fbpx
Τατιάνα Λαγού: “Mικρες αλλαγές που γίνονται συνήθεια, εκεί είναι το κλειδί!”

H Τατιάνα Λαγού παραχώρησε στο We are media μια υπέροχη συνέντευξη, μιλώντας για την αγάπη της όσον αφορά τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το CrossFit που της άλλαξε τη ζωή. Αναφερθήκαμε στη σχέση μεταξύ διατροφής και γυμναστικής, στα περιβόητα #tatibars και άλλα θέματα γύρω από το wellness! Είτε Fitness Lovers είτε όχι…αξίζει να διαβάσετε παρακάτω!

WRM: Μίλησέ μας για σένα. Πως μπήκε το «μικρόβιο» του fitness μέσα σου;

ΤΑΤΙΑΝΑ: Νομίζω ότι γεννήθηκα με αυτό μιας και πάντα αγαπούσα οτιδήποτε σχετίζεται με τον αθλητισμό. Ήμουν μέσα σε όλα..Τένις, κολύμπι, βόλεϋ, μπάσκετ, χαμός!  Για παράδειγμα, το τέννις το ξεκίνησα όταν ήμουν 4 και  έκανα προπονήσεις μέχρι 17 χρονών όπου και -κακώς- σταμάτησα λόγω πανελληνίων με αποτέλεσμα μετά να μην ξαναρχίσω προπονήσεις εντατικά. Έπαιζα που και που με φίλους, αλλά το τένις θέλει «παρέα» και δεδομένου πως ο καθένας έχει το πρόγραμμα του, είναι λίγο πιο δύσκολο να το βάλεις προτεραιότητα εφόσον δεν εξαρτάται μόνο από εσένα. Επειδή, λοιπόν, μου έλειπε πολύ η προπόνηση από τη ζωή μου και επειδή είμαι άνθρωπος που μου αρέσει το πρόγραμμα και η συνέπεια σε όλα, άρχισα να δοκιμάζω διάφορα όπως γυμναστήριο, personal, ομαδικά προγράμματα. Όμως για διάφορους λόγους δεν υπήρξε συνέχεια σε κάτι από αυτά. Έτσι, από εκεί που πάντα με κάτι ασχολιόμουν, για 2 χρόνια έκανα μια μεγάλη παύση από τον αθλητισμό. Αυτή η παύση μου δημιούργησε ένα τεράστιο ‘θελω’  να ασχοληθώ με κάτι δυναμικό  το οποίο θα με ανάγκαζε να ξεπεράσω τον εαυτό μου, κάτι που θα με ξεπέρναγε και θα με προκαλούσε να το ξεπεράσω κι εγώ! Κάπως έτσι λοιπόν μπήκε το μικρόβιο του fitness μέσα μου και ανακάλυψα το CrossFit το οποίο και μου άλλαξε όλη μου τη ζωή.

WRM: Tennis ή CrossFit αν έπρεπε να διαλέξεις

ΤΑΤΙΑΝΑ: CrossFit ξεκάθαρα!!!  Το τέννις το αγαπώ γιατί μεγάλωσα με αυτό, το έχω συνδέσει με φίλους που μου χάρισε. Πηγαίνοντας πίσω στο 2014 και συζητώντας τι ήθελα να κάνω με έναν φίλο, μου πρότεινε να πάω να κάνω ένα δοκιμαστικό στο Micross στην Κηφισιά. Μια που πήγα, μια που δοκίμασα, μια που γράφτηκα και δε σταμάτησα ποτέ εδώ και σχεδόν 8 χρόνια!! Αισθάνομαι εξωπραγματικά τυχερή που γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους και αγάπησα το CrossFit από το 1ο λεπτό. Συνάντησα φανταστικούς προπονητες και τέρμα υποστηρικτικούς συναθλητές. Πέραν αυτών, ήταν και δίπλα στο σπίτι μου, πράγμα εξίσου σημαντικό για τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μου..τι άλλο να ζητήσω λοιπόν; Κλείνοντας, θα απαντήσω «CrossFit» χωρίς σκέψη, αφού δεν έχει σταματήσει να με εξελίσσει σαν άνθρωπο.

WRM: Πολλοί λένε πως το CrossFit δημιουργεί τραυματισμούς σε βάθος χρόνου. Τι ισχύει τελικά;

ΤΑΤΙΑΝΑ: Πράγματι το CrossFit έχει κατηγορηθεί από πάρα πολλούς, σχετικούς και μη, πιστεύω όμως ότι το έχουν αδικήσει. Έχουν διεξαχθεί έρευνες που έδειξαν ότι αθλήματα σαν το CrossFit που χρησιμοποιούν ελεύθερα βάρη, παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά τραυματισμών σε σχέση με τα κλασσικά ομαδικά αθλήματα. Ο λόγος τραυματισμού είναι κάτι σχετικά περίπλοκο, γενικά όμως η πλειοψηφία τραυματίζεται είτε λόγω κακής τεχνικής είτε λόγω  κακού coaching. Σίγουρα όμως παίζουν ρόλο και πολλοί άλλοι παράγοντες.

WRM: Ύστερα από την πιστοποίηση επίσημου personal weight trainer, σκοπεύεις να δημιουργήσεις το δικό σου fitness studio; δημιουργήσεις το δικό σου fitness studio; WRM: Ύστερα από την πιστοποίηση επίσημου personal weight trainer, σκοπεύεις να

ΤΑΤΙΑΝΑ: Η πιστοποίηση από μόνη της θα είναι ένα πολύ μεγάλο achievement για εμένα και το μυαλό μου είναι συγκεντρωμένο εκεί σε πρώτη φάση. Γενικότερα υπάρχουν αρκετές σκέψεις για το επόμενο βήμα και ήδη το πρώτο πλάνο σχεδιάζεται. Ένα βήμα τη φορά!

WRM: Αν σου ζητούσαν να περιγράψεις την εμπειρία σου με το wellness μέσω 3 λέξεων, ποιες θα ήταν αυτές;

ΤΑΤΙΑΝΑ: Είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσω μόνο 3 λέξεις γι’ αυτό θα πω το εξής:
Το wellness για εμένα είναι 1) η εφαρμογή υγιεινών συνηθειών σε 2) καθημερινή βάση για 3) καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

WRM: Διατροφή και γυμναστική, δύο άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες. Διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη ζωή σου; Αποτελεί challenge να είσαι διαρκώς προσηλωμένη στο να κρατάς μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτές;

ΤΑΤΙΑΝΑ: Διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Δεν έχετε ακούσει αυτό που λένε ότι οι κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα; Ισχύει! Αποτελεί challenge αλλά ωραίο challenge,  με βάζει σε μια σειρά, με οργανώνει. Επομένως, το να εμαι διαρκώς προσηλωμένη είναι συνειδητή επιλογή και μου αρέσει! Άλλωστε, η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής και ωφέλιμων συνηθειών ήταν μονόδρομος τόσο για την υγεία μου όσο και για την απόδοσή μου στην προπόνηση. Μια σωστή διατροφή είναι τα καύσιμα σου, τα κατάλληλα εφόδια για να έχεις progress όποιος κι’ αν είναι ο στόχος.

WRM: Πως ξεκίνησε η ιδέα των #Tatibars; Φαίνονται πραγματικά yummy! Έχεις σκεφτεί ποτέ να τις προωθήσεις εμπορικά;

ΤΑΤΙΑΝΑ: Είναι πράγματι φουλ λαχταριστές. Το όλο concept ξεκίνησε χρόνια πριν όταν δοκίμασα να φτιάξω δικές μου μπάρες γιατί όσες είχα δοκιμάσει από έξω δεν μου άρεσαν τόσο και μάλιστα είχαν και περιττές θερμίδες. Οποτε άρχισα να κάνω δοκιμές για να τις φέρω στα μέτρα μου τόσο γευστικά όσο και θερμιδικά. Όσοι δοκίμασαν ξετρελάθηκαν, οπότε άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο. Έχω σκεφτεί να τις προωθήσω εμπορικά όμως σε αυτή τη φάση δεν έχω κάνει σχετικές κινήσεις…Στο μέλλον θα δείξει!

WRM: Ποιο είναι το πιο σημαντικό #tip που σου έδωσαν ποτέ και θα ήθελες να το μοιραστείς με όλους τους fitness lovers;

ΤΑΤΙΑΝΑ: Αυτό που λέω σε όλους…μικρες αλλαγές που γίνονται συνήθεια, εκεί είναι το κλειδί!

WRM: Τι στόχους έχεις θέσει για το 2022;

ΤΑΤΙΑΝΑ: Έχω ξεκινήσει από το τέλος του ’21 να «ξεβολεύομαι» και να «σπάω» οποιοδήποτε comfort zone δημιουργήθηκε με τα χρόνια. Οπότε, αυτός είναι ο στόχος…να βγαίνω από το comfort zone και να εξελίσσομαι διαρκώς!

Την Τατιάνα Λαγού μπορείτε να την βρείτε:

Instagram: tati_lag
Facebook: Tatiana Lagos