fbpx
Πώς τα NFT μεταμορφώνουν τον κόσμο της τέχνης

Τα NFT έχουν κατακλύσει τον δημιουργικό κόσμο. Αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες και οι γκαλερί πιστοποιούν αυθεντικά πρωτότυπα έργα τέχνης. Αυτά τα token ήρθαν στο προσκήνιο τον Μάρτιο του 2021, όταν ένα έργο ψηφιακής τέχνης του Mike Winkelmann, γνωστό και ως Beeple, πουλήθηκε για ένα ρεκόρ 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια διαδικτυακή δημοπρασία του Christie’s. Όχι μόνο έγινε το τρίτο πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ από ζωντανό καλλιτέχνη, αλλά κατάφερε επίσης να γίνει το ακριβότερο ψηφιακό στοιχείο που πουλήθηκε ποτέ ως NFT.

Ακόμη και το Bored Ape Yacht Club (BAYC), μια δημοφιλής συλλογή από 10.000 μεμονωμένους βαρετούς πιθήκους που παρήχθη από τη Yuga Labs, έδωσε ώθηση στην εποχή του NFT καταφέρνοντας να καλύψει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε συνολικές πωλήσεις. Η χρησιμότητα και η κοινότητα ήταν οι βασικές πτυχές που οδηγούν αυτές τις τεράστιες πωλήσεις NFT, χάρη στην τεχνολογία blockchain πίσω από αυτά τα token. Τα NFT αλλάζουν ήδη τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με την τέχνη, και με πολλές ακόμη εξελίξεις στο δρόμο, η βιομηχανία πρόκειται να εκραγεί, οδηγώντας τη μαζική υιοθέτηση.

Τώρα η αγορά προετοιμάζεται για να εμπλακούν και οι μεγάλοι παίκτες στον τομέα της φιλοξενίας. Ξενοδοχεία όπως το Ritz, το Hilton, το Waldorf, εμπλέκονται τώρα σε ένα NFT drop που ονομάζεται Last Hopium, όπου θα προσφέρει στους κατόχους οφέλη στον πραγματικό κόσμο.

Utility NFTs: Το επόμενο μεγάλο πράγμα στην αγορά;
Εκατοντάδες brands και celebrities κυκλοφόρησαν τις NFT συλλογές τους τους τελευταίους μήνες, με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Το NBA Top Shot πούλησε 500 εκατομμύρια δολάρια στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Έλον Μασκ πληρώθηκε με 1 εκατομμύριο δολάρια για το τραγούδι του NFT, η Formula 1 πούλησε ψηφιακά συλλεκτικά εξαρτήματα οχημάτων και η συλλογή του Taco Bell, όλα αυτά έχουν δώσει στα NFT μια κύρια ώθηση.

Με βάση τις παραπάνω εξισώσεις, μπορούμε με βεβαιότητα να συμπεράνουμε ότι η φήμη έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση αυτών των πωλήσεων. Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε 1 εκατομμύριο δολάρια αφού είναι διασημότητα και το μπασκετικό βίντεο θα ήταν λιγότερο πολύτιμο αν δεν χρηματοδοτούνταν επίσημα από το ΝΒΑ. Η σπανιότητα έπαιξε επίσης ρόλο, αλλά το κύριο στοιχείο που έλειπε ήταν η χρησιμότητα. Κανείς δεν απέκτησε αυτά τα NFT για συγκεκριμένη χρήση. Επιπλέον, αυτά τα NFT δεν εξυπηρετούσαν μεγάλες περιπτώσεις χρήσης που θα ωφελούσαν μαζικά τους αγοραστές.

Ωστόσο, υπάρχει τώρα μια αυξανόμενη κίνηση που κάνει τα NFT να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Αυτή η τάση για πρόσθετη χρησιμότητα εισάγει έναν νέο τύπο πρότασης αξίας για τα NFT, εκτός από τη σπανιότητα και τη συλλεκτικότητα. Πολλά πρότζεκτ αναπτύσσουν επί του παρόντος NFT βοηθητικών προγραμμάτων που είναι γεμάτα με περιπτώσεις χρήσης πραγματικού κόσμου. Ένα από αυτά είναι το έργο Last Hopium NFT του Habtoor. Πρόκειται για μια μοναδική συλλογή 10.000 NFT με εφαρμογές και δυνατότητες πραγματικού κόσμου που επικεντρώνονται στην επιβράβευση των κατόχων των NFT. Λαμβάνουν προσφορές και εκπτώσεις στα διάσημα ξενοδοχεία Habtoor από όλο τον κόσμο κατέχοντας απλώς τα Last Hopium NFT.

NFTs και ξενοδοχεία
Τα NFT έχουν εξελιχθεί πέρα ​​από τα απλά JPEG και την ψηφιακή τέχνη. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται τώρα για εφαρμογές πραγματικού κόσμου. Έργα όπως το Last Hopium πωλούν τα NFT τους, στα οποία οι κάτοχοι των περιουσιακών τους στοιχείων θα έχουν άμεση και αποκλειστική πρόσβαση σε προνόμια σε ξενοδοχεία όπως το Ritz, το Hilton και το Waldorf.

Υπάρχει μια σαφής τάση μεγάλων ονομάτων και εταιρειών να γίνονται πιο άνετες με τα κρυπτονομίσματα και τον χώρο των NFT. Οι άνθρωποι μόλις άρχισαν να ξύνουν την επιφάνεια της χρηστικής χρησιμότητας του NFT. Με περισσότερες εξελίξεις και καινοτομίες να συμβαίνουν στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, θα γίνουμε μάρτυρες πολλών βοηθητικών προγραμμάτων που δίνουν ζωή με τα NFT. Είναι λογικό να περιμένουμε ότι περισσότερες ιδέες και πρότζεκτ θα προκύψουν στο μέλλον, με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για τα NFT να γίνουν μέρος της ζωής μας.

Πηγη Cryptonea.gr

Leave a Reply