fbpx
Η Χρύσα Κατσαρίνη είναι αυθεντική & χαμογελαστή. Και αυτό… μας το μετέδωσε.

Η γνωστή και μη εξαιρετέα stand up comedian Χρύσα Κατσαρίνη δεν άφησε καμία απορία μας αναπάντητη. Διαβάστε τι είχε να μας πει αναφορικά με το stand up comedy, την αναγνωρισιμότητά της αλλά και τα social media.

WRM: Ας γνωρίσουμε τη Χρύσα. Πες μας λίγα λόγια για εσένα.

ΧΡΥΣΑ: Καλησπέρα σας. Λέγομαι Χρύσα Κατσαρίνη. Λίγα λόγια μου είπατε. Δεν φταίω.

WRM: Τι συνέβαλε στο ξεκίνημα της αναγνωρισιμότητάς σου;

ΧΡΥΣΑ: Η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημά μου, το YouTube ήταν ο κυριότερος λόγος της όποιας αναγνωρισιμότητάς μου. Θεωρώ πως βοήθησαν πολύ και οι περιοδείες. Έρχεσαι σε επαφή με το κοινό. Σε γνωρίζει καλύτερα.

WRM: Το stand up comedy τι είναι για σένα; Μορφή τέχνης, επάγγελμα, χόμπι, κάτι άλλο;

ΧΡΥΣΑ: Είναι όλα αυτά μαζί. Κατά βάση είναι πλέον τρόπος ζωής. Η καθημερινότητά μου είναι μια συνεχής αναζήτηση του αστείου. Κατά κάποιο τρόπο ζω μέσα από την δουλειά μου. Κάθε περιστατικό της ζωής μου είναι ένα εν δυνάμει αστείο.

WRM: Παίζει ρόλο το φύλο σε αυτό το χώρο; Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να είναι stand up comedian; Έχεις νιώσει ποτέ ότι υπερτερείς ή υστερείς σε κάτι σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους σου;

ΧΡΥΣΑ: Είμαι άνθρωπος όπως και οι άντρες συνάδελφοί μου. Και ελπίζω να αντιμετωπίζομαι από τον κόσμο και τους συνεργάτες μου το ίδιο με εκείνους. Και ελπίζω σε μια μελλοντική συνέντευξη να μη χρειάζεται να απαντήσω ξανά σε αυτή την ερώτηση. Όπως δεν χρειάστηκε ποτέ να απαντήσουν οι άντρες συνάδελφοι μου στην ερώτηση «πόσο εύκολο είναι να είσαι άντρας κωμικός;»

WRM: Το stand up comedy είναι αρκετά ελεύθερη μορφή κωμωδίας. Έχει υπάρξει στιγμή που ένιωσες αμήχανα ή συνέβη κάποιο ευτράπελο πάνω στη σκηνή; Αν ναι, πώς το διαχειρίστηκες;

ΧΡΥΣΑ: Δεν είναι ελεύθερη μορφή κωμωδίας. Το κείμενο μου είναι πανομοιότυπο σε κάθε παράσταση. Ακόμα και οι παύσεις που κάνω είναι προμελετημένες. Κυρίως γιατί θέλω ο κόσμος που θα μπει στην διαδικασία να πληρώσει εισιτήριο για να με δει, να παρακολουθήσει μια άρτια παράσταση. Η ελευθερία που σου δίνει το stand up comedy συγκριτικά με άλλα θεατρικά είδη, είναι η δυνατότητα σχολιασμού σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε. Μέσα στα 10 χρόνια που κάνω αυτή την δουλειά έχουν συμβεί πάρα πολλά. Η διαχείριση τους εξαρτάται από το περιστατικό. Όταν ήταν αστείο γελούσα και το σχολίαζα κωμικά. Όταν ήταν ενοχλητικό, έκανα παρατήρηση, όταν έγινε απειλητικό έγινα σκληρή, αλλά πάντα με κωμική χροιά. Θέλω το υπόλοιπο κοινό να γελάσει ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει μέσα μου.

WRM: Σε μια εξομολόγηση. Πάνω στη σκηνή είσαι ο εαυτός σου ή η προσωπικότητα που έχεις «σκηνοθετήσει» για σένα;

ΧΡΥΣΑ: Προσωπικά σαν κωμικός δεν έχω κάποια περσόνα. Είμαι ο εαυτός μου στην σκηνή.

WRM: Ποια είναι τα συχνότερα θέματα που σου αρέσει να θίγεις πάνω στη σκηνή;

ΧΡΥΣΑ: Είμαι story-teller. Λέω κυρίως ιστορίες από την ζωή μου. Κάποιες φορές μοιράζομαι φόβους και ανησυχίες μου, άλλες φορές τοποθετούμαι επί κοινωνικών θεμάτων, αλλά δεν έχω συγκεκριμένα θέματα πάνω στα οποία βασίζομαι για να γράψω.

WRM: Τα social media αποτελούν μέσο έκφρασης. Θεωρείς πως βοηθούν έναν κωμικό-stand up comedian; Με τι τρόπο;

ΧΡΥΣΑ: Τα social media είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας μας. Ενημερωνόμαστε, επικοινωνούμε, διασκεδάζουμε. Στην περίπτωση των κωμικών είναι εργαλείο δουλειάς. Προωθούμε τις παραστάσεις και γενικότερα την δουλειά μας μέσα από τα social media.

WRM: Αποκάλυψέ μας ένα λογοπαίγνιό σου που σε χαρακτηρίζει.

ΧΡΥΣΑ: Είμαι κακή στα λογοπαίγνια. Θα ρωτησω συναδέλφους μου που διαπρέπουν σε αυτό το είδος και θα σας πω.

WRM: Ποια η φιλοσοφία σου για τη ζωή με λίγα λόγια.

ΧΡΥΣΑ: Η ζωή είναι μικρή, προσπάθησε να είσαι ευτυχισμέν@

Βρείτε την Χρύσα Κατσαρίνη στα Social media:

-Facebook: Xrysa Katsarini

-Instagram: xrysa_katsarini

-TikTok: Xrysa Katsarini

Leave a Reply