fbpx
Η Νεφέλη Θεοδότου, διαγωνιζόμενη του “So you think you can dance”, μας μιλά για όλα!

Η Νεφέλη Θεοδότου,μια από τις διαγωνιζόμενες του δημοφιλούς Show χορού, γνωστό ως ”So you think you can dance” συζητά μαζί μας τόσο για το πάθος της όσον αφορά το χορό, για την επίγευση που της άφησε το τηλεοπτικό show καθώς και για το πως αντιμετωπίζει την αρνητική κριτική η οποία, καλώς η κακώς, είναι αναπόφευκτη.

WRM: Γίνατε ευρέως γνωστή από το Show “So you think you can dance”. Μπορείτε να περιγράψετε τι γεύση σας άφησε αυτό το talent show; Υπήρχαν στιγμές που ζοριστήκατε και φτάσατε στα όριά σας; Με ποια παιδιά έχετε κρατήσει επαφές;

ΝΕΦΕΛΗ: Η απόφασή μου να συμμετέχω στο #SYTYCD ήταν πολύ αυθόρμητη, εκείνη τη περίοδο είχα ανάγκη να ασχοληθώ εντατικά με το χορό και να δοκιμάσω τις αντοχές μου. Δυστυχώς, δεν θυμάμαι πολλά από τότε, νομίζω πως το σοκ της έκθεσης ήταν αρκετά μεγάλο μιας και δεν ήταν ο στόχος μου να γίνω γνωστή και δεν ήμουν αρκετά προετοιμασμένη για αυτό.
Υπήρξαν στιγμές που το σώμα μου δεν ανταποκρινόταν, ειδικά προς τα τελευταία live στα οποία οι ώρες ήταν πολλές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς μικροτραυματισμοί. Η καθημερινότητα των προβών είχε έναν τρόπο να σε κάνει να χάνεις την αίσθηση του χρόνου. Έτσι, υπήρχαν πολύ λίγες στιγμές όπου πραγματικά μπορούσα να συνδεθώ με το σώμα μου. Παρ’ όλα αυτά νομίζω ζορίστηκα παραπάνω επειδή ένιωσα ότι αδικείται η ευφυία και η υπομονή μου. Δεν μετανιώνω για τη συμμετοχή μου, με ωρίμασε πολύ απότομα και μπόρεσα να κάνω αντικειμενική κριτική στον εαυτό μου μετά από αυτό. Με τα περισσότερα παιδιά δεν έχω κρατήσει επαφές, κυρίως λόγω υποχρεώσεων, αλλά πάντα όταν βρισκόμαστε είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα.

WRM: Βλέποντας την πορεία σας και διαβάζοντας παλιές σας συνεντεύξεις, καταλαβαίνουμε αμέσως το έντονο πάθος σας για το χορό. Ωστόσο, έχουν υπάρξει μέρες που δεν είχατε όρεξη να χορέψετε και δεν είχατε καθόλου έμπνευση;

ΝΕΦΕΛΗ: Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω τη σχέση μου με το χορό γιατί είναι πολύ διαφορετικά αυτά που προβάλλω, από αυτά που δουλεύω μόνη μου. Προσπαθώ να κρατάω πράγματα για μένα και να τα δείχνω όταν τα έχω χαρεί αρκετά και όταν πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να τα μοιραστώ. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν πιστεύω ότι είμαι κάποιου είδους αυτόματο μηχάνημα ώστε να χορεύω και να χορογραφώ συνέχεια , αν και πιο παλιά είχα αυτή την απαίτηση από τον εαυτό μου. Υπάρχουν μέρες που περνάω μπροστά από ένα καθρέφτη, ακούγοντας μουσική και χορεύοντας με τις ώρες και άλλες που δεν θέλω και δεν αντέχω να κάνω τίποτα από αυτά. Είναι σημαντικό να υπάρχει ισορροπία. Έχω παρατηρήσει πως αν δεν απογοητευτώ από την έλλειψη έμπνευσης αλλά αντιθέτως διακωμωδήσω τη κατάσταση, τότε πολύ σύντομα κάτι με συγκινεί και προχωράω πάλι.

WRM: Σε ποια ηλικία κλείσατε τη πρώτη σας επαγγελματική δουλειά και πως προέκυψε; Για ποιες από αυτές νιώθετε περήφανη;

ΝΕΦΕΛΗ: Η πρώτη μου δουλειά ήταν ένα video clip του Μαζωνάκη. Θυμάμαι ότι έδινα εξετάσεις στο σχολείο εκείνη τη μέρα και είχα χαρεί πολύ γιατί η μαμά μου μίλησε με τους καθηγητές ώστε να εξεταστώ άλλη μέρα.
Είμαι περήφανη για συνεργασίες μου με καλλιτέχνες όπως η Φουρέιρα, η Τάμτα και η Παπαρίζου αλλά εξίσου μεγάλη θέση στη καρδιά μου κατέχουν και συνεργασίες με όχι και τόσο γνωστούς καλλιτέχνες που με εμπιστεύτηκαν. ( π.χ. παράσταση le boumbang στο ΚΕΤ με Μαριέλλα Παναγιώτου, Video clip ADSR για Colorgraphs και Moonlight για jimmy knows.)

WRM: Έχετε λάβει αρνητικές κριτικές σχετικά με τις δυνατότητές σας στο χορό; Αν ναι, πως τις αντιμετωπίσατε; Είναι κάτι που σας στοίχισε ψυχολογικά;

ΝΕΦΕΛΗ: Είναι πολύ εύκολο να ακούσεις αρνητικά σχόλια και έχω ακούσει αρκετά. Στην αρχή μου ήταν δύσκολο να το αντέξω γιατί πίστευα πως οφείλω να αρέσω σε όλους και να ακούω τις απόψεις των πάντων, ακόμη και ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με το χορό. Μετά άρχισα και εγώ να σχολιάζω αρνητικά τον εαυτό μου και μερικές φορές με πλήγωνα πιο πολύ απ’ ότι οι άλλοι. Προσπαθώ ακόμα να βγω από όλο αυτό. Το γεγονός ότι όταν χορεύω, χαίρομαι τόσο πολύ, με βοηθάει στο να μην με ενδιαφέρει το πως φαίνομαι και αν αρέσω τελικά.

WRM: Περιγράψτε μας μια τυπική ημέρα σας. Πόσες ώρες περίπου αφιερώνετε σε πρόβες.

ΝΕΦΕΛΗ: Στη δουλειά που κάνουμε δεν υπάρχει τυπική μέρα, ούτε ωράριο. Αυτό εξαρτάται από τη δουλειά και από το τι απρόοπτο θα συμβεί. Τυχαίνει να πηγαίνουμε για πρόβα στις 10 το πρωί και να φύγουμε την άλλη μέρα ξημερώματα. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα, αλλά στο τέλος πάντα αξίζει.

WRM: Κατά τη γνώμη σας, τι είναι αυτό που κάνει ένα χορευτή να θεωρείται σπουδαίος;

ΝΕΦΕΛΗ: Σπουδαίος χορευτής για μένα είναι κάποιος που μου περνάει αβίαστα αυτό που νιώθει. Με ενθουσιάζει πολύ όταν βλέπω ανθρώπους να κάνουν κάτι δύσκολο να φαίνεται εύκολο, ακόμα και αν δεν είναι. Μου αρέσει να μπορώ να ταυτιστώ με αυτό που μου δείχνει ο άλλος χωρίς να προσπαθεί να με πείσει και πάντα εκτιμώ κάτι καινούργιο, όσο μικρό και να είναι.

WRM: Ποιο είδος χορού και μουσική σας εκφράζει περισσότερο;

ΝΕΦΕΛΗ: Αγαπώ όλα τα είδη χορού και παίρνω στοιχεία από πολλά όταν αυτοσχεδιάζω. Με εμπνέει το isolation του oriental, η δυναμική του commercial και η λυρικότητα του σύγχρονου. Ακούω κυρίως rock και ambient, ωστόσο μου αρέσουν πολύ τα παλιά ελληνικά κομμάτια και η κλασσική μουσική.

WRM: Πως φαντάζεστε τη ζωή σας σε 10 χρόνια; Τι θα θέλατε να έχετε καταφέρει μέχρι τότε;

ΝΕΦΕΛΗ: Σε 10 χρόνια θα είμαι ευτυχισμένη αν μπορώ να χορεύω και αν έχω ανεβάσει έστω και μια παράσταση χοροθεάτρου μόνη μου. Επίσης, θα ήθελα να έχω ταξιδέψει αρκετά στο εξωτερικό έτσι ώστε να έχω μελετήσει όσο μπορώ το κάθε είδος ξεχωριστά.

WRM: Έχετε προγραμματίσει συνεργασίες όσον αφορά το κοντινό μέλλον που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

ΝΕΦΕΛΗ: Στο κοντινό μέλλον δυστυχώς με τα τωρινά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να προγραμματίσεις το οτιδήποτε. Προσπαθώ να στήσω ένα δικό μου live show και να είναι έτοιμο για όποτε μπορέσουμε να ξαναδουλέψουμε όπως πριν από την πανδημία. Ελπίζω να είναι σύντομα αυτό γιατί το χρειαζόμαστε πολύ…

Τη Νεφέλη Θεοδότου μπορείτε να τη βρείτε :

Instagram: nefelim.th

Τη φωτογράφηση επιμελήθηκε ο Ραφαήλ Ραπτόπουλος.