fbpx
Η Microsoft βελτιώνει το Bing AI chatbot μετά από την τόσο έντονη πρώτη εβδομάδα

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχει περάσει μόλις μια εβδομάδα από τότε που η Microsoft έκανε το ντεμπούτο της με το βελτιωμένο ChatGPT Bing.

Σε μια επιλεγμένη ομάδα δοκιμαστών δόθηκε πρώιμη πρόσβαση για να παίξουν με το νέο Bing και το πρόγραμμα περιήγησης Edge, που είναι πλέον ενσωματωμένο με την τεχνολογία συνομιλιακής AI της OpenAI. Έκτοτε, το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από συζητήσεις με το chatbot.

Φυσικά, όταν οι δοκιμαστές πήραν στα χέρια τους το νέο Bing, ήταν αποφασισμένοι να χαρτογραφήσουν τους περιορισμούς του. Και το κατάφεραν. Αν και αυτό μπορεί να μην φαίνεται καλό για τη Microsoft, είναι όλα μέρος του σχεδίου. Μια κρίσιμη πτυχή της ανάπτυξης ενός μοντέλου γλωσσικής εκμάθησης είναι να του δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερη έκθεση και εμπειρία. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν νέα σχόλια και δεδομένα, τα οποία θα κάνουν την τεχνολογία καλύτερη με την πάροδο του χρόνου, όπως ένα μυθικό ον που απορροφά τη δύναμη των νικημένων εχθρών του.

Η Microsoft δεν το έθεσε ακριβώς με αυτά τα λόγια στην ανάρτησή της στο ιστολόγιό της την Τετάρτη. Αλλά επανέλαβε ότι η χαοτική εβδομάδα δοκιμών του Bing έπρεπε να εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο. “Ο μόνος τρόπος για να βελτιώσουμε ένα προϊόν όπως αυτό, όπου η εμπειρία του χρήστη είναι τόσο διαφορετική από οτιδήποτε άλλο έχει δει κανείς στο παρελθόν, είναι να έχουμε ανθρώπους σαν εσάς να χρησιμοποιούν το προϊόν και να κάνουν ακριβώς αυτό που κάνετε όλοι σας”, ανέφερε το blog του Bing.

Βελτίωση των αναζητήσεων που απαιτούν επικαιρότητα και ακρίβεια
Η Microsoft μοιράστηκε ότι η παροχή των σωστών παραπομπών και αναφορών ήταν γενικά καλή. Αλλά όταν πρόκειται για τον έλεγχο του ζωντανού σκορ στα αθλήματα, την παροχή γεγονότων και αριθμών συνοπτικά, ή το σωστό έτος στο οποίο ζούμε αυτή τη στιγμή, χρειάζεται λίγη δουλειά. Το Bing αυξάνει τα δεδομένα θεμελίωσης κατά τέσσερις φορές και εξετάζει το ενδεχόμενο “να προσθέσει ένα διακόπτη που σας δίνει περισσότερο έλεγχο σχετικά με την ακρίβεια έναντι της δημιουργικότητας της απάντησης για να προσαρμόσει την ερώτησή σας”.

Τελειοποίηση των δεξιοτήτων συνομιλίας του Bing
Η λειτουργία συνομιλίας είναι το σημείο όπου συνέβη πολύς χαμός αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Bing, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε δύο πράγματα:

  1. Μακροχρόνιες συνεδρίες συνομιλίας
    Συνεδρίες συνομιλίας που ξεπερνούν τις 15 ή περισσότερες ερωτήσεις που προκαλούν σύγχυση στο μοντέλο. Δεν είναι σαφές αν αυτό είναι που μπορεί να προκαλέσει σκοτεινούς στοχασμούς από το κακόβουλο alter ego της Sydney, αλλά η Bing λέει ότι θα “προσθέσει ένα εργαλείο ώστε να μπορείτε πιο εύκολα να ανανεώσετε το πλαίσιο ή να ξεκινήσετε από το μηδέν”.
  2. Αντικατοπτρισμός του τόνου του χρήστη
    Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η συνομιλία Bing έχει πάρει έναν επιθετικό τόνο όταν της υποβάλλονται προκλητικές ερωτήσεις. “Το μοντέλο μερικές φορές προσπαθεί να απαντήσει ή να αντανακλά στον τόνο με τον οποίο του ζητείται να δώσει απαντήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα ύφος που δεν είχαμε σκοπό”, αναφέρει η ανάρτηση. Η Bing εξετάζει μια λύση που θα δίνει στον χρήστη “πιο λεπτομερή έλεγχο”.

Διόρθωση σφαλμάτων και προσθήκη νέων λειτουργιών
Η Bing λέει ότι συνεχίζει να διορθώνει σφάλματα και τεχνικά ζητήματα και σκέφτεται επίσης να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά με βάση τα σχόλια των χρηστών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κρατήσεις πτήσεων ή αποστολή email αλλά και τη δυνατότητα να μοιράζονται εξαιρετικές αναζητήσεις/απαντήσεις.

Leave a Reply