fbpx
Το έργο “Head with Legs” του Oleg Tselkov θα πωληθεί ως NFT

Σε μια προσεχή δημοπρασία NFT που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου, η ελαιογραφία «Head with Legs» του εξέχοντος αντικομφορμιστή Ρώσου καλλιτέχνη και ζωγράφου της μεταπολεμικής περιόδου, Oleg Tselkov, δημοπρατείται με αντίστοιχο NFT.

Ένας άλλος πίνακας του καλλιτέχνη, αν και μικρότερος, θα δημοπρατηθεί σύντομα από τον οίκο Sotheby’s και έχει ήδη μια αρχική προσφορά 110.000 GBP. Ενώ η προηγούμενη μεταπολεμική και σύγχρονη δημοπρασία ρωσικής τέχνης του Σεπτεμβρίου μας έδειξε ότι οι επενδυτές τέχνης είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλότερες τιμές από την εκτιμώμενη τιμή για το έργο του Oleg Tselkov. Αυτή τη στιγμή απομένουν μόλις 2 ημέρες για να διεκδικήσετε τον πίνακα, οι προσφορές στο superhow.art είναι ακόμα ανοιχτές μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

NFT – Ένας άλλος τρόπος για να επενδύσετε στις καλές τέχνες
Καθώς ο πληθωρισμός αγγίζει υψηλά ρεκόρ και οι επενδύσεις σε κρυπτογράφηση εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με φόβο αστάθειας, οι εναλλακτικές επενδύσεις όπως η τέχνη, το κρασί και οι NFT’s ανθούν. Αυτή η δημοπρασία υπογραμμίζει την ενοποίηση δύο μοντέρνων κατηγοριών επενδυτικών περιουσιακών στοιχείων – ενός μακροχρόνιου καλλιτέχνη – καλών τεχνών και της νέας, εκρηκτικής κατηγορίας NFT.

Οι καλές τέχνες ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων φημίζονται για την υψηλή αναλογία κινδύνου και ανταμοιβής. Ένα αγαθό τέχνης όπως ο πίνακας του Oleg Tselkov που δημοπρατείται ως NFT μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε μια συναρπαστική πρόταση αξίας για μια εντελώς νέα κατηγορία επενδυτών.

Διαγωνισμός με ανατροπή: Φάλαινες εναντίον γαρίδων
Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, το superhow.ART φιλοξενεί έναν πειραματικό διαγωνισμό μεταξύ μεγάλων επενδυτών και της κοινότητας των ενθουσιωδών για να δουν ποιος έχει περισσότερη δύναμη στα χέρια τους.

Οι διοργανωτές έχουν εισαγάγει δύο πλευρές προσφορών: Φάλαινες και Γαρίδες. Όλες οι προσφορές που υποβάλλουν οι Γαρίδες συγκεντρώνονται σε μια δεξαμενή, η οποία θα ανταγωνίζεται τις μεμονωμένες προσφορές των Φαλαινών. Αν μια φάλαινα κερδίσει, παίρνει τη φυσική ζωγραφική και τους ανατίθεται το αντίστοιχο NFT.

Εάν οι Γαρίδες κερδίσουν, το NFT θα χωριστεί σε πολλά μέρη που αντιστοιχούν στις προσφορές Shrimp και θα εκχωρηθεί στις διευθύνσεις του πορτοφολιού τους. Ο πίνακας θα παραμείνει στη γκαλερί αλλά θα γίνει συνιδιοκτήτης.

«Θέλουμε να ελέγξουμε αν οι φάλαινες είναι πιο δυνατές από την κοινότητα. Ίσως η κοινότητα δείξει ότι οι μικροί παίκτες της αγοράς με κοινές δυνάμεις μπορούν να κερδίσουν και να γίνουν κλασματικοί ιδιοκτήτες αυτού του όμορφου επενδυτικού περιουσιακού στοιχείου», εξηγεί ο Vytautas Kašėta, Διευθύνων Σύμβουλος της superhow.ART.

Πράγματα που πρέπει να σημειωθούν
Αυτός ο τύπος μορφής δημοπρασίας, Φάλαινες εναντίον Γαρίδων, είναι ο πρώτος του είδους του. Επομένως, μένει να δούμε πώς θα αποδώσει.

Το έργο έχει αναπτυχθεί από επί μακρόν εμπειρογνώμονες ανάπτυξης blockchain στο SUPER HOW; ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την Εθνική Τράπεζα της Λιθουανίας και άλλα έργα υψηλού προφίλ blockchain.

Καθώς τα τέλη φυσικού αερίου Ethereum είναι υψηλά, μένει να δούμε αν θα γίνει ανταγωνισμός μόνο για «φάλαινες» που θέλουν να κατέχουν ολόκληρο το NFT και ασχολούνται λιγότερο με τις τιμές του φυσικού αερίου ή αν οι «γαρίδες» δουν την πρόταση αξίας και θα μπουν στη ζώνη. μαζί για να κερδίσουμε τους μεγάλους παίκτες.

Στον ψηφιακό κόσμο, όπου τα πάντα μπορούν να αντιγραφούν, η νόμιμη ιδιοκτησία και η αυθεντικότητα του έργου τέχνης καθώς και του πιστοποιητικού NFTs καθορίζουν τη μεγάλη επιτυχία. Ένα μεμονωμένο έργο τέχνης, όταν συνδέεται με ένα NFT, είναι μοναδικό και τα μεταδεδομένα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατάχρηση χωρίς ειδοποίηση και διαφάνεια. Το ψηφιακό πιστοποιητικό πρέπει να εγκριθεί και να υπογραφεί από ειδικούς της βιομηχανίας καλών τεχνών, όπως η γκαλερί Arty Cube για τον Oleg Tselkov στην περίπτωση των κλασματικών NFT «Head with Legs».

Σχετικά με το SUPER HOW;

Το Super HOW είναι ένα λιθουανικό ιδιωτικό εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης που επικεντρώνεται στις τεχνολογίες Blockchain και κατανεμημένου καθολικού. Οι προηγούμενες εργασίες περιλαμβάνουν συνεργασία με την κεντρική τράπεζα της Λιθουανίας για την ανάπτυξη του LBCOIN του πρώτου ψηφιακού συλλεκτικού νομίσματος που βασίζεται σε blockchain στον κόσμο.

Πηγη Cryptoforums.gr