fbpx
Ο Elon Musk εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι αρκετά δημοφιλής στο Twitter

Δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα, σωστά;

Έτσι, όπως φαίνεται, βλέπει ο Elon Musk τις αταξίες του στο Twitter σε σχέση με την άλλη του εταιρεία, την Tesla.

Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα κέρδη την Τετάρτη, ένας επενδυτής ρώτησε τον Musk πώς σχεδιάζει να μετριάσει τη ζημιά στο εμπορικό σήμα της Tesla, που προκλήθηκε (σύμφωνα με ορισμένες δημοσκοπήσεις) από τις πρόσφατες πολιτικές επιρροές του Musk και τα αμφιλεγόμενα tweets του.

Ο Musk έδωσε μια ενδιαφέρουσα απάντηση. “Αφήστε με να ελέγξω τον λογαριασμό μου στο Twitter”, είπε. “Έχω 127 εκατομμύρια followers. Συνεχίζει να αυξάνονται αρκετά γρήγορα. Αυτό υποδηλώνει ότι είμαι, ξέρετε, αρκετά δημοφιλής. Μπορεί να μην είμαι δημοφιλής σε μερικούς ανθρώπους, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, ο αριθμός των ακολούθων μου μιλάει από μόνος του. Είμαι ο λογαριασμός με τη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως στον κόσμο, αλλά σίγουρα στο Twitter”.

Ο Musk έχει δίκιο σχετικά με τον αριθμό των ακολούθων στον λογαριασμό του στο Twitter που αυξάνεται γρήγορα. Όμως δεν φαίνεται να γνωρίζει – ή παραμερίζει σκόπιμα – το γεγονός ότι οι πρόσφατες ενέργειές του στο Twitter, όπως η επαναφορά ακροδεξιών λογαριασμών στην πλατφόρμα, η ενίσχυση θεωριών συνωμοσίας, η απαγόρευση δημοσιογράφων από το Twitter χωρίς σοβαρό λόγο και η απότομη αλλαγή των κανόνων στο Twitter εις βάρος τρίτων προγραμματιστών, αποδεδειγμένα βλάπτουν το εμπορικό σήμα της Tesla.

Φαίνεται επίσης ότι ο Musk θέλει να πιστεύουμε ότι υπάρχει ελάχιστος ή καθόλου εγωισμός σε αυτό. Η χρήση του Twitter, φαίνεται να λέει, είναι απλώς ένας ακόμη τρόπος για να πείσει τον κόσμο να αγοράσει αυτοκίνητα Tesla. “Νομίζω ότι το Twitter είναι ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της ζήτησης για την Tesla και πραγματικά ενθαρρύνω τις εταιρείες κάθε είδους, αυτοκινητοβιομηχανίας ή άλλης, να κάνουν μεγαλύτερη χρήση του Twitter και να χρησιμοποιούν αυτούς τους λογαριασμούς Twitter με τρόπους που είναι ενδιαφέροντες, ενημερωτικοί και διασκεδαστικοί, και αυτό θα βοηθήσει στην προώθηση των πωλήσεων, όπως ακριβώς συνέβη και με την Tesla”, δήλωσε.

Αν και το να καυχιέται για τον αριθμό των οπαδών του στο Twitter κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα κέρδη της Tesla είναι από μόνο του τραγελαφικό, η συχνά μικροπρεπής συμπεριφορά του Musk στο Twitter (σε μια περίπτωση οδήγησε σε μήνυση) δείχνει ότι η χρήση του Twitter είναι κάτι περισσότερο από έναν ψυχρό, υπολογισμένο τρόπο για να προωθήσει τις πωλήσεις της Tesla. Αντίθετα, είναι συχνά οι αφιλτράριστες σκέψεις του Musk που μετατρέπονται σε tweets, και μερικά από αυτά τα tweets, όπως το διαβόητο tweet “η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε”, έχουν τη δυνατότητα να κοστίσουν στον Musk και την Tesla δισεκατομμύρια δολάρια(Ανοίγει σε νέο παράθυρο).

Βοηθάει την υπόθεση του Musk το γεγονός ότι τα τριμηνιαία έσοδα της Tesla ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, αφού αυξήθηκαν στα 24,32 δισεκατομμύρια δολάρια (έναντι 17,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι). Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 3,69 δισ. δολάρια, μια αύξηση 59% σε σχέση με πέρυσι, αν και απέχουν από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,8 δισ. δολάρια.

Όμως οι επενδυτές της Tesla έχουν αρχίσει να κουράζονται από την εστίαση του Musk στο Twitter, τόσο από την άποψη του να ρίχνει χρήματα σε αυτό, όσο και να αφιερώνει χρόνο σε αυτό, και η μαζική πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla δεν βοηθάει, επίσης. Ακόμη και αν ο αριθμός των followers του Musk συνεχίσει να αυξάνεται, αν η επιχείρηση της Tesla αρχίσει να υποφέρει, η “γιγαντιαία καθαρή αξία” του Twitter, όπως το έθεσε ο Musk, θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Πηγή: www.mashable.com

Leave a Reply