fbpx
Μεγαλώνει το κίνημα «ΚΑΝΤΕ ΝΟΜΙΜΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ BITCOIN»

Ήταν μια κόλαση μιας εβδομάδας για το κίνημα “Make Bitcoin Legal Tender” σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Ήταν μια κόλαση μιας εβδομάδας για το κίνημα Make Bitcoin Legal Tender σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας δόθηκε στην πολιτεία της Αριζόνα ένα νομοσχέδιο που θα καθιστούσε το Bitcoin νόμιμο χρήμα στην πολιτεία εάν εγκρινόταν.

Νωρίτερα σήμερα, ο Aly Hamam, ο συνιδρυτής της αλυσίδας Tahinis Restaurants στον Καναδά, έδωσε μια παθιασμένη ομιλία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων για να προτείνει ότι το bitcoin πρέπει να γίνει νόμιμο χρήμα στον Καναδά.

Και οι δύο προσπάθειες πιθανότατα δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους βραχυπρόθεσμα. Το νομοσχέδιο της Αριζόνα πιθανότατα θα αποτύχει επειδή είναι τεχνικά αντισυνταγματικό για μια πολιτεία να κάνει οτιδήποτε εκτός του δολαρίου ΗΠΑ ή των πολύτιμων μετάλλων νόμιμο χρήμα. Αν ο θείος σου ο Μάρτι θυμάται σωστά, το Ουαϊόμινγκ ήθελε να κάνει νόμιμο χρήμα το bitcoin αλλά έπρεπε να αποσυρθεί από μια τέτοια πρόταση λόγω των συνταγματικών ζητημάτων που περιγράφονται παραπάνω. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν η πολιτεία της Αριζόνα προωθήσει το νομοσχέδιο και το θεσπίσει σε νόμο. Θα μάθαμε πολύ γρήγορα πόσο φοβάται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το Bitcoin και τις πολιτείες που διεκδικούν την αυτονομία τους.

Στην περίπτωση του Καναδά, δεν φαίνεται πολύ πιθανό η καναδική κυβέρνηση να είναι πολύ πρόθυμη να παρεκκλίνει από το μονοπάτι της παράφρονης εκτύπωσης χρήματος και του λεπτομερούς ελέγχου των Καναδών πολιτών, ο οποίος χρησιμοποιείται καλύτερα μέσω του νομισματικού συστήματος.

Αν και αυτές οι ενέργειες μπορεί να μην κάνουν άμεσα το bitcoin νόμιμο χρήμα στην Αριζόνα ή στον Καναδά βραχυπρόθεσμα, χρησιμεύουν ως πολύ ισχυρό μήνυμα προς τις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν να δουν το bitcoin να ορίζεται ως νόμιμο χρήμα και, το πιο σημαντικό, ως βασικό συστατικό για τις κοινωνίες που θέλουν να προχωρήσουν στην Ψηφιακή Εποχή. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά πάει πολύ. Ειδικά σε ό,τι αφορά το να κάνουμε εκείνους που ελπίζουν να εκλεγούν στο αξίωμα να αρχίσουν να περιπαίζουν τους bitcoiners, που είναι ένας πολύ πλούσιος και ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας ψηφοδελτίων στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Το βλέπουμε αυτό σε όλες τις ΗΠΑ με πολιτείες όπως το Ουαϊόμινγκ, το Τέξας, η Αριζόνα, το Κεντάκι, η Βόρεια Ντακότα, το Μίτσιγκαν, το Αρκάνσας και πολλές άλλες ανοιχτά να προσπαθούν να προσελκύσουν τους bitcoiners με φορολογικές ελαφρύνσεις και ευνοϊκά ρυθμιστικά περιβάλλοντα. Αναμένετε ότι αυτός ο διαγωνισμός θα ενταθεί καθώς περισσότερα άτομα εκφράζουν την επιθυμία τους να κατέχουν και να χρησιμοποιούν το bitcoin ως ανθρώπινο δικαίωμα. Πολλοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη, αλλά αυτές οι προσπάθειες φαίνεται να είναι αρκετά αποτελεσματικές και πρέπει να επιταχυνθούν. Στο τέλος της ημέρας, οι πολιτικοί τοποθετούνται από τα άτομα που τους ψήφισαν και οι ψηφοφόροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους για να μετακινήσουν τους πολιτικούς προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Οι πολίτες της Ταϊλάνδης το απέδειξαν νωρίτερα σήμερα.

It's been one hell of a week for the "Make Bitcoin Legal Tender" movement across North America.

Εάν αρκετά άτομα ασκούν αρκετή πίεση στους πολιτικούς, φαίνεται ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό προστατευτικό κάλυμμα για το Bitcoin καθώς ωριμάζει στην πορεία του να καταστήσει τους κυβερνητικούς κανονισμούς αναποτελεσματικούς λόγω της στιβαρότητάς του.

Συνεχίστε να πιέζετε προς τα εμπρός. Τελικά το Bitcoin θα αναγνωριστεί ως νόμιμο χρήμα παγκοσμίως και από εκεί θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να μειώσουμε τα κεντρικά σημεία ελέγχου που αξιοποιούνται από εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία για να μπλέξουν τα πράγματα για τον Κοινό Άνθρωπο.

Πηγη Cryptonea.gr

Leave a Reply