fbpx
Χριστίνα Δημητριάδου: Δεν σταματά να εξελίσσεται, εξερευνώντας νέες πτυχές του εαυτού της.

Η Χριστίνα Δημητριάδου ή αλλιώς Cristy, είναι μια δημιουργική και ανήσυχη φύση. Καταπιάνεται με πολλά πράγματα, στα οποία δίνει εξίσου σημαντική αγάπη και προσοχή. Μιλώντας με το We are media, συνειδητοποιήσαμε πως η θέληση, η δημιουργικότητα και η θετικότητα που ακτινοβολεί σαν άνθρωπος είναι αυτά που την ξεχωρίζουν!

WRM: Μίλησέ μας για την Χριστίνα.

Christy: Με λένε Χριστίνα, για τους φίλους όμως “Chirsty”. Τα τελευταία 10 χρόνια ζω στην Θεσσαλονίκη, μια πόλη που έχει κερδίσει την καρδιά μου μιας κι’ εδώ σπούδασα Πληροφοριακά συστήματα & Management. Εδώ και µερικούς µήνες εργάζομαι στο Glow Magazine και παράλληλα αναλαμβάνω διάφορα projects ως freelancer φωτογράφος-content creator. Αγαπάω τα ταξίδια, την ελευθερία που σου δίνουν, τον τρόπο που σε κάνουν να βλέπεις τον κόσμο. Μέσω των ταξιδιών μου ανακάλυψα ότι αυτές τις στιγμές θέλω να τις κάνω “εικόνα”, μια εικόνα που θα μείνει για πάντα! Κάπως έτσι ήρθε η φωτογραφία στη ζωή μου. Αυτό όμως που αντιλαμβάνομαι και κρατάω, είναι πως οι ωραιότερες φωτογραφίες αποθανατίζονται εκεί που δεν το περιμένεις. Αν έχω λοιπόν κάτι να σου πω για µένα, είναι: «µικρές στιγµές», αισιοδοξία και «κυνήγι» για ό,τι σε πάει µπροστά.

WRM: Πως και πότε ξεκίνησες να εργάζεσαι στο Glow Magazine; Ποιος ο ρόλος σου εκεί;

Christy: Είναι ένα περιοδικό που πάντα εκτιμούσα την δουλειά που κάνει αυτή η ομάδα, τόσο για την αισθητική, τα editorial, τη φωτογραφία, όσο και τις συνεντεύξεις που ετοιμάζουν. Είμαι πολύ χαρούμενη που αποτελώ μέρος αυτής της ομάδας, πλέον, και πιο συγκεκριμένα που ασχολούμαι µε το κοµµάτι του Digital και των Social Media, καθώς μου δίνεται χώρος να δημιουργώ περιεχόμενο, να αλληλοεπιδρώ, να ψάχνω, να γνωρίζω ενδιαφέροντες ανθρώπους, να µαθαίνω.

WRM: Κάνοντας μια επίσκεψη στο Instagram account σου θα δει κανείς το πάθος σου για τις φωτογραφίες. Είναι κάτι που το κάνεις επαγγελματικά ή ως χόμπι;

Christy: Το “µικρόβιο” της φωτογραφίας ξεκίνησε στα 15 µου χρόνια, όταν άρχισα να πειραµατίζοµαι µε τις αναλογικές φωτογραφικές μηχανές του πατέρα µου. Τα πρώτα χρόνια της φοιτητικής µου ζωής στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισα παράλληλα να φοιτήσω και σε σχολή φωτογραφίας και λίγο αργότερα ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά. Ήταν µια φυσική, αναπόφευκτη -αν θέλεις- ροή, γιατί µου έδωσε χώρο να εκφραστώ. Κάπως έτσι το μέχρι τότε χόμπι μου, έγινε επάγγελµα. Είμαι πολύ γεμάτη και χαρούμενη για την εξέλιξη αυτή!

Processed with VSCO with a4 preset

WRM: Μέσα από τις φωτογραφίες σου καταλαβαίνουμε ότι αγαπάς τα ταξίδια. Αποθανατίζοντας με αυτό τον τρόπο τις στιγμές σου εκεί, είναι ένας τρόπος να συλλέγεις αναμνήσεις;

Christy: Για µένα η φωτογραφία είναι τρόπος επικοινωνίας, ένας άλλος “κώδικας” µε τους ανθρώπους γύρω σου. Μέσα από τον φακό, προσπαθώ να βρω ομορφιά, αξιοπρέπεια, περηφάνια, όνειρα. Από την άλλη μεριά, µέσα από ένα φωτογραφικό κάδρο που αναγκαστικά κάτι θα αφαιρέσεις και κάτι θα προσθέσεις, μπαίνεις σε μια διαδικασία διαρκής αμφισβήτησης, σε έναν ανοιχτό διάλογο µε τον εαυτό σου και αυτό είναι σαν µια ιδιόµορφη ψυχανάλυση για εμένα. Η ουσία όµως στα δικά µου µάτια, είναι όλη αυτή η ανάγκη του να φωτογραφίζεις και δίπλα σε αυτή την ανάγκη για έκφραση δεν χωρά ούτε το αποτέλεσμα της δουλειάς, ούτε το άγχος του βιοπορισμού.

WRM: Ποιος είναι ο προορισμός των ονείρων σου;

Christy: Έχω µία τεράστια λίστα µε µέρη που θέλω να επισκεφθώ, οπότε αυτή η ερώτηση είναι δύσκολη, αλλά αν είχα τη δυνατότητα αυτή τη στιγµή να ταξιδέψω σε οποιοδήποτε µέρος του κόσµου, θα έκλεινα κατευθείαν το εισιτήριο. Ωστόσο ο προορισμός των ονείρων µου είναι η Ιαπωνία.

WRM: Πως αποφάσισες να κινηθείς προς το χώρο της γραφιστικής; Παρατηρήσαμε πως διαθέτεις και portofolio στο behance.net.

Christy: Τελείως ερασιτεχνικά και λόγω κάποιων skills που ήθελα να εξελίξω για επαγγελματικούς λόγους. Όσο όµως πειραματίζεσαι βρίσκεις ισορροπίες, ανακαλύπτεις τι σου πάει, τι όχι και όλο αυτό σε οδηγεί στο επόμενο βήµα.

Processed with VSCO with a4 preset

WRM: Σε έχουμε δει να φωτογραφίζεσαι για διάφορες εταιρίες, όπως η PCP. Ποια είναι η σχέση σου με την μόδα;

Christy: Αγαπώ πολύ την µόδα και ακόµη περισσότερο αγαπώ τους ανθρώπους που έχουν τρέλα και πάθος γι’ αυτήν. Με την PCP, η συνεργασία ήταν προέκταση µιας σχέσης που χτίστηκε βήμα βήμα, και έτσι αυτή τη στιγµή υπάρχει µια ωραία συνεργασία στο κοµµάτι των Social Media και στη δηµιουργία περιεχοµένου.

WRM: Ενημέρωσε μας για το νέο σου επιχειρηματικό βήμα, το christydinraw.

Christy: To @christydinraw είναι ένα προφίλ που δηµιουργήθηκε µε σκοπό να επικοινωνηθεί όλη αυτή η δουλειά, από την ηµέρα που ξεκίνησα να φωτογραφίζω έως σήµερα, και φυσικά είναι και µια πλατφόρµα που λειτουργεί ως όχηµα για το επόµενο project το οποίο ετοιµάζω και θα ξεκινήσει από τη νέα χρονιά.

WRM: Μίλησε μας για μια πτυχή του εαυτού σου που δεν ξέρουμε.

Christy: Λατρεύω τα ζώα και έχω πάθος µε τη γυμναστική και το flamenco.

WRM: Γνωρίζουμε πως μένεις στην Θεσσαλονίκη. Σκέφτηκες ποτέ να φύγεις ώστε να κυνηγήσεις στο εξωτερικό το όνειρό σου;

Christy: Η Θεσσαλονίκη είναι φιλόξενη, είναι «µεγάλη» και «µικρή» ταυτόχρονα. Αγαπάει την καλή ζωή, σου δίνει χώρο να κάνεις πράγµατα αν το θέλεις και το ψάχνεις. Σε εµένα λειτουργεί ως µια καλή βάση, είναι το «σπίτι» µου χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό µου σε οποιοδήποτε µέρος του κόσµου, γιατί μια χαρά μπορώ!

WRM: Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Christy: Το µέλλον θέλω πραγματικά να µε βρει… οπουδήποτε! Η ζωή ξέρει και εγώ την εμπιστεύομαι απόλυτα.

Μπορείτε να βρείτε την Χριστίνα Δημητριάδου στο:

Instagram: christy_di και christydinraw

Leave a Reply