fbpx
Tόνια Σκουρτανιώτη: νέα, αυτοδημιούργητη και super επιτυχημένη influencer!

Η Τόνια είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου των Ιωαννίνων και επιτυχημένη digital influence , blogger έχοντας στο ενεργητικό της πολλές συνεργασίες με γνωστά brands όπως Love Boutique, Marine Tales ,Decoro , Shoppard , Lolitas και άλλες πολλές επώνυμες εταιρείες παρά το νεαρό της ηλικίας της.
Η ομάδα του WRM βρέθηκε μαζί της για μια ενδιαφέρουσα και φιλική συζήτηση. Με την Τόνια μιλήσαμε για το ταξίδι της στα social media , για το κόσμο της μόδας και διάφορα άλλα θέματα.

Πώς ξεκίνησες ως influencer στα social media και τι σε οδήγησε να ακολουθήσεις αυτή τη καριέρα; Ήταν μια επιθυμία που είχες από πιο μικρή ηλικία;

Τόνια: Ξεκίνησα αυτή τη δουλειά σχεδόν τυχαία ,μου άρεσε πάρα πολύ το instagram, η φιλοσοφία του ,οι φωτογραφίες που εμπεριείχε, το περιεχόμενο φωτογραφικού υλικού, πολύ περισσότερο από το facebook. Χωρίς να θέλω να τα συγκρίνω, το instagram το χρησιμοποιώ πάρα πολύ και ήμουν από τους πρώτες χρήστες, μου άρεσε πάρα πολύ να επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες μου , να βάζω ωραία φίλτρα, να προσέχω πάντα το τι ανεβάζω. Όταν ήμουν φοιτήτρια ασχολούμουν ιδιαίτερα με το account μου το οποίο το είχα ανοιχτό και ανέβαζα κυρίως τοπία. Άρχισα να δεχόμουν όλο και περισσότερους followers, έτσι λοιπόν ξεκίνησα να ασχολούμαι όλο και περισσότερο γιατί αυτό με ενθάρρυνε και άρχισα να προσέχω πολύ τις φωτογραφίες μου. Ξεκίνησα να βάζω και τον εαυτό μου και μου άρεσε πάρα πολύ η όλη φιλοσοφία. Μετά από κάποιο διάστημα είχα αρκετούς followers ώστε να με προσεγγίσουνε κάποιες εταιρείες και να αρχίσουνε να θέλουν να συνεργαστούμε (εννοείται χωρίς χρηματική αμοιβή αλλά με ανταλλαγή προϊόντων και τα λοιπά )έτσι λοιπόν πριν από 5-6 χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου στις πρώτες μου δουλειές να λαμβάνω αντικείμενα προς προώθηση , να τα φοράω, να τα φωτογραφίσω και να τα διαφημίζω. Σιγά-σιγά είχα πάρα πολύ μεγάλη απήχηση προς το κοινό ,μία εταιρεία έβλεπε την άλλη και έτσι δούλευα κι άλλες προτάσεις. Πλέον έχω φτάσει στο σημείο μετά από έξι χρόνια να δουλεύω τελείως επαγγελματικά στο χώρο και να έχω μόνο φωτογράφο που συνεργάζομαι για να μπορώ να τα ανταποκριθώ σε όλη αυτή τη δουλειά γιατί απαιτείται πάρα πολύς χρόνος και πρέπει να έχει συνεχώς πάρα πολλές ιδέες για να εξελίσσεσαι να μη γίνεσαι βαρετός. Κάποιος που κάνει αυτό το επάγγελμα πρέπει να ντύνεται πάρα πολύ προσεκτικά, να έχεις πάρα πολλές ιδέες , να βγάζει ωραίες φωτογραφίες , να πηγαίνει σε καινούργια μαγαζιά παγκοσμίως, γενικά είναι κάτι που έχω αγαπήσει πάρα πολύ εγώ σαν Τόνια .Μ’ αρέσουνε πάρα πολύ τα ταξίδια ,μ’αρέσει να σκέφτομαι συνέχεια πως θα βγει ωραία μια φωτογραφία και το κόνσεπτ της . Στην αρχή τα σκέφτομαι όλα μόνη μου τα συζητάω έπειτα με το φωτογράφο μου όπου κι εκείνος με βοηθάει πάρα πολύ και έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα ,γενικότερα λατρεύω τη δουλειά μου και δεν θα μπορούσα να φανταστώ να σχολούμε με αυτό που σπούδασα την φιλοσοφική διότι έχω μπει τελείως το ρόλο αυτό που κάνω τα τελευταία έξι χρόνια και το λατρεύω και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό !!

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το target group σου, τι κοινό σε ακολουθεί;

Τόνια: Όσον αφορά το target γκρουπ μου θεωρώ ότι μπορώ να να λαμβάνω μηνύματα από όλες τις ηλικίες εννοείται και από άντρες εννοείται και από γυναίκες. Πιστεύω οι γυναίκες με θαυμάζουν κυρίως για το σωματότυπό μου, δηλαδή που δεν έχω το κλασσικό καθιερωμένο πρότυπο λεπτής κοπέλα αλλά έχω τις καμπύλες μου ,τα μπουτάκια μου ,άρα λοιπόν οι γυναίκες θέλουν κατά κάποιο τρόπο να ταυτίζονται μαζί μου. Γι’ αυτό λοιπόν θεωρώ ότι το target γκρουπ μου είναι πάρα πολύ μεγάλο καθώς συμπεριλαμβάνει και νέες κοπέλες και μεγαλύτερης ηλικίας ,εννοείται βέβαια πως λόγω του ότι με θεωρούν σέξι νομίζω ότι είναι πενήντα – πενήντα δηλαδή και οι αδύνατες κοπέλες με θαυμάζουν γιατί για παράδειγμα μου στέλνουν μηνύματα πως να αποκτήσουν καμπύλες κτλπ. Εννοείται βέβαια πως υπάρχουνε και οι haters σ’ όλο αυτό αλλά ευτυχώς λαμβάνω άπειρα μηνύματα κυρίως από γυναίκες που με θαυμάζουν και με στηρίζουνε και πραγματικά με κάνουνε πάρα πολύ χαρούμενη . Το target γκρουπ των γυναικών είναι πολύ μεγαλύτερο από των αντρών και αυτό με κάνει πάρα πολύ χαρούμενη που μπορούν οι γυναίκες και να ταυτίζονται μαζί μου και να με θαυμάζουν , δηλαδή να μου μιλάνε και να λαμβάνω πολύ όμορφα μηνύματα από τις γυναίκες και τις ευχαριστώ.

Πόσο συχνά δημοσιεύεις καμπάνιες και sponsored posts στο προφίλ σου; Με τι κριτήρια αποφασίζεις τα brands με τα οποία θα συνεργαστείς ;

Τόνια: Όσον αφορά τις δημοσιεύσεις στο προφίλ μου είναι σε καθημερινή βάση και κάποιες στιγμές όταν η δουλειά ανεβαίνει πολύ , ανεβάζω περιεχόμενο μία και οι δύο φορές την ημέρα. Οι περίοδοι που έχω πάρα πολύ δουλειά είναι συνήθως αρχές καλοκαιριού που ξεκινάμε όλες τις καλοκαιρινές καμπάνιες με τα μαγιό και τα λοιπά γιατί οι εταιρείες προτιμάνε για κάποιον ιδιαίτερο λόγο να διαφημίζω περισσότερο μαγιό , κυρίως λόγω του σωματότυπου μου. Σε γενικές γραμμές όμως δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει περίοδος παύσεις εκτός ότι λιγοστεύει όμως πολύ ελάχιστα σε μένα προσωπικά η δουλειά μου αυξάνεται στην περίοδο εκπτώσεων από εταιρείες που ξεπουλάνε και δεν έχουμε να διαφημίσουμε κάτι καινούριο, εγώ όμως συνεχίζω κανονικά και δουλεύω. Πέρα το καλοκαίρι που είναι πολύ δυνατό , τα Χριστούγεννα στην περίοδο των γιορτών υπάρχει φόρτο εργασίας. Όσον αφορά την απήχηση και την δουλειά που έχω γενικά θεωρώ πως έχω χτίσει ένα πελατολόγιο που διαφημίζω και που αγοράζουν ρούχα που βλέπουν στο προφίλ μου. Μέσα από κάθε συνεργασία εξελίσσομαι και οι followers χρόνο με το χρόνο ανεβαίνουν.

Αυτό το διάστημα ,πολλές γυναίκες βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν για εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης και για ανήθικες προτάσεις που έχουν δεχτεί. Έχουν υπάρξει στιγμές σε προηγούμενες συνεργασίες επαγγελματικής φύσεως που ένιωσες άβολα ή να θίγεται η αξιοπρέπεια σου με κάποιο τρόπο ;

Τόνια : Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι έχω δεχθεί άσεμνες προτάσεις ή σεξουαλική παρενόχληση όσον αφορά τη δουλειά μου. Για να σε πληροφορήσω στις περισσότερες εταιρείες που συνεργάζομαι στα εσώρουχα της διαχειρίζονται άντρες ,έχω καταπληκτικές σχέσεις μαζί τους και είναι πάρα πολύ κύριοι στα όλα τους. Ο φωτογράφος μου επίσης είναι άντρας και με βλέπεις συνεχώς με τα εσώρουχα και δεν έχω δεχθεί θεωρώ λεκτική ή σεξουαλική βία από κάποιον πέρα από κάποιους αγνώστους του instagram που θα στείλουνε το μακρύ του και το κοντό τους στα μηνύματα και στο inbox θεωρώντας ότι επειδή διαφημίζεις εσώρουχα και μαγιό θεωρούν ότι εκδίδεσαι και στέλνουν ανήθικες προτάσεις. Εννοείται ότι τέτοιες προτάσεις της απαξιώ , δεν τις παίρνω καθόλου στα σοβαρά και τις απορρίπτω κατευθείαν. Συνήθως ούτε καν τις διαβάζω και δεν με επηρεάζουνε ούτε στο ένα τοις 100 . Δεν με απασχολεί καθόλου η άποψη γενικότερα των άλλων. Συγκεκριμένα στις εταιρείες που συνεργάζομαι που υπάρχουν συνεχώς το προφίλ μου μέσω ρούχα που της διαχειρίζεται όπως σας ξαναείπα άντρες και τις διαχειρίζονται με απίστευτο σεβασμό και προσοχή. Η συνεργασία μας είναι άψογη και δεν έχω νιώσει ποτέ άβολα στη ζωή μου από κάποιο μήνυμα τους . Νιώθω υπέροχα και ευγνώμων για τις συνεργασίες που έχω χτίσει και που διαφημίζω και εσώρουχα και κυρίως και προκλητικά και οτιδήποτε και δεν έχω δεχτεί ποτέ το παραμικρό μήνυμα που να με κάνουν αισθανθώ άβολα.

Υπάρχει κάποια ομάδα από πίσω σου που σε βοηθάει ενεργά στις δουλειές σου ή τα αναλαμβάνεις εξ ολοκλήρου μόνο εσύ;

Τόνια: Όσον αφορά τη δουλειά μου τα concepts τα αναλαμβάνω εξολοκλήρου εγώ , δηλαδή από το απαντήσω στα μηνύματά μέχρι το να συνεννοηθώ με τις εταιρείες για να επιλέξω τα προϊόντα , εννοείται βέβαια ότι παίζει σημαντικό ρόλο και ο φωτογράφος μου με τον οποίο κάνουμε πενήντα-πενήντα όλη τη δουλειά όσο αφορά το φωτογραφικό υλικό. Δηλαδή με βοηθάει κι εκείνος σε κάποιες ιδέες όπως τα πλάνα της φωτογράφισης , για παράδειγμα όταν έχουμε μία φωτογράφηση ,ξεκινάμε μαζί να στήνουμε όλα τα σκηνικά και αποφασίζουμε μαζί αυτό που θα βγει. Επίσης με βοηθάει πάρα πολύ στο στήσιμο του fade μου στο instagram από κει και πέρα όλο το υπόλοιπο το αναλαμβάνω. Εννοείται πως αυτή η δουλειά δεν είναι εύκολη και απαιτεί πάρα πολύ χρόνο, καθώς πρέπει να σκέφτεσαι συνεχώς ιδέες ,να ασχολείσαι πάρα πολλές ώρες με το κινητό ,να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες, να απαντάς στα μηνύματα των followers σου και πάντα να είσαι με καλή διάθεση. Γι’αυτό λοιπόν δεν θεωρώ ότι είναι μία εύκολη δουλειά το να είσαι influencer γιατί πρέπει να είσαι πάντα χαμογελαστή, ευδιάθετη ,να καθοδηγείς τον κόσμο, να του λες τις ειλικρινές άποψή σου με ευγενικό τρόπο πάντα. Εγώ λοιπόν είμαι ένας άνθρωπος που έχω πάρα πολλή θετική ενέργεια ,έχω βρει αυτό που μου ταιριάζει και προσπαθώ να το μεταδίδω και στον κόσμο.

Ένας καταξιωμένος/η influencer στην Ελλάδα , μπορεί να βιοποριστεί κάνοντας μόνο αυτό; Εσύ παράλληλα ασχολείσαι και με κάτι άλλο;

Τόνια: Πιστεύω γενικότερα στη ζωή ό,τι αν πιστεύεις στον εαυτό σου και θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με κάτι ,μπορείς να τα καταφέρεις δηλαδή έχοντας θετικές απόψεις στο όνειρο σου θα το καταφέρεις για μένα 1000 τοις 100 ότι και να είναι αυτό. Εγώ κάνω ένα επάγγελμα με το οποίο τρελαίνομαι να το κάνω άρα βιοπορίζομαι πολύ άνετα και είμαι οικονομικά ευχαριστημένη από αυτό που κάνω. Πιστεύω ότι αν σε ενδιαφέρει κάτι πραγματικά μπορείς να το κυνηγήσεις και να το καταφέρεις στη ζωή σου και ναι η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου όταν δουλέψεις σκληρά σε κάτι που κάνεις μπορεί να βιοποριστείς από αυτό πολύ άνετα.

Η προσωπική σου ζωή έχει επηρεαστεί θετικά ή αρνητικά μετά την δημόσια προβολή που έχεις δεχτεί;

Τόνια: Εννοείται πως όλο αυτό που ζούμε στα media επειδή αφορά και την προσωπική μας ζωή και τις απόψεις μας, μας επηρεάζει πολύ. Γενικότερα δεν παρουσιάζω πολύ έντονα τον χαρακτήρα μου στα media , έχω προσωπική ζωή , έχω πάρα πολλούς φίλους και περνάω πάρα πολύ ωραία. Με τις παρέες μου, είμαι ένας άλλος άνθρωπος γενικότερα , είμαι πιο αστεία και γίνομαι ο καραγκιόζης της παρέας συνέχεια. Πολλές φορές σατιρίζω τον εαυτό μου, κάνω χαζομάρες, γελάνε πάρα πολύ οι φίλες μου, αλλάζω την φωνή μου , την προφορά μου και κάνω διάφορες μιμήσεις. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό αυτό που κάνω στο instagram και αυτό που είμαι στην προσωπική μου ζωή, εννοείται πως όλοι σχηματίζουνε μία άποψη από τα media αλλά με το που με γνωρίσεις πραγματικά θα καταλάβεις πόσο διαφορετική είμαι , δηλαδή άνθρωποι που με γνωρίζουν από κοντά μου λένε συνήθως ότι νόμιζαν πως θα ήμουν σνομπ από κοντά. Αυτό το πράγμα για μένα είναι τελείως λάθος, το να σχηματίσεις μία άποψη για έναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζει προσωπικά αλλά μόνο μέσα από φωτογραφίες και μέσα από κάποια story, δηλαδή όποιος με γνωρίζει μου λέει τι καλό παιδί που είσαι .Θέλουν όλοι να σχηματίζουν μία άποψη από τα media χωρίς να σκέφτονται το χαρακτήρα του άλλου, ότι δεν θέλει να τα δείξει όλες της προσωπικής του ζωής ,ότι για παράδειγμα είναι μορφωμένος κ.α . Βλέπουν να διαφημίζουν εσώρουχα σου λένε αυτή είναι ένα μοντέλο μόνο, δεν ξέρουν ότι έχεις πάρει κάποια πτυχία , ότι έχεις ένα κύρος και σχηματίζουν όλοι μία άποψη . Όποιον γνωρίζω και με γνωρίζει από τα social media και μετά με συναντάει από κοντά , μου λέει πάντα το ίδιο πράγμα, ”τι καλό παιδί είσαι εσύ ,” ” πόσο αξιοσέβαστη είσαι” κτλπ κτλπ…Εκείνη την ώρα συνήθως εκνευρίζομαι γιατί επειδή βγάζω φωτογραφίες με εσώρουχα και ασχολούμαι με το instagram θεωρώ λίγο αυτές τις απόψεις οπισθοδρομικές και παλαιολιθικές.

Συνήθως τι μηνύματα λαμβάνεις από το κόσμο online και πως αντιδράς πλέον στα πικρόχολα σχόλια που μπορεί να γράψουν για σενα;

Τόνια : Διαβάζω όλων των ειδών τα μηνύματα που μπορείς να φανταστείς , από πικρόχολα μέχρι και θετικά. Όταν εκτίθεσαι σε ένα μεγάλο κοινό, εννοείται πως πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς όλες τις απόψεις , γι’αυτό λοιπόν και εγώ είμαι έτοιμη για κάθε σχόλιο. Για παράδειγμα , όπως ένα θετικό σχόλιο που θα το ακούσω και μπορεί να χαμογελάσω για λίγα δευτερόλεπτα ,υπήρχαν στιγμές που ένα πικρόχολο σχόλιο μπορούσε να με κάνει να στεναχωρηθώ, πλέον επειδή είναι το επάγγελμα μου τέτοιο , δεν ασχολούμαι με αρνητικά σχόλια χωρίς ουσία. Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που και να μη μου αρέσει κάτι δεν θα το εκφράσω δηλαδή δεν θα πω καν τη γνώμη μου, δε θα ασχολήθω με κάτι που δε μ’αρέσει , άρα αυτόματα συνειδητοποιώ σαν άνθρωπος ότι όταν ασχολείσαι με κάτι έντονα που δεν σου αρέσει και το κάνεις συνεχώς, πάει να πει ότι σε πειράζει μέσα σου και ότι στην πραγματικότητα ζηλεύεις αυτό που βλέπεις γιατί εγώ όταν δε μ’αρέσει κάτι απαξιώ και δεν ασχολούμαι καν μαζί του, από τη στιγμή λοιπόν που θα ασχοληθεί κάποιος μαζί μου περισσότερες από 15 φορές πάει να πει ότι τον ενοχλεί κάτι μέσα του Που δεν μπορεί να το αποδεχθεί άρα αυτό συμπίπτει ότι συνεπάγεται με μία ζήλεια για μένα, δηλαδή άμα δεν σου αρέσει κάτι απλά μπορεί να μην ασχοληθείς από το να στείλεις 50 σχόλια σε μια κοπέλα που δεν ξέρεις. Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ ποτέ είτε επειδή η άλλη κοπέλα είναι λεπτή είτε επειδή είναι χοντρή επειδή είναι κοντή είτε είναι επειδή ψηλή ,δε με διαφέρει άρα λοιπόν ένας που ασχολείται έντονα προφανώς κάτι ζηλεύει μέσα του, ζηλεύει τον επαγγελματικό προορισμό, ζηλεύει εμένα σαν άνθρωπο ,το χαρακτήρα μου, το σώμα μου ,την εμφάνιση μου, το οτιδήποτε.. ‘Ισα-ίσα που έχω φτάσει στο σημείο αντί να με ενοχλούν πλέον τα πικρόχολα σχόλια μπορεί και να με ευχαριστούν γιατί βλέπω ανθρώπους να ασχολούνται συνεχώς μαζί μου και γελάω γιατί λέω τόσο πολύ τους αρέσω και ασχολούνται μαζί μου άρα λοιπόν δε με πειράζουν καθόλου ίσα-ίσα είναι το ψωμάκι μου.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου (επαγγελματικά και μη) για το 2021; Έχεις προγραμματίσει κάποιες συμφωνίες που θα ήθελες να μοιραστείς με εμάς;

Tόνια : Τα πλάνα μου για το 21 δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να τα παρουσιάσω διότι ζούμε και σε μία περίοδο αρκετά δύσκολη αυτή τη στιγμή με τον κορονοϊό και με την καραντίνα. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα λήξει όλο αυτό ,θέλω να κάνω πάρα πολλά ταξίδια όσα δεν έκανα το ’20 και μου λείπουνε πάρα πολύ.Το καλοκαίρι ταξίδεψα λίγο στα νησιά μας τα όμορφα αλλά θέλω να πάω και στο εξωτερικό όπως συνηθίζω να ταξιδεύω συνέχεια για την δουλειά μου. Τα πλάνα μου για το ’21 είναι να συνεχίσω τη δουλειά μου όπως την κάνω ακριβώς και να κάνω πάρα πολλά ταξίδια για να διαφημίσω ρούχα ,εννοείται πως θα ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου όσο αναφορά τα ρούχα.

Ευχαριστούμε θερμά την Τόνια Σκουρτανιώτη για την εμπιστοσύνη και το χρόνο που διέθεσε για μας!

Το instagram account της Τόνιας : https://www.instagram.com/toniaskou/