fbpx
Τι είναι το κρυπτονόμισμα Decentraland (MANA);

Το Decentraland είναι ένας εικονικός κόσμος και κοινότητα που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain.

Οι χρήστες αναπτύσσουν και κατέχουν γη, έργα τέχνης και μη μολυσματικά κουπόνια (NFT). Τα μέλη συμμετέχουν επίσης στον Αποκεντρωμένο Αυτόνομο Οργανισμό (DAO) της πλατφόρμας.
Ως DAO, το Decentraland ενδυναμώνει την κοινότητά του να συμμετέχει στη διακυβέρνηση έργων. Το εγγενές κρυπτονόμισμα του Decentraland, το MANA και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του παιχνιδιού βρίσκονται στο blockchain Ethereum .

Αν έχετε παίξει ποτέ στο Second Life και έχετε κάνει εμπόριο κρυπτονομισμάτων, μπορεί να σας ενδιαφέρει το Decentraland. Από την ίδρυσή της το 2016, η πλατφόρμα εξελίχθηκε από ένα βασικό πείραμα 2D σε έναν μεγάλο 3D κόσμο.

Οι προγραμματιστές της Decentraland Estaban Ordano και Ari Meilich δημιούργησαν έναν εικονικό χώρο που περιέχει ψηφιακά πακέτα ακινήτων, αντικείμενα και άλλα προσαρμόσιμα περιουσιακά στοιχεία. Όλα αυτά μπορούν να αποκτηθούν χρησιμοποιώντας το MANA, το διακριτικό ERC-20 της Decentraland.
Οι αποκεντρωτές μπορούν να αγοράσουν MANA σε διάφορα χρηματιστήρια για κρυπτογράφηση ή fiat. Εσείς μάρκες Τα μη ανταλλάξιμα ERC-721 αντιπροσωπεύουν τα αποκλειστικά περιουσιακά στοιχεία της Decentraland, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων της TERRAIN και άλλων συλλεκτικών αντικειμένων.

Πώς λειτουργεί το Decentraland;

Το Decentraland είναι ένας διαδικτυακός χώρος που συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με την τεχνολογία blockchain. Σε αντίθεση με τα περισσότερα διαδικτυακά παιχνίδια, οι παίκτες έχουν άμεσο έλεγχο στους κανόνες του διαδικτυακού κόσμου. Η DAO επιτρέπει στους κατόχους διακριτικών να ψηφίζουν απευθείας για τις πολιτικές παιχνιδιών και οργανώσεων. Αυτός ο μηχανισμός επηρεάζει τα πάντα, από τα είδη των στοιχείων που επιτρέπονται έως τις επενδύσεις για το ταμείο DAO.

Τα μη-ανεπιθύμητα μάρκες αντιπροσωπεύουν συλλεκτικά αντικείμενα εντός παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων ρούχων, αντικειμένων και της εικονικής ιδιοκτησίας του παιχνιδιού, LAND. Οι χρήστες αποθηκεύουν αυτά τα μάρκες στα κρυπτογραφημένα πορτοφόλια τους και τα πωλούν σε άλλους χρήστες στο Decentraland Marketplace. Για να αγοράσετε μια νέα μάσκα, για παράδειγμα, θα πρέπει να πάρετε στα χέρια σας κάποια MANA, το εγγενές κρυπτονόμισμα του Decentraland.

Εκτός από τις συναλλαγές αντικειμένων και ιδιοτήτων, οι παίκτες μπορούν να γεμίσουν τον προσωπικό τους χώρο με παιχνίδια, δραστηριότητες και έργα τέχνης για να αλληλεπιδρούν οι άλλοι. Υπάρχει επίσης η επιλογή δημιουργίας εσόδων από το LAND σας. Εναπόκειται στον κάθε παίκτη να αποφασίσει τι θα κάνει με την ιστορία του.

Το πεπρωμένο σας, η επιτυχία σας και τελικά το ταξίδι σας εξαρτώνται από εσάς, τις προσπάθειές σας, τη φαντασία σας.

Το Decentraland έχει πολλές περιπτώσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης και της επιμέλειας περιεχομένου. Αλλά για τους νέους παίκτες που θέλουν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν NFT, τα εμπόδια εισόδου είναι υψηλά. Οι τιμές αερίου Ethereum κάνουν την αγορά μερικών καλλυντικών σχεδόν διπλάσια από την τιμή. Οι τιμές της γης κυμαίνονται επίσης σε χιλιάδες δολάρια, καθιστώντας την ιδιοκτησία πολύ ακριβή για ορισμένους παίκτες.

Τι είναι LAND και MANA;

Όπως αναφέρθηκε, το MANA είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα του Decentraland. Δεν λειτουργεί μόνο ως ψηφιακό νόμισμα, αλλά δίνει επίσης σε κάθε κάτοχο της MANA την ψήφο στο Decentral και το DAO.

Για να συμμετάσχουν στη διακυβέρνηση DAO, οι χρήστες μετατρέπουν το MANA τους σε πακέτο MANA (wMANA) και το κλειδώνουν στο DAO. Κάθε wMANA αντιπροσωπεύει μία ψήφο για τις προτάσεις διακυβέρνησης. Μπορείτε να αποκτήσετε MANA σε συναλλαγές ή πουλώντας συλλεκτικά αντικείμενα στο Decentraland Marketplace. Η DAO έχει επίσης το δικό της θησαυροφυλάκιο MANA για τη χρηματοδότηση των αποφάσεων και των εργασιών της.❯   Λίστα με τα 10 πιο αναφερόμενα κρυπτονομίσματα στο Twitter την τελευταία εβδομάδα

Το TERRAIN είναι ένα μη διασκεδαστικό διακριτικό που αντιπροσωπεύει γη που ανήκει σε παίκτες στην κοινότητα. Παρόμοια με τη MANA, παρέχει επίσης ψήφο ως μέρος του πρωτοκόλλου διακυβέρνησης του Decentraland.

Ωστόσο, το LAND δεν χρειάζεται να κλειδωθεί στο DAO και παρέχει δύο χιλιάδες ψήφους ανά διακριτικό LAND. Οι παίκτες με πολλαπλές παρτίδες μπορούν να τους συνδέσουν σε ένα μόνο διακριτικό ιδιοκτησίας, με δύναμη ψήφου ίση με τις παρτίδες που περιέχονται μέσα.

Τι είναι το Decentraland DAO;

Μία από τις ενδιαφέρουσες πτυχές του Decentraland είναι η εστίασή του στην αποκέντρωση. Όπως έχουμε ήδη συζητήσει, η κοινότητα των τυχερών παιχνιδιών ελέγχει τη γη, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τα εγχειρήματα του Decentraland.

Ως αυτόνομος αποκεντρωμένος οργανισμός, το έργο χρησιμοποιεί ανοιχτό κώδικα για τη ρύθμιση των κανόνων του. Όποιος έχει ποντάρει στο MANA του ή έχει LAND μπορεί να δημιουργήσει και να ψηφίσει προτάσεις.

Το Decentraland DAO λειτουργεί με τη λύση λογισμικού DAO Aragon χρησιμοποιώντας έναν παράγοντα που μπορεί να αλληλεπιδράσει με έξυπνα συμβόλαια Ethereum.

Χρησιμοποιήστε περιπτώσεις και αποκεντρωτικά

Από το σχεδιασμό της πλατφόρμας, οι προγραμματιστές στο Decentraland έχουν κατά νου τις δυνατότητές της για νέες περιπτώσεις χρήσης σε κοινότητες που βασίζονται σε blockchain. Στο λευκό σας χαρτί περιγράφονται πέντε κύριες περιπτώσεις χρήσης:

Εφαρμογές: οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές και σκηνές 3D με τη γλώσσα δέσμης ενεργειών Decentraland, παρέχοντας πιο πλούσιες αλληλεπιδράσεις.

Επιμέλεια περιεχομένου: γειτονιές έχουν αναπτυχθεί στο Decentraland, προσελκύοντας θαυμαστές με παρόμοια ενδιαφέροντα και αυξάνοντας τις οργανικές κοινότητες.

Διαφήμιση: η κίνηση των παικτών στις γειτονιές οδήγησε τις διαφημιστικές μάρκες να αγοράσουν χώρο και να στήσουν διαφημιστικές πινακίδες.

Digitalηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα: Τα στοιχεία NFT συλλέγονται, δημιουργούνται και διατίθενται στην αγορά στο Decentraland Marketplace, δίνοντας στους χρήστες δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Κοινωνικός: Οι κοινότητες σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ή ακόμη και ομάδες εκτός σύνδεσης μπορούν να βιώσουν έναν πιο διαδραστικό τρόπο κοινωνικοποίησης με τους φίλους τους.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παιχνίδια που περιέχουν οικονομίες blockchain, υπάρχει η ευκαιρία να κερδίσετε κάποια χρήματα. Η κερδοσκοπία είναι κοινή, με κάποια γη σε ζήτηση να απαιτεί μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πώς να φυλάσσετε το MANA και το LAND

Θα χρειαστείτε ένα κρυπτογραφημένο πορτοφόλι που ενσωματώνεται στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να αλληλεπιδράσετε πλήρως με το Decentral. Η ομάδα ανάπτυξης συνιστά προς το παρόν το MetaMask να αποθηκεύσει τα κουπόνια MANA (ERC-20) και LAND (ERC-721).

Τελικές σκέψεις

Το Decentraland είναι αρκετά μοναδικό όταν πρόκειται για πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας blockchain. Είναι εντελώς δωρεάν για εξερεύνηση, οπότε μπορείτε εύκολα να αποφασίσετε να εισέλθετε στον κόσμο. Η ομάδα ανάπτυξης το πήρε από ένα μικρό έργο σε αυτό που είναι τώρα πριν από πέντε χρόνια, καθιστώντας το αρκετά ώριμο σε σύγκριση με άλλα κρυπτογραφικά έργα.

Πηγη Cryptoportal.gr