Connect with us

Viral

Black Friday 2023: Οδηγός Αγορά οικονομικού Android smartphone

Published

on

Η αγορά ενός οικονομικού Android smartphone απαιτεί προσεκτική έρευνα και συγκριτική αξιολόγηση των διαθέσιμων επιλογών. Ακολουθεί ένας οδηγός για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο smartphone που ταιριάζει στις ανάγκες σας και τον προϋπολογισμό σας.

1. Καθορισμός Προϋπολογισμού

Ορίστε το μέγιστο ποσό που είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές σας.

2. Έρευνα Χαρακτηριστικών

Επεξεργαστής: Επιλέξτε ένα τηλέφωνο με ισχυρό επεξεργαστή για ομαλή λειτουργία.
Μνήμη RAM και Αποθηκευτικός Χώρος: Ένα τηλέφωνο με τουλάχιστον 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο είναι συνήθως επαρκές για την πλειοψηφία των χρηστών.
Ποιότητα Οθόνης: Επιλέξτε μια οθόνη με καλή ανάλυση και φωτεινότητα.
Κάμερα: Εάν η φωτογραφία είναι σημαντική για εσάς, ελέγξτε τις προδιαγραφές της κάμερας.
Μπαταρία: Επιλέξτε μια συσκευή με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.

3. Συγκριτική Αξιολόγηση και Κριτικές

Διαβάστε κριτικές: Ελέγξτε τις κριτικές χρηστών και ειδικών για τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν.
Συγκρίνετε μοντέλα: Χρησιμοποιήστε online εργαλεία σύγκρισης για να δείτε τις διαφορές μεταξύ των διαθέσιμων μοντέλων.

4. Επιλογή Μάρκας και Μοντέλου

Μάρκες: Επιλέξτε μάρκες με καλή φήμη στην αγορά Android smartphones.
Μοντέλα: Προτιμήστε πιο πρόσφατα μοντέλα, καθώς συνήθως έχουν καλύτερες επιδόσεις και υποστήριξη.

5. Επιπλέον Συμβουλές

Αναβαθμίσεις Λογισμικού: Ελέγξτε αν το τηλέφωνο προσφέρει τακτικές αναβαθμίσεις λογισμικού.
Εγγύηση και Υποστήριξη: Εξετάστε την εγγύηση και τη διαθέσιμη υποστήριξη του προϊόντος.

Με αυτές τις συμβουλές, ελπίζουμε να βρείτε το ιδανικό οικονομικό Android smartphone που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας χωρίς να ξεπερνά τον προϋπολογισμό σας. Θυμηθείτε πάντα ότι η ποιότητα και η αξία δεν είναι πάντα συνυφασμένες με την υψηλή τιμή.

Πηγή: www.techblog.gr

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tech

Η Apple θα ενισχύει τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης με διακομιστές M2 Ultra

Published

on

Η Apple σχεδιάζει να τροφοδοτήσει ορισμένες από τις επερχόμενες λειτουργίες του iOS 18 με κέντρα δεδομένων που χρησιμοποιούν διακομιστές εξοπλισμένους με τα τσιπ πυριτίου της, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Τα τσιπ M2 Ultra θα βρίσκονται πίσω από μερικές από τις πιο προηγμένες εργασίες τεχνητής νοημοσύνης που έχουν προγραμματιστεί από τη φετινή χρονιά. Η Apple φέρεται να επιτάχυνε τα σχέδια δημιουργίας διακομιστών της ως απάντηση στη δημοτικότητα του ChatGPT και άλλων προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης και οι μελλοντικοί διακομιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τσιπ M4 επόμενης γενιάς.

Ενώ ορισμένες εργασίες θα εκτελούνται on device, πιο εντατικές εργασίες όπως η δημιουργία εικόνων και η σύνοψη άρθρων θα απαιτούν σύνδεση στο cloud. Μια πιο ισχυρή έκδοση του Siri θα χρειαζόταν επίσης διακομιστές που βασίζονται σε cloud. Το απόρρητο απασχολεί εδώ και καιρό την Apple, αλλά η ομάδα που εργάζεται στους διακομιστές λέει ότι τα τσιπ της Apple θα προστατεύουν εγγενώς το απόρρητο των χρηστών.

Ο Gurman έχει υποστηρίξει ότι όλες οι ερχόμενες λειτουργίες του iOS 18 θα τρέχουν on device, αλλά φαίνεται ότι ορισμένες δυνατότητες που έρχονται φέτος θα χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα διακομιστές cloud. Η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους δικούς της διακομιστές προς το παρόν, αλλά στο μέλλον, ενδέχεται να βασίζεται και σε διακομιστές άλλων εταιρειών.

Πηγη: www.techblog.gr

Continue Reading

Tech

ChatGPT: Η OpenAI ετοιμάζεται να ενσωματώσει λειτουργία αναζήτησης στο chatbot

Published

on

H OpenAI φέρεται να ετοιμάζει μια λειτουργία αναζήτησης για το ChatGPT που θα μπορούσε να μετατρέψει το chatbot σε μια ουσιαστική εναλλακτική λύση στο Google Search.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα, η οποία μπορεί να ψάξει στον ιστό για απαντήσεις στα ερωτήματά σας και να σας παρουσιάσει τα αποτελέσματα με παραπομπές στις πηγές τους. Το ChatGPT θα μπορούσε να λάβει πληροφορίες από τη Wikipedia ή από blog posts, για παράδειγμα, και να συνδέσει τις αρχικές τους σελίδες όταν του κάνετε μια σχετική ερώτηση.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι σε μια έκδοση της πειραματικής λειτουργίας αναζήτησης, το ChatGPT μπορεί να σας εμφανίσει εικόνες μαζί με γραπτές απαντήσεις όποτε είναι σχετικές. Για παράδειγμα, εάν το chatbot θεωρεί ότι οι εικονογραφημένες οδηγίες ή τα διαγράμματα είναι χρήσιμα για μια έρευνα, όπως “πώς να αλλάξετε ένα πόμολο πόρτας” ή “πώς να καθαρίσετε ένα AC τύπου split”, τότε θα μπορούσε να τα συμπεριλάβει στις απαντήσεις του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το ChatGPT μπορεί ήδη να κάνει αναζητήσεις για πελάτες με συνδρομή επί πληρωμή, αλλά είναι πιθανό να δώσει λανθασμένες απαντήσεις ή απαντήσεις με εσφαλμένες αναφορές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο χρήστης DataChaz στο X, ανέφερε ότι η OpenAI είχε δημιουργήσει έναν νέο υποτομέα με τη διεύθυνση search.chatgpt.com, ωστόσο αυτή πλέον δεν μπορεί να βρεθεί.

Αν και το εγχείρημα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, μοιάζει το επόμενο λογικό βήμα προκειμένου να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό το ChatGPT, απέναντι σε αντιπάλους όπως η Google αλλά και η Perplexity, μια startup αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, χάρη στη μηχανή αναζήτησής της με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί το Rabbit για να απαντήσει σε ερωτήματα που γίνονται μέσω της συσκευής R1.

Πηγή: www.techblog.gr

Continue Reading

Viral

Επιστήμονες δημιούργησαν διαμάντια μέσα σε 150 λεπτά

Published

on

Στη φύση χρειάζονται δισεκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθούν

Τα φυσικά διαμάντια σχηματίζονται στην πάροδο δισεκατομμυρίων ετών, υπό συνθήκες ακραίας πίεσης και θερμοκρασίας. Οι συνθετικές μορφές τους παράγονται πολύ πιο γρήγορα, αλλά μέχρι σήμερα χρειάζονταν και αυτά αρκετές εβδομάδες.

Τώρα, μία νέα μέθοδος που ανέπτυξαν επιστήμονες του Institute of Basic Science στη Νότια Κορέα, τους επέτρεψε να δημιουργήσουν τεχνητά διαμάντια μέσα σε λίγα λεπτά. Το εντυπωσιακό είναι πως η μέθοδος δεν απαιτεί πίεση και λειτουργεί με ατμοσφαιρική πίεση (1atm). Ωστόσο απαιτούνται υψηλές θερμοκρασίες που φτάνουν τους 1.025 βαθμούς Κελσίου.

Οι ερευνητές το πέτυχαν αυτό χρησιμοποιώντας ένα μίγμα υγρών μετάλλων που περιείχε γάλλιο, σίδηρο, νικέλιο και πυρίτιο. Ένα σύστημα κενού θέρμαινε ταχύτατα και έπειτα ψύχραινε το μέταλλο, τη στιγμή που είχε εκτεθεί σε ένα συνδυασμό μεθανίου και υδρογόνου. Μετά από 15 λεπτά, μικρά κομμάτια κρυστάλλων διαμαντιού εξάγονταν από το υγρό μέταλλο, ενώ μία έκθεση 2.5 ωρών παρήγαγε ένα συνεχόμενο φιλμ διαμαντιού.

Η έρευνα πάνω σε αυτή τη διεργασία βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο και υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτιστοποίησης, προσφέροντας τεχνητά διαμάντια πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Nature.

Πηγή: www.unboxholics.com

Continue Reading

Trending