fbpx
Ο ιδρυτής της Silk Road, Ross Ulbricht, ανακοινώνει τη δημοπρασία NFT
  • Ο Ross Ulbricht, ο εγκέφαλος πίσω από την πλέον ανενεργή αγορά σκοτεινού ιστού Silk Road, ανακοίνωσε την πώληση του έργου τέχνης του ως NFTs
  • Η είδηση ​​έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση σχετικά με τη χρήση των NFT και την αμφισβητήσιμη συμβολή του στη μαζική υιοθέτηση του Bitcoin.

Ο Ross Ulbricht, ο καταδικασμένος ιδρυτής της πλέον ανενεργής αγοράς Darknet Silk Road, έχει προκαλέσει φασαρία αφού ανακοίνωσε μια δημοπρασία για τα NFTs του.

Με την ονομασία «η συλλογή Ross Ulbricht Genesis», η πώληση ανακοινώθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter που λειτουργεί από τους υποστηρικτές του την 1η Δεκεμβρίου. Το σετ θα είναι διαθέσιμο στην αγορά Superare NFT μεταξύ 2 και 8 Δεκεμβρίου. Αποτελείται από 11 κομμάτια της χειροποίητης τέχνης του Ulbricht, που απεικονίζουν διαφορετικές φάσεις της ζωής του από την παιδική ηλικία μέχρι τη φυλάκιση. Τα πρώτα έργα απεικονίζουν χαρακτήρες κόμικς και ζώα. Τα μεταγενέστερα έργα απεικονίζουν σκηνές της δίκης του στο δικαστήριο και προσωπικά συναισθήματα από τότε που ήταν στη φυλακή.

Μέρος των εσόδων της δημοπρασίας θα χρηματοδοτήσει ένα καταπίστευμα που υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ulbricht να απελευθερωθεί. Τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την έναρξη του Art4Giving, ενός φιλανθρωπικού ταμείου που συμβουλεύεται δωρητές «που είναι αφιερωμένο στην ανακούφιση του πόνου των φυλακισμένων και των οικογενειών τους».

Ross Ulbricht και η βιομηχανία κρυπτογράφησης

Τον Οκτώβριο του 2015, ο Ulbricht καταδικάστηκε σε δύο ισόβια και 40 χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλάκιση για τη δημιουργία και την ανάπτυξη της διαβόητης αγοράς του Silk Road. Ιδρύθηκε το 2011, η ελεύθερη αγορά επέτρεπε ανώνυμες αγορές σχεδόν οτιδήποτε σε Bitcoin (BTC), συμπεριλαμβανομένων όπλων και παράνομων ναρκωτικών. Το 2013, το Ulbricht καταστράφηκε από τις αρχές και ο ιστότοπος έκλεισε διαδοχικά. Στα δύο χρόνια λειτουργίας της, η Silk Road διευκόλυνε συνολικά συναλλαγές ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Ross Ulbricht συζητά για το Silk Road για πρώτη φορά μετά τη σύλληψη, απευθύνει έκκληση στην κοινότητα

Οι υποστηρικτές του Ούλμπριχτ πιστεύουν ότι η ποινή του ήταν πολύ σκληρή για ένα μη βίαιο έγκλημα και αγωνίζονται για την απελευθέρωσή του εδώ και χρόνια. Οι θαυμαστές του μάλιστα συγκεντρώθηκαν για μια προεδρική χάρη από τον πρώην POTUS Donald Trump.

Τώρα, η τελευταία του προσπάθεια έχει πυροδοτήσει ένα πλήθος αντικρουόμενων αντιδράσεων στα social media. Μερικοί άνθρωποι είναι εναντίον της τελευταίας του κίνησης – ειδικά οι επικριτές του NFT, αλλά η πλειοψηφία την υποστηρίζει πλήρως.

Ένας σκεπτικιστής, ο ιδρυτής του bullbitcoin.com @francispouliot είπε ότι υποστηρίζει το Ulbricht. Ωστόσο, «το γεγονός ότι το τρελό και ανήθικο NFT Ponzi έχει πλέον εξομαλυνθεί πλήρως είναι βαθιά ανησυχητικό». Ακολούθησαν παρόμοια σχόλια, με τον @vladenhawk να γράφει στο Twitter,

Μπορώ να ανεχτώ τη δημιουργία διεθνών αγορών ναρκωτικών και όπλων. Αλλά το NFTS είναι όπου τραβώ τη γραμμή.

Άλλοι είπαν ότι το μονοπάτι θα μπορούσε ενδεχομένως να χαλάσει τη βάση των θαυμαστών του.

Μια μαζορέτα, ο χρήστης του Twitter Crypto Cobain και ο υψηλού προφίλ παρουσιαστής του UpOnly TV, είπε ότι παρόλο που μερικοί μαξιμαλιστές του Bitcoin αποδοκιμάζουν την κοπή NFT από το Ulbricht, ο κατάδικος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της πρώιμης υιοθέτησης του Bitcoin.

Αυτός ο άντρας είναι στη φυλακή ισόβια και έκανε περισσότερα για το Bitcoin από ό,τι όλη η λατρεία για τα μάτια με λέιζερ μαζί.

Η χρήση του Bitcoin στο Darknet έδωσε στο ψηφιακό νόμισμα πρώιμη έλξη και το ώθησε στα κύρια μέσα ενημέρωσης. Αυτό το είδος χρήσης, ωστόσο, το ζωγράφισε ως διευκόλυνση του εγκλήματος.

Πηγη Cryptoforums.gr