Η ευκαιρία και η πρόκληση της πανδημίας έφερε στο e-Commerce ευρύτατα δημογραφικά κοινά που ή θα καθυστερούσαν να εμβαθύνουν και να υιοθετήσουν αυτή τη μέθοδο αγορών ή και δεν θα «συναντιόντουσαν» ποτέ με το e-shopping.
Ένα από τα θέματα που ανέδειξε αυτή η κατά συνθήκη σχέση, ήταν αυτό της ταχύτητας απόκρισης των e-pages. Καθώς το 40% των online αγοραστών παγκοσμίως εγκαταλείπουν ένα site αν χρειάζεται να περιμένουν περισσότερα από 3 sec για να φορτώσει, η ταχύτητα φόρτωσης αποτελεί το «νέο χρυσάφι» στο e-commerce. Tην ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, έρευνα του ΣΕΠΕ αποκαλύπτει ότι το 1/3 των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένοι με την ταχύτητα του Διαδικτύου.
Φταίει όμως μόνο η ταχύτητα που παρέχουν οι υποδομές; Από τα speed tests τα οποία μπορεί εύκολα να διενεργήσει κανείς με το σχετικό app της Google, τα στοιχεία για την ταχύτητα απόκρισης/φόρτωσης των ελληνικών e-shops είναι απογοητευτικά. Λιγότερο από ένα 15% «περνάει τον πήχη». Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπου τα γρήγορα e-shops συνιστούν μειονότητα, η βελτίωση της ταχύτητας απόκρισης συνιστά αναμφισβήτητα παράγοντα αλλαγής κατηγορίας της e-πιχείρησης.
Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν τα e-shops για να ανακτήσουν τη «φόρμα» τους και να τρέχουν με την επιθυμητή ταχύτητα στους λιανεμπορικούς διαδρόμους της πίστας του Διαδικτύου; Πώς θα συγκρατήσει και πώς θα μετατρέψει σε πελάτη ένας e-retailer… τους περαστικούς ή και συχνότερους επισκέπτες του, οι οποίοι σχεδόν αυτόματα εγκαταλείπουν ένα βραδυκίνητο e-shop, τιμωρώντας το όταν «ροκανίζει» το χρόνο τους;
Πηγή: epixeiro.gr