fbpx
Στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της  BMW.

   Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έκαναν την εμφάνιση τους στο Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος, οι νέες αμιγώς ηλεκτρικές BMW iX και BMV i4. Τα μοντέλα αυτά σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τον γερμανικό κολοσσό, μια εποχή που περιλαμβάνει εντυπωσιακή σχεδίαση σε συνδυασμό με καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες και εξαιρετικές αυτονομίες. 

Το Ίδρυμα, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, άνοιξε τις πύλες του και καλωσόρισε, με πολύ ενθουσιασμό, το πλήθος καλεσμένων για την επίσημη παρουσίαση των ηλεκτρικών μοντέλων. Ο χώρος ήταν διαμορφωμένος, στην αίθουσα ‘Θόλος’,  έτσι ώστε να εναρμονίζεται με τις αρχές της BMW για την βιωσιμότητα και οι επώνυμοι καλεσμένοι, εκπρόσωποι των Μέσων, εταιρικοί πελάτες και φίλοι της μάρκας να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την μοναδική αποκάλυψη των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της BMW, από την χορευτική ομάδα του Marcus Giakoumoglou βιώνοντας  το όραμα του BMW Group για την ηλεκτρική κινητικότητα.  

 Πέρα από τους επώνυμους καλεσμένους, που μεταξύ άλλων ήταν ο Θέμης Γεωργαντάς, ο Στέλιος Κουδουνάρης, η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, η Ισμύνη Παπαβλασοπούλου κ.α, δεν θα μπορούσε να λείπει η Γενική Γραμματέας  Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση. 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, κ. Andreas Sieben, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, δήλωσε πως στόχος του BMW Group, είναι να αποτελέσει τον πιο βιώσιμο κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, που θα παράγει τα πιο ‘πράσινα’ οχήματα. Με τον επαναπροσδιορισμό ολόκληρης της διαδικασίας, από την παραγωγή μέχρι την ανακύκλωση των οχημάτων μας, θα προσφέρει τις απαραίτητες λύσεις για να υποστηρίξει τις δεσμεύσεις περί βιωσιμότητας και προστασία του περιβάλλοντος. 

Τα νέα μοντέλα της BMW, αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο σε μία φάση μετασχηματισμού της μάρκας, εν όψει της ηλεκτροκίνησης που περνάει σε μία νέα εποχή όπως προαναφέραμε. Η νέα BMW iX, αποτελεί την τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group συνδυάζοντας οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων, σπορ ευελιξία και μία ασυναγώνιστη αυτονομία. Με πρωτοποριακό στυλ και έμφαση στην πολυτέλεια και την ευρυχωρία, ενσαρκώνει μία φρέσκια ερμηνεία της φιλοσοφίας SAV. Το νέο εντυπωσιακό μοντέλο, θα βρίσκεται στο Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW από τις 13 Νοεμβρίου. Τέσσερις μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία της, η BMW i4 κάνει την εμφάνιση της επίσης στην εκδήλωση με το νέο μοντέλο να αποτελεί, την αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της BMW στον παραδοσιακό πυρήνα της μεσαίας κατηγορίας. Η BMW i4 είναι ένα τετράθυρο Gran Coupé που συνδυάζει την ευρυχωρία και πρακτικότητα αυτής της αυτοκινητιστικής φιλοσοφίας με τις σπορ ικανότητες για τις οποίες φημίζεται η BMW και μία αυτονομία πειστική για μεγάλα ταξίδια.  

Το 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Η επιτυχία του ανέκαθεν λοιπόν,  βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση και αυτός είναι ο λόγος που η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη ποιοτική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.