιγμές και δημιουργώντας βίντεο και εικόνες προς έμπνευση των υπολοίπων. 

WRM: Έχοντας κατά το ήμισυ καταγωγή από την Ελλάδα, σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις όλα και να επιστρέψεις εδώ;  

 
Μαρία: Στην πραγματικότητα δεν είμαι καν μισή Ελληνίδα, κάθε φορά όμως που μου το λένε το παίρνω σαν κομπλιμέντο. Είμαι εξολοκλήρου Ιταλίδα που γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Ο σύντροφος μου  έχει ελληνική καταγωγή και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Ήρθε στις ΗΠΑ περίπου πριν τέσσερα χρόνια και τότε ξεκίνησε η σχέση μας. Λατρεύω την Ελλάδα και την κουλτούρα της, γι’ αυτό ερχόμαστε συχνά ώστε να βλέπουμε συγγενείς, φίλους και να ταξιδεύουμε στα πανέμορφα μέρη που έχει. Μελλοντικά μπορώ να δω τον εαυτό μου να περνάει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα όταν το επιτρέπει και η δουλειά μου, ωστόσο το μοναδικό εμπόδιο για εμένα είναι η γλώσσα. Κάνω μαθήματα αλλά δεν παύει να είναι μια δύσκολη γλώσσα. Κρατάω όμως το ρητό που λέει πως όσο δύσκολο και αν είναι κάτι τόσο καλύτερα θα νιώσεις στο τέλος όταν το καταφέρεις. 

WRM:  Ζούμε σε μια εποχή που το digital έχει κυριεύσει τη καθημερινότητά μας. Κατά τη γνώμη σου, το πτυχίο σου που σχετίζεται με επικοινωνία-δημόσιες σχέσεις-δημοσιογραφία σε έχει βοηθήσει;  
 
Μαρία: Ακριβώς, ζούμε στο έπακρο την ψηφιακή εποχή καθώς είμαστε “συνδεδεμένοι” όλη την ώρα κάπου. Για εμένα, έχοντας πτυχίο στη δημοσιογραφία και στις δημόσιες σχέσεις, είναι πιο εύκολο να προσαρμοστώ σε τέτοιες συνθήκες. Η εξέλιξη και οι αλλαγές είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας φοβούνται, για εμένα όμως είναι τα πάντα, είναι η κινητήριος δύναμη μου και χωρίς αυτή την προοπτική δεν θεωρώ πως θα ζούσα. Σίγουρα μελλοντικά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε πολλές καινοτομίες στην επικοινωνία και διαρκώς θα παρατηρούμε αλλαγές και στον τρόπο που εκφραζόμαστε εμείς οι ίδιοι. Αυτό που με προβληματίζει μόνο, είναι η ποιότητα της επικοινωνίας που θα έχουμε μιας και πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να μην διαβάζουμε βιβλία, εφημερίδες, άρθρα επειδή η ψηφιακή πληροφόρηση είναι πολύ πιο γρήγορη. Το ίδιο ισχύει και για την επικοινωνία με τους οικείους μας, τους φίλους και τους συνεργάτες μας. 

WRM: Ποια τα σχέδια σου για το άμεσο μέλλον;  
 
Μαρία: Όσο αστείο και αν ακούγεται προσπαθώ να μην κάνω σχέδια. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να δίνει το 100% του εαυτού του και της ενέργειας του σε αυτό που κάνει τώρα. Μεγάλος οδηγός για το τι κάνω είναι η ευτυχία, αν δεν είμαι ευτυχισμένη αλλάζω αυτό που ασχολούμαι, εξερευνώ κάτι διαφορετικό. Προσπαθώ να μην περιμένω τίποτα αλλά να είμαι ευγνώμων και να υποδέχομαι με χαρά ότι έρχεται. Τα σχέδια μου λοιπόν είναι να δουλέψω σκληρά ώστε κάθε μέρα να έρχομαι ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους μου, και τους στόχους αυτούς τους μετράω με το πόσο αγάπη νιώθω για αυτούς και πόσο χαρούμενη με κάνουν. 

Βρείτε τη Μαρία Μαρινάρο εδω:

Instagram : https://www.instagram.com/mariamarinaro_/

Linktree : https://linktr.ee/Mariamarinaro