fbpx
Το Australian Open συνεργάζεται με την Decentraland για το επίσημο Grand Slam στο Metaverse

Υπάρχει μια ξαφνική άνοδος στα ποσοστά χορηγίας από ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και πρωτόκολλο σε αθλητικές ομάδες και πρωταθλήματα, αυξάνοντας τις μετακινήσεις στο Metaverse από διάφορες εταιρείες και επιχειρήσεις.

Για παράδειγμα, η Decentraland σύναψε συμφωνία συνεργασίας με την Tennis Australia για τη διοργάνωση του Australian Open (AO). Αυτή η διαδικασία θα καταγραφεί ως η πρώτη επίσημη βουτιά του τένις στο Metaverse.

Η συνεργασία θα επιτρέψει την εικονική αναπαράσταση εξαιρετικών τμημάτων του Melbourne Park, όπως το Rod Laver Arena και το Grand Slam Park. Αυτό αναμένεται να διαρκέσει σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά ΑΟ, ένα δεκαπενθήμερο, από τη Δευτέρα.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης αναμένεται μέσω της εμφάνισής του στο Metaverse για εικονικούς επισκέπτες. Αυτά περιλαμβάνουν το ραδιόφωνο AO, ζωντανή μετάδοση και πλάνα αγώνων τένις από αρχεία της δεκαετίας του ’70.

Επιπλέον, θα υπάρξουν εικονικές συναντήσεις με επιφανείς και διάσημους παίκτες όπως ο Μαρκ Φιλιππούσης και άλλοι που θα επιβεβαιωθούν αργότερα.

Επιπλέον, θα υπάρχει παρασκήνιο από περισσότερες από 300 κάμερες στο Melbourne Park. Ολόκληρο το χωριό προπόνησης και οι περιοχές άφιξης των παικτών θα είναι μέρος τους.

Προσδοκίες από το Metaverse
Μέσω της Decentraland, ο Ridley Plummer, ο Project Manager του Tennis Australia NFT και του Metaverse, απέδωσε την εικονική του έκθεση καλωσορίσματος.

Εξέφρασε τις προσδοκίες του ότι το ΑΟ θα είναι η πιο προσιτή και χωρίς αποκλεισμούς αθλητική και ψυχαγωγική εκδήλωση παγκοσμίως. Επιπλέον, ανέφερε ότι το λανσάρισμα του Metaverse αναμένεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των θαυμαστών που θα φτάσουν στη Μελβούρνη.

Με ορισμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, κυρίως λόγω της πανδημίας COVID-19, οι περισσότεροι θαυμαστές ενδέχεται να μην έχουν πραγματική πρόσβαση στην εκδήλωση στη Μελβούρνη. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια του AO του 2021, υπήρξαν περιορισμοί κλειδώματος και μια εξαιρετικά χαμηλή προσέλευση θεατών επί τόπου για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η Plummer αποκάλυψε ότι η συμφωνία δεν είναι απλώς ένα εφάπαξ πράγμα, παρά την πρόωρη έναρξη της συμφωνίας συνεργασίας για την παράκαμψη της πανδημίας. Ανέφερε ότι η συνεργασία τους με την Decentraland είναι σε μακροχρόνια βάση. Εξήγησε ότι αφού το Metaverse ήρθε για να μείνει, η εταιρεία τους αξιοποιεί την ευκαιρία για επέκταση μέσω της καινοτομίας.

Επιπλέον, ο Plummer ομολόγησε την εξερεύνηση του Tennis Australia για μια μη εποχική ιδιοκτησία στο Metaverse. Είπε ότι οι δραστηριότητές τους ξεπερνούν τη δημιουργία εκδηλώσεων τένις για να προσφέρουν περισσότερη ψυχαγωγία. Έτσι, ο οργανισμός θα χαρτογραφήσει τα σχέδιά του εάν οι δραστηριότητές τους θα μπορούσαν να είναι για 12 μήνες ή λίγους μήνες το χρόνο.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η AO δημοσίευσε τη δέσμευσή της για non fungible tokens στις 17 Ιανουαρίου. Ανέφερε τα σχέδιά της για την κυκλοφορία 6 συλλογών NFT από τη συνεργασία της με την Sweet, μια πλατφόρμα NFT. Η κυκλοφορία θα γιορτάσει τις τελευταίες πέντε δεκαετίες λειτουργίας του AO.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα υπάρξει περιοδική κυκλοφορία των συλλογών που θα συμπέσει με το τουρνουά από τις 17 έως τις 27 Ιανουαρίου.

Σε αυτήν την ομιλία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Sweet, Tom Mizzone, δήλωσε ότι η κυκλοφορία του NFT απεικονίζει ένα νέο προσβάσιμο επίπεδο που οι θαυμαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κρυφοκοιτάξουν τα αγαπημένα τους είδωλα.

Πηγη Cryptonea.gr

Leave a Reply